Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Zenit" pāries no Eirokausa uz Čempionu līgu, ULEB un FIBA var sodīt Krieviju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Zenit" pāries no Eirokausa uz Čempionu līgu, ULEB un FIBA var sodīt Krieviju
Jānis Timma
Foto: basket.fc-zenit.ru

Jāņa Timmas pārstāvētais Sanktpēterburgas klubs "Zenit" atteicies no iespējas startēt Eirokausā un iesniedzis pieteikumu spēlēšanai FIBA Basketbola Čempionu līgā, piektdien, 24. jūnijā, vēstīja Krievijas mediji.

Pieteikumu pieņemšana startam Eirokausā beidzās 23. jūnijā. Tiesības spēlēt turnīrā ieguva trīs Krievijas klubi – “Zenit”, Maskavas apgabala “Himki” un Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ”, bet Nikolaja Mazura trenētais Saratovas klubs “Avtodor” varētu saņemt “wild-card”.

VTB Vienotās līgas dalībnieki iepriekš savstarpēji vienojās, ka “Zenit” pieteiksies Eirokausam, taču Sanktpēterburgas klubs pēdējā brīdī pārgājis Eirolīgas konkurentu – Starptautiskās Basketbola federācijas – nometnē, kura sākusi Čempionu līgas projektu, raksta Life.ru žurnālists Aleksejs Bezjazičnijs.

“Zenit” lēmums var mainīt Eirolīgas dalībnieku sastāvu, atsaucoties uz notikumam tuvu stāvošiem avotiem, pieļauj Bezjazičnijs. Eirolīgas ģenerāldirektors Hordi Bertomeu var atņemt VTB līgai vienu no divām vietām Eirolīgas spēcīgāko klubu turnīrā, aiz borta atstājot Kazaņas UNICS.

Eirolīgas pārstāvji atteikušies no komentāriem par Krievijas klubu pārstāvniecību Eirolīgas 2017. gada sezonā, taču nav nolieguši, ka “Zenit” vārds nav atrodams Eirokausam pieteikto komandu sarakstā. Pēc "Life" rīcībā esošajām ziņām, Krievijai atņemtā ceļazīme varētu tikt atdota Spānijas klubam vai izmantota kā "wild-card", turklāt VTB līga no nākamās sezonas varētu zaudēt tiesības uz papildus ceļazīmi. Maskavas CSKA ir A licence, kura ļauj startēt Eirolīgā neatkarīgi no blakus apstākļiem.

Klubi, kuri piedalīsies Eirolīgas 2017. gada sezonā (projekts)

Spānija: Real Madrid, Barcelona, Baskonia.
Vācija: Brose Baskets Bamberg.
Itālija: Olimpia Milano.
Serbija: Crvena Zvezda.
Lietuva: Zalgiris Kaunas.
Turcija: Fenerbahce, Anadolu Efes Istanbul, Darussafaka Dogus, Galatasaray.
Grieķija: Panathinaikos, Olympiacos.
Krievija: CSKA Moscow, Unics Kazan.
Izraēla: Maccabi Tel Aviv.

Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko norāda, ka krievu klubiem nebūtu jāstartē Eirokausā. Leģendārais basketbolists sarunā ar aģentūru TASS uzsvēra, ka spēlējot ULEB rīkotajā turnīrā, klubi apdraud Krievijas valstsvienības izredzes piedalīties 2017. gada Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://life.ru/t/%D1%81%D0%BF%D0%B...
ТАСС: Спорт - Андрей Кириленко: российские...