Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ertels pret Porziņģi nespēlēs, pametīs "Laboral Kutxa"

Andrejs Siliņš

Ertels pret Porziņģi nespēlēs, pametīs "Laboral Kutxa"
Tomā Ertels pēdējo spēli Baskonijā, iespējams, jau aizvadījis
Foto: AFP/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" vadība no sastāva pieteikuma izņēmusi franču saspēles vadītāju Tomā Ertelu, kurš jau tuvākajā laikā pievienosies Stambulas "Anadolu Efes" vienībai Turcijā.

25 gadus vecais Ertels aizvadīja lielisku Eirolīgas pamatturnīru, vidēji mačā gūstot 12,2 punktus, atdodot 6,7 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas. Ertels izcili uzbruka no distances - trāpīti 56,3% trīspunktu metienu. Jau ilgāku laiku klīda runas, ka Francijas izlases aizsargs varētu atstāt "Laboral Kutxa" rindas. Kluba vadības rīcība, izņemot Ertelu no pieteikuma pirms kārtējās ACB līgas spēles pret Kristapa Porziņģa "Sevilla" liecina, ka tas varētu notikt jau tuvākajā laikā.

Visticamāk, 189 centimetrus garais Ertels karjeru turpinās Stambulas "Anadolu Efes" vienībā Turcijā. Eiropas čempions un Pasaules kausa trešās vietas ieguvējs Vitorijā spēlēja kopš 2011. gada, bet pirms tam pārstāvējis spāņu "Lucentum Alicante" un franču "Strasbourg" un "Pau-Orthez".

Ertela vietu "Laboral" sastāvā ieņems 183 centimetrus garais un 75 kilogramus smagais amerikāņu aizsargs Dariuss Adamss, kurš pagājušajā sezonā "Eisbaren" rindās tika atzīts par Vācijas Bundeslīgas labāko uzbrukuma spēlētāju. Šo sezonu Adamss iesāka franču "SLUC Nancy", bet iepriekš spēlējis arī franču "Orleans", ukraiņu "Kryvbas", kā arī Venecuēlas un Dominikānas čempionātos.