Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas pēdējās regulārā turnīra kārtas MVP - Burusis no "Real"

Andrejs Siliņš

Eirolīgas pēdējās regulārā turnīra kārtas MVP - Burusis no "Real"
Jannis Burusis
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas vērtīgāko 10. spēļu kārtas spēlētāju atzīts A apakšgrupas uzvarētājas Madrides "Real" grieķu centra spēlētājs Jannis Burusis, kurš ar atzīstamu sniegumu sekmēja savas komandas uzvaru pār Stambulas "Anadolu Efes".

Madride ceturtdien spēlē, ko tiesāja arī Oļegs Latiševs, pieveica "Efes" ar rezultātu 90:70. Burusis 28 minūšu laikā iemeta 19 punktus (2p. 6/11, 3p. 1/1, s.m. 4/5), izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, izprovocēja piecas piezīmes, kā arī pieļāva divas kļūdas un saņēma vienu piezīmi. Tas deva grieķim 31 efektivitātes lietderības koeficientu.

"Pirms spēles runājām par to, ka vairāk jāspēlē uz groza apakšu, jo "Efes" pie visiem "pick'n'roll" aizsardzībā mainās. Tā arī notika un mēs izcīnījām uzvaru. Mūs sagaida grūta Top16 grupa un drīz jau sāksim par to domāt," pēc mača sacīja Burusis.

213 centimetrus garais un 122 kilogramus smagais Burusis "Real" rindās aizvada jau otro sezonu pēc kārtas. Šajā sezonā 31 gadu vecais grieķis Eirolīgā vidēji iemetis 8,2 punktus un izcīnījis 5,5 bumbas pie groziem.