Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks un Timma: Latvijas basketbols turpina progresēt

Andrejs Siliņš

Strēlnieks un Timma: Latvijas basketbols turpina progresēt
Jānis Timma, Foto: Olympiacos BC

Portāls Eurohoops.com publicējis interviju ar abiem Grieķijas superkluba Pirejas "Olympiacos" latviešu basketbolistiem Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu. Abi atzīst, ka Latvijas basketbols turpina augt un Grieķijā tagad noteikti zinot, kur atrodas Latvija.

"Šī būs pirmā reize Latvijas basketbola vēsturē, kad divi latvieši spēlē vienā Eirolīgas komandā," norādīja Strēlnieks, un viņam piebalsoja Timma. "Tā nekad iepriekš nav bijis. Latvijai ir aizvien vairāk Eirolīgas spēlētāju, un es ceru, ka mēs šādi gadījumi būs arī turpmāk, kad vairāki latvieši spēlēs vienā Eirolīgas komandā."

"Tagad Grieķijā cilvēki noteikti zina, kur atrodas Latvija," sacīja Strēlnieks. "Cilvēki zina Latvijas basketbolu, tam seko līdzi. Mums NBA ir [Kristaps] Porziņģis, [Dāvis] Bertāns un tagad arī [Rodions] Kurucs. Mūsu jaunā [basketbolistu] paaudze ļoti progresē, mums ir vēl daudz talantu."

Timma piekrita, ka Latvijas basketbola valstsvienības stils ir līdzīgs tam, ko no saviem spēlētājiem vēlas redzēt "Olympiacos" treneris Deivids Blats: "Jā, es tam piekristu. Spēlējam diezgan ātri, cenšamies paplašināt laukumu un izmantot ātro uzbrukumu iespējas, izmest daudz trīspunktnieku. Līdzības var atrast."

"Iepriekšējā bija mana pirmā sezona Eirolīgā, bija lielas pārmaiņas, no Krievijas ierodoties Spānijas līgā un Eirolīgā. Domāju, ka šai sezonai jābūt daudz labākai. Jūtos daudz ērtāk, man apkārt ir lieliski spēlētāji, kas man palīdzēs. Gaidu jauno sezonu," sacīja Timma.

Savukārt Strēlnieks atzina, ka viņš nevēlas prognozēt, kā izvērtīsies gaidāmā sezona: "Joprojām daudz mācos katru dienu. Ceru, ka šī sezona būs daudz labāka par iepriekšējo un es varēšu palīdzēt komandai kaut ko izcīnīt."

ULEB Eirolīgas jauno sezonu "Olympiacos" sāks 12. oktobrī ar spēli Himkos, bet piecas dienas vēlāk viesosies pie Timmas iepriekšējās komandas "Baskonia". Pirmo mājas spēli "Olympiacos" aizvadīs 19. oktobrī, uzņemot Daira Bertāna pārstāvēto Milānas "Olimpia".

  +4 [+] [-]

, 2018-09-29 11:16, pirms 6 gadiem
Kā pirmo reizi?
Mālmanis Timma ?
Mālmanis tiek ignorēts?

  +5 [+] [-]

, 2018-09-29 11:29, pirms 6 gadiem
gebauers89 rakstīja: Kā pirmo reizi?
Mālmanis Timma ?
Mālmanis tiek ignorēts?
Tieši tā. Lai kā arī būtu, Mālmanis tiek ignorēts no visām pusēm, šajā laikā pat paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā neparādījās.

  +8 [+] [-]

, 2018-09-29 11:32, pirms 6 gadiem
Rinalds Malmanis aizvadītajā (2017/2018) gada sezonā Eirolīgà kopa ar Timmu Baskonia sastava piedalījās 11 speles, laukuma pavadot videji 12 minutes? Tas neskaitās?

  +6 [+] [-]

, 2018-09-29 11:37, pirms 6 gadiem
Šī būs pirmā reize Latvijas basketbola vēsturē, kad divi latvieši spēlē vienā Eirolīgas komandā," norādīja Strēlnieks, un viņam piebalsoja Timma. "Tā nekad iepriekš nav bijis. Latvijai ir aizvien vairāk Eirolīgas spēlētāju, un es ceru, ka mēs šādi gadījumi būs arī turpmāk, kad vairāki latvieši spēlēs vienā Eirolīgas komandā." Kkāds sviests, tad sanāk , ka Timma arī aizmirsis, ka pērn spēlēja viena komanda ar Mālmani?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 11:45, pirms 6 gadiem
Faktoloģiski, protams, neprecīzi, bet konceptuāli viss precīzi- pirmo reizi Eirolīgas līmeņa spēlētāji kopā. Malmanis tāds nav.

     [+] [-]

, 2018-09-29 11:51, pirms 6 gadiem
Šausmas, ārprāc, zeme atveries! Kā Timma uzdrošinājās aizmirst
par Mālmani! Te pilnīgi no dusmām taustiņi lūst!! Timma, kāpēc?????

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 11:53, pirms 6 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Šī būs pirmā reize Latvijas basketbola vēsturē, kad divi latvieši spēlē vienā Eirolīgas komandā," norādīja Strēlnieks, un viņam piebalsoja Timma. "Tā nekad iepriekš nav bijis. Latvijai ir aizvien vairāk Eirolīgas spēlētāju, un es ceru, ka mēs šādi gadījumi būs arī turpmāk, kad vairāki latvieši spēlēs vienā Eirolīgas komandā." Kkāds sviests, tad sanāk , ka Timma arī aizmirsis, ka pērn spēlēja viena komanda ar Mālmani?
Atslabsti. Pirmo reizi EL kluba divi latviesi bus lideri, lokomatives. To ari Janka domaju. Nav tapec japiesarno SC ar komentariem.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 11:54, pirms 6 gadiem
Marcello92 rakstīja: Tieši tā. Lai kā arī būtu, Mālmanis tiek ignorēts no visām pusēm, šajā laikā pat paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā neparādījās.
Ignorets tapec, ka nav vel neko lielu sasniedzis. Dazadu apstaklu sakritibas del, nokluva pie speles laika EL komanda. Ta reizem notiek - piemerus var atrast ari futbola, hokeja... Sobrid redzam vinam patieso limeni - kaut kur starp ACB un LEB ligu.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-29 11:56, pirms 6 gadiem
mammal rakstīja: Faktoloģiski, protams, neprecīzi, bet konceptuāli viss precīzi- pirmo reizi Eirolīgas līmeņa spēlētāji kopā. Malmanis tāds nav.
Tad jau sanak, ka jebkuru jauno spēlētāju Eirolīgas komanda varam nemaz neskaitīt (kaut arī reāli dodas laukumā), jo viņš neatbilst Eirolīgas līmenim?
Slēpts komentārs: Kaspars_Biedriņš

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 12:24, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Atslabsti. Pirmo reizi EL kluba divi latviesi bus lideri, lokomatives. To ari Janka domaju. Nav tapec japiesarno SC ar komentariem.
Kur ir teikts, ka Timma tāds OLY sastāvā būs? Pat tagad es redzu citas lokomotīves tur, taviem vārdiem izsakoties, viņs gan jau būs lomas spēlētajs, kam tiks uzticēts noteikts darbs

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 13:18, pirms 6 gadiem
Timma sen sists nav

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 15:48, pirms 6 gadiem
gebauers89 rakstīja: Kā pirmo reizi?
Mālmanis Timma ?
Mālmanis tiek ignorēts?
a kas tas Mālmanis ir? nav dzirdēts...

  -1 [+] [-]

, 2018-09-29 16:53, pirms 6 gadiem
spacet rakstīja: a kas tas Mālmanis ir? nav dzirdēts...
izravi man vardus no mutes,kas vins tads ir!nakotne varbut runasim.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-29 17:50, pirms 6 gadiem
labrags rakstīja: izravi man vardus no mutes,kas vins tads ir!nakotne varbut runasim.
ja Tu, ko tādu vari uzrakstīt, tad ieteicams nekad mūžā vairs nesekot basketbolam.