Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Īrijas latviete Pušpure iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā, Gulbe netiek

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Īrijas latviete Pušpure iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā, Gulbe netiek
Sanita Pušpure olimpiskajās spēlēs (2012)
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pēdējos 500 metros šodien veica varenu izrāvienu, taču ar to bija par maz, lai tiktu pusfinālā (pietrūka 0.7 sekunžu). Īrijas latviete Sanita Pušpure tikmēr demonstrēja pārliecinošāku sniegumu un kvalificējās pusfinālam, kur turpinās cīņu par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Planētas meistarsacīkšu pusfinālā iekļuva katra ceturtdaļfināla trīs labākās.

Sanita Pušpure (33) savā ceturtdaļfinālā bija viena no četrām favorītēm. Distances pirmajā daļā latviete atradās līderpozīcijā, 1500m atzīmē viņa bija otrā un arī finišā saglabāja otro pozīciju (7:36.11), kas deva vietu pusfinālā.

Elza Gulbe (22) savā braucienā kotējās kā ceturtā. Pusdistancē no kārotās trešās vietas viņa atpalika jau par nepilnām septiņām sekundēm 1500m atzīmē atpalicība bija palielinājusies līdz nepilnām deviņām sekundēm. Savukārt pēdējos 500 metrus Gulbe veica uzvarētājas cienīgā ātrumā, bet tikmēr trešās vietas īpašniece bija pagurusi - mūsu sportiste deficītu samazināja par nepilnām astoņām sekundēm, taču austriete Magdalēna Lobniga tomēr finišēja trešā (7:42.11), mūsu Gulbe ierindojās ceturtajā pozīcijā (7:42.81).

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs A finālistes un trīs labākās B finālistes, bet citām nākamgad būs jācīnās kvalifikācijas sacensībās. Pērnā gada pasaules čempionāta 4. vietas ieguvēja un Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļniece Sanita Pušpure ir viena no favorītēm cīņā par olimpiskajām biļetēm, veiksmes gadījumā par ceļazīmi uz Rio varēja pacīnīties arī Elza Gube. Latvijas pilsone olimpisko cerību tagad atliek uz nākamo gadu, kad risināsies kvalifikācijas sacensības, bet 2015. gada pasaules čempionātā viņai jātiek C finālā, lai cīnītos par vietu nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāvā.

Atgādinām, ka iepriekšējā olimpiādē Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu. Augustā noslēdzās pasaules čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, taču mūsējiem neizdevās tikt pie kārotajām biļetēm uz Rio.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com