Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Šveds atsaka "Knicks", Mozgovs Eiropas čempionātā nespēlēs

Šveds atsaka "Knicks", Mozgovs Eiropas čempionātā nespēlēs
Aleksejs Šveds
Foto: AP/Scanpix

Krievijas izlases spēlētājs Aleksejs Šveds noraidījis Ņujorkas "Knicks" piedāvājumu pagarināt līgumu. Maskavas CSKA šodien paziņojusi par brāļu Dimitrija un Mihaila Kulaginu pievienošanos komandai, savukārt Krievijas izlasi gaidāmajā Eiropas čempionātā nepārstāvēs viens no tās potenciālajiem līderiem Timofejs Mozgovs.

Aleksejs Šveds šī gada februāri nonāca Ņujorkā pēc maiņas darījuma ar Hjūstonas "Rockets". Šajā posmā Šveds vidēji guva 14,8 punktus, savāca 4,6 atl. bumbas un izdarīja 3,6 rezultatīvas piespēles. "Knicks" piedāvājusi Švedam pagarināt līgumu par 2,8 milj. ASV dolāriem, taču paziņojis, ka atteiksies un labprāt atgrieztos Krievijā, ja vien piedāvātā alga būtu 4 miljoni sezonā. 26 gadus vecajam basketbolistam ir arī piedāvājumi no Spānijas klubiem.

Maskavas CSKA savā mājaslapā šodien paziņojuši par brāļu Kulaginu pievienošanos sastāvam. Kulagini pārstāvējuši Krievijas jauniešu izlases visās vecuma grupās.

Dimitrijs Kulagins aizvadīto sezonu pavadīja Sanktpēterburgas "Zenit", kuras sastāvā 10 Eirokausa spēlēs guva 10,9 punktus, 3,3 atl. bumbas, 2,4 piespēles. 2013./2014. gada sezonā Dmitrijs ieguva balvu kā VTB līgas labākais jaunais spēlētājs, kuru šosezon saņēma "VEF Rīga" spēlētājs Jānis Timma. Līgums parakstīts uz 1+2 gadiem.

20 gadus jaunais Mihails Kulagins komandai pievienojies no Novogorskas "Rossiya". 26 Krievijas superlīgā aizvadītājās spēlēs Dmitrija jaunākais brālis izcēlās ar 14,1 punktiem un 2,5 piespēlēm. Līgums parakstīts uz 2+3 gadiem.

Tikmēr par savu nespēlēšanu gaidāmajā Eiropas čempionātā paziņojis viens no Krievijas izlases līderiem Timofejs Mozgovs. NBA kluba Klīvlendas "Cavaliers" centram jūlijā sākumā tika veikta ceļgala artroskopija, kas 28 gadus vecajam spēlētājam nozīmē rehabilitācijas procesu līdz pat augusta vidum. "Vispirms vēlos paziņot, ka nespēlēšana izlasē nebija mans lēmums. Tā ir vienkārši neveiksmīgu apstākļu sakritību. Ceļgalam tika veikta operācija, taču rehabilitācijas process liegs pienācīgi sagatavoties turnīram. Man vienmēr ir liela vēlēšanās pārstāvēt Krievijas izlasi ," oficiālā preses konferencē paziņoja Mozgovs.

Aizvadītajā sezonā Timofejs bija viens no vērtīgākajiem "Cavs" komandas spēlētājiem. 216 centimetrus garais basketbolists klīvlendiešiem pievienojās šī gada janvārī, kļūdams par vienības sākumsastāva centru, un regulārajā turnīrā vidēji laukumā pavadīja 25 minūtes, guva 10,6 punktus, kā arī izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas. Izslēgšanās spēlēs statistika līdzīga - 26,5 minūtes, 10,6 punkti, 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī 1,8 bloķēti metieni.

izmantotie resursi:
ТАСС - Новости в России и мире
ПБК ЦСКА Москва | Официальный сайт клуба
Р-Спорт. Все главные новости спорта

  +4 [+] [-]

, 2015-07-14 14:10, pirms 9 gadiem
statistika Švedam nav slikta.. varēja varbūt arī tos 4 knicks piedāvāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 14:25, pirms 9 gadiem
hoorai rakstīja: statistika Švedam nav slikta.. varēja varbūt arī tos 4 knicks piedāvāt
Aizsardzībā jau nu galīgi viņš nevelk. Uzbrukumā, ja ir saspringta spēle arī nekas īpašs nav.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-14 15:05, pirms 9 gadiem
Nav Šveds gabals,kurš var spēlēt NBA. Eiropā būs ok,bet ne ASV

  +2 [+] [-]

, 2015-07-14 15:17, pirms 9 gadiem
hoorai rakstīja: statistika Švedam nav slikta.. varēja varbūt arī tos 4 knicks piedāvāt
NBA 4kk galīgi nav tas pats, kas Eiropas 4kk

Bet vispār jau tā neko nosaucis cipariņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-14 17:25, pirms 9 gadiem
hoorai rakstīja: statistika Švedam nav slikta.. varēja varbūt arī tos 4 knicks piedāvāt
Ja jāspēlē kopā ar D-līgas spēlētājiem, tad statistiku vajadzēja vēl labāku

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 18:47, pirms 9 gadiem
Nu ja nopietni Šveds NBA komandās ir otrais saspēles vadītājs. Tas ir tikai normāli, ka lūzeru komandā (NYK pagājušo gad) stati labaki, jo vairāk dod spēlēt. Reāli pat pagājušo sezon kur šamējāis pavadīja vairākās komandās, tikai NYK viņš vairāk pa 20min spēlēja(26.4 min ja precīzi).