Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Renāte Līne ievēlēta par Latvijas akadēmiskās airēšanas vadītāju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Renāte Līne ievēlēta par Latvijas akadēmiskās airēšanas vadītāju
Renāte Līne
Foto: rowing.lv

Novembra pēdējā dienā Murjāņu sporta ģimnāzijas teritoriālās struktūrvienības "Jūrmala" telpās notika atkārtotā Latvijas Airēšanas federācijas (LAF) biedru kopsapulce, kur risinājās arī prezidenta un viceprezidenta vēlēšanas. Turpmāk organizāciju vadīs Renāte Līne.

Pēc amatu kandidātu turpmākās darbības skatījuma izvērtēšanas, debatēm par Latvijas Airēšanas federācijas prezidenti uz četriem gadiem tika ievēlēta Renāte Līne. Savulaik viņa bija aktīva airētāja, bet pēdējā laikā sekmīgi startē "masters" sacensībās. Viceprezidenta amatam izvirzītais kandidāts šajā LAF biedru kopsapulcē netika ievēlēts.

2013. gada martā LAF pilnsapulcē par prezidentu tika ievēlēts Arnolds Laksa, bet par ģenerālsekretāri kļuva Marita Šteinberga. Pēcāk izrādījās, ka Arnolds Laksa pārņēma federāciju bez paraksta tiesībām, jo LR Uzņēmumu reģistrs neatzina tās valdes leģitimitāti, līdz ar to bija jāsasauc ārpuskārtas pilnsapulce, kurā par viceprezidenti ievēlēja Dainu Šveicu.

Starptautiskās olimpiskās komitejas Solidaritātes programmas tapšanas gaitā pērn radās ideja par ārzemju trenera-konsultanta piesaisti, kas izvērtās par Latvijā airēšanas sportā vēl nebijušu notikumu - kopš 2015. gada nogales trīs mūsu vadošie airētāji pusgadu trenējās airēšanas pasaulē atzītā itāļu trenera Džuzepes Dekapua vadībā. Šo sadarbību lielā mērā nodrošināja LAF prezidenta Arnolda Laksas personīgais finansiālais ieguldījums. Sadarbības rezultātā uz Latviju atceļoja pirmā sudraba kaluma medaļa pieaugušo kategorijā pēc valsts neatkarības atgūšanas. Kā jau ziņots, sīvā cīņā ar laika apstākļiem un spēcīgām konkurentēm Elza Gulbe maijā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba godalgu.

Minētais pusgads izrādījās par īsu, lai kvalificētos Riodežaneiro spēlēm. Izšķirošajā kvalifikācijas braucienā piedalījās arī Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras. Latviete nokļuva neizdevīgā celiņā, kur traucēja vējš. Pasaules airēšanas vadība pēcāk oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ Gulbe nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi.

Izmantotie resursi:
Latvijas Airēšanas federācija