Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Komninoss: "Čempionu līga ir neatņemama daļa no jaunās Eiropas basketbola ekosistēmas"

Andrejs Siliņš

Komninoss: "Čempionu līga ir neatņemama daļa no jaunās Eiropas basketbola ekosistēmas"
Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgas izpilddirektors Patriks Komninoss izteicies, ka pirmā turnīra sezona bijusi ļoti sekmīga un šāda turnīra izveide esot daļa no stratēģijas, kas ļaus attīstīties visu līmeņu basketbolam Eiropā.

"Runā, ka pat visgarākais ceļojums sākas ar vienu soli un mums šis bija milzīgs solis pareizajā virzienā," sajūsmu par Čempionu līgas debijas sezonu pauda Komninoss. "Atmosfēra Tenerifes arēnā bija vienreizēja, mēs nevarētu vēlēties vēl labāku vietu finālam. Visa Tenerifes sala bija dzīvīga, un tas bija lielisks veids, kā noslēgt šo sezonu. "Final Four" turnīrs augstākais punkts neaizmirstamam gadam, kurā dzima jauns turnīrs."

Pirmajā Čempionu līgas sezonā turnīrā piedalījās komandas no 31 valsts, 18 dažādu valstu čempionkomandas un kopumā tika aizvadītas 324 spēles. 60% spēļu beidzās ar mazāk nekā desmit punktu starpību. Tāpat FIBA izceļ faktu, ka "Facebook" turnīra sekotāju skaits sasniedzis 550 000 lietotāju, bet dažādi video noskatīti 25,5 miljonus reižu.

"Čempionu līga palīdz klubiem, piedāvājot sacensības, kas ļauj attīstīties un kļūt labākiem. Tie ir standarti, kas parādās laukumā un palīdzēs vietējiem čempionātiem kļūt spēcīgākiem un beigu beigās palīdzēs stiprākām kļūt arī valstsvienībām," uzskata Komninoss. "Čempionu līga ir patiesa pret savām vērtībām un sasniedz mērķus, jo mūsu turnīrā jau pirmajā sezonā startēja 18 valstu čempiones."

"Čempionu līga neeksistē savtīga labuma dēļ, bet gan kā daļa no stratēģijas, lai attīstītu basketbolu visā Eiropā. Tā tiek balstīta uz sportiskiem principiem, nevis komerciālām vērtībām. Tā ir neatņemama daļa no jaunās Eiropas basketbola ekosistēmas," turpināja izpilddirektors.

Čempionu līgas pirmajā sezonā Latviju pārstāvēja pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Ventspils", kas izkļuva no grupu turnīra, taču apstājās jau pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Par čempioni kļuva Tenerifes komanda, balvā saņemot pusmiljonu eiro. Nākamajā sezonā klubs, kas izcīnīs titulu, saņems jau vienu miljonu eiro.

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League

  -1 [+] [-]

, 2017-05-18 21:20, pirms 7 gadiem
Kā sapņo tikai reālā situācija parāda, ka pat ar šantāžu un miljona balvu īsti nepietiek, lai piesaistītu spēcīgos klubus, kuri tomēr izvēlas līmeni

     [+] [-]

, 2017-05-19 00:54, pirms 7 gadiem
Eirolīga > Eirocup > VTB un tad varbūt tas brīnumainais turnīrs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja