Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" soda ārzemniekus, par bronzu cīnīsies ar vietējiem

Andrejs Siliņš

"Rytas" soda ārzemniekus, par bronzu cīnīsies ar vietējiem
Rims Kurtinaitis
Foto: LaPresse/Scanpix

Pēc neiekļūšanas Lietuvas čempionāta (LKL) finālā jau otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējās četrās sezonās krasas pārmaiņas notiek vienā no Lietuvas pazīstamākajiem klubiem Viļņas "Lietuvos Rytas" - pirms sērijas par bronzu sodīti ārzemnieki un par trešo vietu komanda cīnīsies tikai ar viena leģionāra palīdzību.

Pusfinālā "Rytas" ar 1-3 sērijā piekāpās "Lietkabelim" un pēc neveiksmes ko sacīt bija galvenajam trenerim Rimam Kurtinaitim. Lielākais kritikas vilnis tika velts pār ārzemnieku galvām: "Visi tomēr ir basketbolisti no dažādām valstīm ar dažādiem dzīves uzskatiem. Un atšķirīgu profesionalitāti. Nevaru attaisnot to, ka pirms pusfinālspēles kāds spēj naktī aiziet uz restorānu. Es to nesaprotu. Arī es pats karjeras laikā nebiju nekāds svētais, bet zināju, kad jāatrod laiks basketbolam. Ja palasīsiet manu CV, redzēsiet, ka ne jau uz bāru man nesa medaļas."

Pēc šiem izteikumiem sociālajā vidē reaģēja arī vairāki komandas ārzemnieki, bet pēdējais vārds piederējis kluba vadībai - sērijā par bronzu komanda spēlēs bez amerikāņiem Klevina Hanas, Teilora Brauna, Korija Fišera un Drū Gordona. Pirmie trīs diskvalificēti no kluba puses, bet pēdējais jau pusfinālā spēlēja ar tā saucamo stresa lūzumu un viņam ļauts braukt mājās ārstēties.

Vienīgais ārzemnieks, kurš palicis sastāvā, ir amerikāņu snaiperis Džimijs Beirons, kurš komandai pievienojās sezonas vidū, pārnākot no "Neptūnas", pret ko nāksies cīnīties sērijā par trešo vietu.

Klubam ir iespēja no savas puses pagarināt līgumus ar Gordonu un Braunu, tomēr šobrīd izskatās, ka ne viens, ne otrs nākamsezon Viļņā nespēlēs.

Sērija par trešo vietu sāksies pirmdien Viļņā.

Izmantotie resursi:
Principingas „Lietuvos ryto“ žingsnis: žais be...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-05-25 15:02, pirms 7 gadiem
Tā ir liela šance Klaipēdai.Ceru uz Neptunas bronzu leišos.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-25 15:53, pirms 7 gadiem
Kas ir "stresa lūzums?"

     [+] [-]

, 2017-05-25 16:55, pirms 7 gadiem
Ludvigers rakstīja: Kas ir "stresa lūzums?"
tas moments, kad mūsdienās māte google zin atbildes uz visiem jautājumiem, bet citiem grūti pat divus vārdus meklētājā iemest!