Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itudis otro reizi atzīts par Eirolīgas sezonas labāko treneri

Andrejs Siliņš

Itudis otro reizi atzīts par Eirolīgas sezonas labāko treneri
Dimitris Itudis, Foto: Sputnik / Scanpix

ULEB Eirolīga divus mēnešus pēc sezonas beigām apziņojusi, ka Aleksandra Gomeļska piemiņai veltīto balvu kā sezonas labākais treneris saņēmis čempionvienības Maskavas CSKA galvenais stratēģis Dimitris Itudis, kurš pie šādas atzinības ticis otro reizi karjerā.

Eirolīgas čempionvienība tika noskaidrota jau maija vidū - Maskavas CSKA finālturnīrā Spānijas pilsētā Vitorijā vispirms pusfinālā apspēlēja Madrides "Real", bet cīņā par zeltu pieveica Stambulas "Anadolu Efes". Jau iepriekš tika paziņoti sezonas MVP (Jans Veselijs), "Final Four" MVP (Vils Klaibērns), labākā punktu guvēja (Maiks Džeimss), labākā jaunā spēlētāja (Goga Bitadze), labākā azsardzības spēlētāja (Edijs Tavaress) un labākā ģenerālmenedžera (Pauļus Motejūns) balvu ieguvēji.

Tagad nosaukts arī pēdējās individuālās atzinības saņēmējs - par Eirolīgas sezonas labāko treneri nosaukts grieķu speciālists Dimitris Itudis, kurš aizveda Maskavas CSKA līdz čempiontitulam. Regulārajā sezonā Ituda vadītā komanda izcīnīja 24 uzvaras 30 mačos, ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 pieveica "Baskonia" un "Final Four" turnīrā uzveica jau minētās "Real" un "Anadolu Efes" vienības.

Itudis kļuvis par ceturto treneri, kurš šādu atzinību saņēmis vairāk nekā vienu reizi, jo par labāko tika nosaukts arī 2016. gadā, kad pirmo reizi pie CSKA stūres izcīnīja Eirolīgas čempiontitulu. Trīsreiz par labāko nosaukts Žeļko Obradovičs, bet pa divām pie šādas atzinības bez Ituda tikuši arī Etore Mesina un Pablo Laso.

Kopš šāda balva tiek pasniegta, ir tikai viens izņēmums, kad par labāko sezonas treneri netiek atzīts čempiontitulu izcīnījušās komandas treneris. 2008./2009. gada sezonā par labāko nosauca melnkalniešu speciālistu Duško Vujoševiču, kura vadītā Belgradas "Partizan" ar virkni jauno spēlētāju sastāvā tika pie vietas ceturtdaļfinālā (tur gan ar 0-3 tika atzīts CSKA pārākums).

Itudis vada CSKA kopš 2014. gada, un šī ir pirmā pieredze kā galvenajam trenerim Eirolīgā. \Piecu sezonu laikā grieķu speciālists nodrošinājis Maskavas superklubam divus titulus. Kā asistents Itudis 13 gadus bija palīgs Obradovičam pie Atēnu "Panathinaikos" stūres, bet kā galvenais treneris strādājis ar pāris grieķu komandām, kā arī Bandirmas "Banvit" 2013./2014. gada sezonā tieši pirms pievienošanās CSKA.

ULEB Eirolīgas sezonas labākie treneri

GadsTrenerisValstsKomanda
2005Pini GeršonsIzraēlaMaccabi
2006Etore MesinaItālijaCSKA
2007Želko ObradovičsSerbijaPanathinaikos
2008Etore MesinaItālijaCSKA
2009Duško VujoševičsMelnkalnePartizan
2010Čavi PaskālsSpānijaBarcelona
2011Želko ObradovičsSerbijaPanathinaikos
2012Dušans IvkovičsSerbijaOlympiacos
2013Dušans IvkovičsSerbijaOlympiacos
2014Deivids BlatsASVMaccabi
2015Pablo LasoSpānijaReal
2016Dimitris ItudisGrieķijaCSKA
2017Žeļko ObradovičsSerbijaFenerbahce
2018Pablo LasoSpānijaReal
2019Dimitris ItudisGrieķijaCSKA

     [+] [-]

, 2019-07-17 05:29, pirms 5 gadiem
nvm