Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Martiness aiziet no Spānijas čempiones "Valencia"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Martiness aiziet no Spānijas čempiones "Valencia"
Pedro Martiness
Foto: Euroleague

"Valencia", kas pagājušās nedēļas nogalē pirmo reizi kļuva par Spānijas čempioni basketbolā, vairs netrenēs Pedro Martiness.

Piektdienas vakarā "Valencia" savā laukumā ar 87:76 pieveica Madrides "Real", sērijā ņemot virsroku ar 3-1 un pirmo reizi vēsturē uzvarot Spānijas čempionātā. Pēdējoreiz finālā izdevās iekļūt 2003. gadā, bet sausā tika zaudēts "Barcelona".

Tāpat komanda sasniedza Spānijas kausa finālu, kur gan zaudēja Madrides "Real", kā arī iekļuva Eirokausa finālā, taču sērijā ar 1-2 nācās piekāpties citai Spānijas komandai Malagas "Unicaja". Tomēr triumfs pašmāju čempionātā dzēsa rūgtumu.

Tomēr šodien paziņots, ka pēc divu gadu sadarbības kopā ar "Valencia" vairs nebūs galvenais treneris Pedro Martiness. 55 gadus vecā speciālista vadībā komanda aizvadītajā sezonā uzvarēja 51 no 69 oficiālajiem mačiem.

"Esmu lepns un apmierināts, ka biju daļa no oranžās ģimenes. Novēlu klubam veiksmi un panākumus nākotnē," sacīja Martiness, kurš ir otrais mačiem bagātākais treneris Spānijas ACB līgas vēsturē.

Izmantotie resursi:
Valencia, coach Martinez part ways - Latest -...