Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Hapoel" uzvar Jeruzalemē, būs trešā spēle Valensijā

Andrejs Siliņš

"Hapoel" uzvar Jeruzalemē, būs trešā spēle Valensijā
Kērtiss Džerelss
Foto: eurocupbasketball.com

ULEB Eiropas kausa pusfināla otrajā spēlē piektdien Jeruzalemes "Hapoel" savā laukumā vairāk nekā desmit tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē ar rezultātu 79:66 apspēlēja spāņu "Valencia", sērijā līdz divām uzvarām panākot izlīdzinājumu 1-1.

Pirmajā spēlē Valensijā mājinieki izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru (83:68) un, lai kārtējo reizi iekļūtu šī turnīra finālā, atlika izcīnīt vēl vienu panākumu. Šodien abas komandas tikās Jeruzalemē, un mačs sākās jau agrā pēcpusdienā. Pēc līdzīga pirmā puslaika viesi no Valensijas uz trešo ceturtdaļu iznāca apņēmības pilni veikt izšķirošo izrāvienu.

"Valencia" izdevās laba ceturtdaļa, taču mājinieki uz to atbildēja ar vēl jaudīgāku pēdējo ceturksni šai mačā. "Hapoel" desmit minūtes uzvarēja ar 26:9, bet visā mačā triumfēja ar plus 13 - 76:66.

Līdz ar to skaidrs, ka būs vajadzīgs izšķirošais trešais mačs šajā pusfinālu sērijā. Tas norisināsies trešdienas vakarā Valensijā.

Šodien rezultatīvākais mājinieku sastāvā bija pieredzējušais amerikānis Terenss Kinsijs, kuram 18 punkti. Ar 17 punktiem piecām rezultatīvām piespēlēm un četrām atlēkušajām bumbām izcēlās Kērtiss Džerelss. Jeruzalemes komandas īpašnieks un spēka uzbrucējs Amare Stademairs guva deviņus punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

"Valencia" nespēja ar regularitāti trāpīt no distances, komandai tikai četri realizēti tālmetieni no 24. Visus četrus iemeta Rafa Martiness, kurš jau pirmajā spēlē kļuva par visu laiku visvairāk trīspunktniekus realizējušo spēlētāju turnīra vēsturē. Šodien Martinesam 22 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

"Valencia" ir trīskārtēja ULEB Eiropas kausa (iepriekš - ULEB kausa) čempione, bet finālos spēlējusi pat četras reizes. Arī "Hapoel" reizi jau finālā spēlējusi, kad 2004. gadā triumfēja turnīrā.