Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Akadēmiskā airētāja Gulbe pasaules čempionātu noslēdz 20. pozīcijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Akadēmiskā airētāja Gulbe pasaules čempionātu noslēdz 20. pozīcijā
Elza Gulbe
Foto: Latvian Rowing Sports School

Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe šodien pasaules čempionāta D finālā bija otrā un sacensību noslēgumā finišēja 20. pozīcijā, savukārt mūsu divnieks Gints Zunde un Dairis Adamaitis ierindojās 22. vietā.

D finālā mūsu Elza Gulbe (22) distances pirmajā daļā bija līdere, taču pēc tam vadību pārņēma ļoti pieredzējusī krieviete Jūlija Levina (42), kura piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs (2000-2012) un izcīnījusi arī olimpisko bronzu. Šodienas finišā latviete uzrādīja 07:42.900, kas šajā braucienā bija otrs labākais laiks. Sacensību noslēgumā viņai sanāca 20. vieta. Pērnā gada planētas meistarsacīkstēs Gulbe bija deviņpadsmitā, bet vēl pirms gada - divpadsmitā.

D finālā šodien startēja arī Latvijas divnieks Gints Zunde un Dairis Adamaitis, ieņemot ceturto vietu braucienā un 22. pozīciju kopvērtējumā. Pasaules čempionāts notiek Francijā.

Īrijas akadēmiskā airētāja, bijusī Latvijas pārstāve Sanita Pušpure (33) pasaules čempionāta B finālā mēģināja tikt trijniekā, lai kvalificētos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Izšķirošajā braucienā latviete kotējas kā ceturtā, galvenās pretendentes bija austriete, baltkrieviete un lietuviete. Īrijas latviete B finālā finišēja vien piektā, līdz ar to šogad neizdevās sasniegt kāroto mērķi, cerības jāatliek uz nākamā gada kvalifikācijas sacensībām. Kā jau ziņots, Londonas Olimpiskajās spēlēs Pušpure ieguva 13. vietu.

Atgādinām, ka 2012. gada olimpiādē Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu. Augustā noslēdzās pasaules čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, taču mūsējiem neizdevās tikt pie kārotajām biļetēm uz Rio.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com

     [+] [-]

, 2015-09-10 18:09, pirms 9 gadiem
Turu īkšķus par Sanitu, lai ir Rio divas latvietes airēšanas sporta veidos, tik žēl, ka abas ar citu valstu karogiem! Kamēr Latvijas smaiļotāju un kanoe airētāju komanda neieguva ceļazīmes uz Rio, tikmēr Lāsma Liepa, to ieguva Turcijai.