Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētāji Zunde un Adamaitis tiek pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Airētāji Zunde un Adamaitis tiek pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā
Gints Zunde un Dairis Adamaitis
Foto: rowing.lv

Latvijas akadēmiskās airēšanas labākais divnieks Gints Zunde / Dairis Adamaitis šodien iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Rīt par pusfinālu cīnīsies valsts vadošā airētāja Elza Gulbe un bijusī mūsējā Sanita Pušpure. Francijā notiekošajā pasaules čempionātā šonedēļ tiks sadalītas pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Gints Zunde / Dairis Adamaitis šodien savā gandarījuma braucienā ar 06:36.040 ieguva otro vietu un kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies 24 labākie divnieki. Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs A finālisti un pieci labākie B finālisti, bet citiem nākamgad būs jācīnās kvalifikācijas sacensībās.

Rītdienas sieviešu ceturtdaļfinālos airēs mūsu Elza Gulbe un bijusī mūsējā Sanita Pušpure (Īrija). Pusfinālā iekļūs katra ceturtdaļfināla trīs labākās. Latvijas pilsone savā braucienā kotējas kā ceturtā, viņai būs jāsarūpē neliels pārsteigums, pārspējot kādu no nomināli spēcīgākajām - ķīniete ir pērnā gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece, austriete pagājušajā gadā bija piektā pasaulē un ceturtā Eiropā, šveiciete šogad negaidīti kļuva par Eiropas vicečempioni. Īrijas pilsonei galvenās konkurentes ir gana nopietnas: dāniete (2012. gada olimpisko spēļu vicečempione), jaunzēlandiete (2014. gada pasaules čempione divniekā), baltkrieviete (2015. gada Eiropas bronzas medaļniece).

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs A finālistes un trīs labākās B finālistes, bet citām nākamgad būs jācīnās kvalifikācijas sacensībās. Pērnā gada pasaules čempionāta 4. vietas ieguvēja un Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļniece Sanita Pušpure ir viena no favorītēm cīņā par olimpiskajām biļetēm, veiksmes gadījumā par ceļazīmi uz Rio var pacīnīties arī Elza Gube.

Atgādinām, ka iepriekšējā olimpiādē Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu. Pirms nedēļas noslēdzās pasaules čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, taču mūsējiem neizdevās tikt pie kārotajām biļetēm uz Rio.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com

  +1 [+] [-]

, 2015-09-01 16:33, pirms 9 gadiem
Prieks, ka Adamaitis turpina cīņu ar vējdzirnavām...

Tie kas atceras, kā Šīre ar Adamaiti tika "aizmirsti" no LOVa