Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētājai Pušpurei bronza PK pirmajā posmā, Gulbe desmitā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Airētājai Pušpurei bronza PK pirmajā posmā, Gulbe desmitā
Sanita Pušpure uz pjedestāla Varēzē
Foto: Detlev Seyb / worldrowing.com

Šodien noslēdzās Pasaules kausa pirmais posms akadēmiskajā airēšanā, kas risinājās Varēzē, Itālijā. Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe (22) ierindojās 10. vietā, savukārt Īrijas latviete Sanita Pušpure (34) izcīnīja bronzas medaļu.

B finālā Elza Gulbe distanci veica 08:05.700 minūtēs un ierindojās ceturtajā pozīcijā. 6 labākās startēja A finālā, kur Sanita Pušpure pēdējos 500 metros no sestās vietas izrāva bronzas medaļu (07:51.400). Šī bija sava veida iesildīšanās pirms olimpiskās atlases pēdējām sacensībām, kas risināsies 22.-24. maijā Šveicē. Sieviešu vieniniekos vēl ir trīs nesadalītas ceļazīmes uz Rio, viena no favorītēm šeit ir arī Pušpure.

Varēzes vīriešu sacensībās Gints Zunde ieguva otro vietu C finālā un 14. pozīciju kopvērtējumā, savukārt Dairis Adamaitis bija pirmais D finālā un 22. vietā kopvērtējumā. Pērn viņi brauca vienā divniekā, bet šo gadu iesākuši atsevišķi.

Kā jau ziņots, 2014. gada Eiropas čempionātā Īrijas akadēmiskā airētāja Sanita Pušpure izcīnīja 3. vietu, kas ir nozīmīgā medaļa viņas karjerā. 2004. gadā Sanita Pušpure kā Latvijas pārstāve ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā viņa pārcēlās uz Īriju. Latviešu airētāja kā Īrijas pārstāve kvalificējās Londonas olimpiskajām spēlēm, kur izcīnīja 13. vietu.

Atgādinām, ka 2012. gada olimpiādē Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com