Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūms pie Polijas čempioniem, Bertāns Klaipēdā

Andrejs Siliņš

Blūms pie Polijas čempioniem, Bertāns Klaipēdā
Jānis Blūms
Foto: onsports.gr

Šovakar tiks aizvadītas pirmās otrā apļa spēles ULEB Eirolīgas turnīrā basketbolā, un Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" viesosies pie Klaipēdas "Neptunas", savukārt Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathiniakos" izbraukumā mēģinās uzveikt Polijas čempioni "PGE Turow".

Šodien norisināsies lielākā daļa sestās kārtas spēļu. Vakars sāksies ar Jevgēņija Pašutina atgriešanās spēli pie Kazaņas "Unics" stūres, mājās uzņemot Stambulas "Anadolu Efes". Pāris stundas vēlāk CSKA uzvarai VTB līgas mačā Rīgā pār VEF centīsies pievienot panākumu pār Berlīnes ALBA. Čempione "Maccabi" Francijā tiksies ar "Limoges", mēģinot atkārtot pirmajā aplī iespēto un izcīnīt uzvaru. Bo Makalebs Minhenē piedalīsies "Bayern" spēlē pret "Barcelona", tiesa, nav skaidrs, vai amerikānis jau dosies laukumā. "Bayern" jau pirmajā aplī pārliecinājās, ka Spānijas čempione nav neuzvarama (81:83). Milānā tiksies Itālijas un Turcijas čempiones, bet Pirejās "Olympiacos" mēģinās turpināt perfekto bilanci, uzņemot Eiropas kausa čempioni "Valencia".

Latvijas līdzjutēju uzmanību pievērsīs divas citas spēles. Pirmā no tām pulksten 19:00 norisināsies Klaipēdā, kur Lietuvas vicečempione "Neptunas" uzņems Vitorijas "Laboral Kutxa" ar Dāvi Bertānu sastāvā. Latviešu uzbrucējs ir viens no savas komandas līderiem, vidēji Eirolīgā izceļoties ar 10,8 punktiem un četrām atlēkušajām bumbām. Šī būs pirmā "Laboral" spēle Eirolīgā jaunā galvenā trenera Ivana Navarro vadībā. Debijas maču Navarro aizvadīja sestdien, kad aizveda komandu līdz uzvarai Basku derbijā pār "Gipuzkoa" (79:62). Šodienas pretinieks Klaipēdas "Neptunas" aizvadīja negaidīti sekmīgu pirmo apli, izcīnot divas uzvaras- tikpat, cik "Laboral" un arī "Galatasaray". Viņnedēļ klaipēdieši mājās pārspēja citus spāņus "Valencia" un šovakar būs gatavi darīt visu, lai pieveiktu arī Vitorijas vienību.Par "Neptunas" gaitām un sekmēm pirmajā aplī vairāk var izlasīt ŠEIT

"Šeit ir grūti uzvarēt. Mājās "Neptunas" spēlē citādāk, viņu precizitāte ir daudz augstāka un ir starpība arī tajā, ar kādu pārliecību komanda darbojas," jaunais "Laboral" treneris Navarro negribēja gremdēties atmiņās par pirmajā aplī savā laukumā pārliecinoši izcīnīto uzvaru pār "Neptunas" (88:69). "Ja uzvarēsim, mums klāsies labāk visos turnīros, ja zaudēsim - tas nebūs pasaules gals.Mums jāturpina iet soli pa solim." Klaipēdas galvenais treneris Kazis Maskvītis tikmēr norāda uz "Laboral" spēlētāju papildu motivāciju tieši jaunā trenera dēļ: "Būs grūti, viņi spēlē precīzi, uzbrūk ātri, ar īsām sadarbībām, ar kvalitāti. Viņi vienmēr cenšas skriet un spēlē tiek iesaistīti visi."

Ceturtdaļstundu pirms desmitiem Zgožeļecā poļu labākā komanda pagājušajā sezonā "Turow" uzņems Atēnu "Panathinaikos" ar Jāni Blūmu ierindā. Latvietis, kurš paliks komandā vismaz līdz šīs sezonas beigām, vidēji 14 ar pusi minūtēs guvis 7,6 punktus, saldenieks trāpījis vismaz vienu trīspunktnieku pēdējās astoņās Eirolīgas spēlēs karjerā, bet šajā sezonā Blūmam neticamu 71,4% precizitāte trīspunktu metienos, un tas ir labākais rādītājs visā Eirolīgā. Pirmajā abu komandu spēlē Atēnās Blūms iemeta divus no trijiem tālmetieniem un guva 11 punktus, sekmējot "Pao" uzvaru ar 84:77.

"Viena no visu laiku labākajām Eiropas komandām atbraukusi spēlēt pie mums," Zgožeļecas komandas galvenais treneris Miodrags Rajkovičs aicina uz spēli skatītājus. "Izbraukumā nospēlējām grūtu spēli, un ikviens šeit sagaida no mums vismaz tādu pašu sniegumu šovakar. Tas būs grūti, jo "Pao" ir daudz labāka komanda nekā sezonas sākumā." Komplimentus pretiniekiem netaupīja arī "Panathinaikos" treneris Duško Ivanovičs: ""Turow" varētu būt viena no labākajām komandām Eiropā ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā. Viņi ir lieliska uzbrukuma komanda, var gūt daudz punktus. Mums būs jāspēlē daudz labāk nekā Atēnās vai pagājušajā nedēļā pret "Barcelona"."

ULEB Eirolīga, 6. kārta

DatumsGrupaLaiksSpēle
20. novembrisA17:30Unics - Anadolu Efes
20. novembrisB19:30CSKA - ALBA
20. novembrisB21:45Limoges CSP - Maccabi
20. novembrisC21:15Bayern - Barcelona
20. novembrisC21:45PGE Turow - Panathinaikos
20. novembrisC22:00Emporio Armani - Fenerbahce Ulker
20. novembrisD19:00Neptunas - Laboral Kutxa
20. novembrisD19:45Olympiacos - Valencia
21. novembrisA19:45Žalgiris - Real
21. novembrisA21:30Dinamo Sassari - Nizhny Novgorod
21. novembrisB21:45Unicaja - Cedevita
21. novembrisD20:00Galatasaray - Crvena Zvezda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-20 16:34, pirms 9 gadiem
Abi mūsējie noārdīsies un abas komandas vinnēs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-20 21:01, pirms 9 gadiem
Neptunas turpina pārsteigt!