Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Titulētas airētājas nelaiž Gulbi pasaules C finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Titulētas airētājas nelaiž Gulbi pasaules C finālā
Elza Gulbe
Foto: Latvian Rowing Sports School

Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe šodien pasaules čempionātā netika C finālā. Īrijas latviete Sanita Pušpure rīt cīnīsies par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Cīņā par C finālu Elza Gulbe (22) savā braucienā kotējās kā ceturtā, taču ar 07:43.480 finišēja vien piektā un netika čempionāta 18 labāko airētāju pulkā. Šajā braucienā ar 07:34.020 uzvarēja poliete Jūlija Mihaļska, kura ir Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļniece divniekā. Otro vietu izcīnīja vāciete Jūlija Rihtere - 2012. gada olimpiādes vicečempione četriniekā, bet pēdējo ceļazīmi uz C finālu ieguva dāniete Fī Udbija Ēriksena - pagājušās olimpiādes sudraba medaļniece. Tādējādi mūsu sportiste kvalificējās D finālam un netika pie ceļazīmes uz nākamā gada Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāvu.

Īrijas pārstāve Sanita Pušpure (33) rīt startēs elites pusfinālā. Pērnā gada pasaules čempionāta 4. vietas ieguvēja un Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļniece Sanita Pušpure ir Londonas olimpisko spēļu 13. vietas īpašniece. Tagad viņa kotējas kā viena no favorītēm cīņā par Riodežaneiro olimpiskajām biļetēm. Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs A finālistes un trīs labākās B finālistes, bet citām nākamgad būs jācīnās kvalifikācijas sacensībās.

Divnieku sacensību ceturtdaļfinālā Gints Zunde un Dairis Adamaitis šodien savā braucienā ar 06:41.600 palika pēdējā vietā un turpinājumā cīnīsies C/D pusfinālā.


Atgādinām, ka iepriekšējā olimpiādē Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu. Pirms nedēļas noslēdzās pasaules čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, taču mūsējiem neizdevās tikt pie kārotajām biļetēm uz Rio.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com

  -2 [+] [-]

, 2015-09-03 17:23, pirms 9 gadiem
Toties analfabēti turpina rakstīt savus diplomdarbus!

  -2 [+] [-]

, 2015-09-04 02:02, pirms 9 gadiem
Iepriekš rakstīja, ka Gulbe C finālā jau tikusi, jo netika pusfinālā un līdz ar to B finālā. Tagad izrādās, ka arī C fināls garām - cik rakstītāju, tik variantētāju...
Vispār daudziem SC autoriem derētu piestrādāt pie savu t.s. "darbu" kvalitātes, savādāk no tiem sāk ost kā no padomju laika "standartiem" - uzcept, kā vien varu, cik tik vien varu, bet par to, cik tas īstenībā labs, man poh... - ne man tas būs jāēd/jālasa/jālieto/utt...