Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kā pēdējā FIBA Eiropas kausa pusfinālā iekļūst "Elan Chalon"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kā pēdējā FIBA Eiropas kausa pusfinālā iekļūst "Elan Chalon"
"Elan Chalon" pret "Cibona"
Foto: xinhuanet.com

Šovakar pēdējā FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla atbildes mačā Francijas ''Elan Chalon'' mājās atspēlēja viesos iekrāto divu punktu deficītu un ar 83:78 pārspēja horvātu Zagrebas "Cibona".

Jau pēc pirmās ceturtdaļas Francijas komanda bija ieguvusi vajadzīgo pārsvaru - 21:16. Tomēr "Cibona" negrasījās neko atdot priekšlaicīgi - deficīts tika sadeldēts un ceturtdaļas beigās iegūta arī vadība ar 33:31 un 35:33. Puslaiku horvāti noslēdza ar vadību 39:36, kas divu spēļu summā deva jau +5.

Uzreiz pēc puslaiku pārtraukuma mājinieki veica astoņu punktu bezatbildes izrāvienu, kas ļāva spēlē izvirzīties vadībā ar 44:39. Horvāti gan atbildēja ar ko līdzīgu - ar 15:5 izrāvienu tika panākts piecu punktu pārsvars jau viesiem - 54:49. Drīz pēc tam arī +9 (60:51), kas nozīmēja, ka mājiniekiem atlikušo 13 minūšu laikā bija jāatspēlē vismaz 11 punkti. Tomēr atspēlēšanās noritēja visnotaļ veiksmīgi. 34. minūtē mājinieki atguva vadību - 67:66, minūti vēlāk ar trīspunktnieku panākot jau +3 (70:67), tātad +1 arī divu spēļu summā. Spēles beigās noritēja spraiga cīņa par vajadzīgo punktu starpību - tā ar laimīgām beigām sanāca "Elan Chalon", spēlē triomfējot ar rezultātu 83:78, summā ar +3.

Rezultatīvākais bija "Elan Chalon" spēlētājs Kamerons Klārks, kam 26 gūti punkti, kamēr "Cibona" rindās 25 punkti Lukam Zoričam.

FIBA Eiropas kausa pusfinālā "Elan Chalon" tiksies ar Beļģijas "Telenet Oostende". Otrā pārī spēlēs Ojāra Siliņa Bonnas "Telekom Baskets" un Francijas "Nanterre 92".

Izmantotie resursi:
FIBA Europe Cup - FIBA.com