Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA prezidents: "Jānotiek kaut kam pārdabiskam, lai pārtrauktu līgumu ar Itudi"

Andrejs Siliņš

CSKA prezidents: "Jānotiek kaut kam pārdabiskam, lai pārtrauktu līgumu ar Itudi"
Dimitris Itudis, Foto: Sputnik / Scanpix

Krievijas basketbola superkluba Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins dalījies pārdomās par gaidāmo sezonu un lika saprast, ka kluba vadība pilnībā uzticas komandas galvenajam trenerim Dimitrim Itudim, kuram šis ir pēdējais līguma gads.

Itudim jaunā sezona būs piektā pie CSKA stūres un piektā arī kā galvenajam trenerim Eirolīgā (pirms tam 13 gadus bija asistents Atēnu "Panathinaikos" vienībā). Līdzšinējās četrās sezonās Itudim izdevies aizvest Maskavas superklubu līdz Eirolīgas titulam tikai reizi un pēc tam, kad pavasarī otro gadu pēc kārtas tas neizdevās, izskanēja runas, ka klubs varētu vasarā atbrīvot speciālistu.

Tomēr grieķu treneris palicis savā vietā, un CSKA prezidents Andrejs Vatutins pirms jaunās sezonas atzinis, ka trenerim ir pilns uzticības kredīts gaidāmajai sezonai: "Klubs ciena iepriekš parakstīto līgumu. Mēs paveiksim visu iespējamo, lai padarītu šo sezonu veiksmīgu. Mums nav šaubu par Ituda augsto kvalitāti, citādi viņš nemaz nebūtu CSKA. Jā, nākamvasar viņa līgums beidzas, un, protams, šīs sezonas iznākums var iespaidot to, vai klubs līgumu pagarinās. Bet šobrīd būtu jānotiek kaut kam pārdabiskam, lai pašreizējais līgums tiktu pārtraukts sezonas laikā."

Pirmssezonā CSKA aizvadījusi septiņas spēles, izcīnot uzvaras piecās no tām. Zaudēts Kauņas "Žalgirim" (73:81) un Stambulas "Fenerbahce" (76:86). Vēl priekšā divi mači sagatavošanās posmā - šovakar Aleksandra Gomeļska kausā pret Kazaņas "Unics", bet rītdien atkarībā no spēļu iznākumiem spēlēs vai nu pret Stambulas "Anadolu Efes" vai Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvēto Pirejas "Olympiacos".

Tāpat Vatutins aicināja medijus nepārvērtēt ukraiņu spēka uzbrucēja Džoela Bolomboja pievienošanās nozīmīgumu, norādot, ka Bolombojs ir tikai 24 gadus vecs spēlētājs, kuram joprojām priekšā liels darbs, lai adaptētos Eiropas basketbolam. Bolombojs līdzšinējo karjeru pavadījis ASV, pēc universitātes beigšanas mēģinot iekļūt Nacionālajā basketbola asociācijā un pārsvarā spēlējot tās Attīstības līgā.

Pēc tam, kad savas gaitas CSKA klubā šovasar noslēdza pieredzējušais krievu uzbrucējs Viktors Hrjapa, par komandas kapteini jaunajā sezonā iecelts amerikāņu centrs Kails Hainss, kuram asistēs krievu uzbrucējs Andrejs Voroncevičs. Hainss, kurš CSKA rindās aizvadīs jau sesto sezonu pēc kārtas, kļuvis par otro ārzemnieku, kurš veic CSKA kapteiņa pienākumus - 2008./2009. gada sezonā šie pienākumi bija uzticēti slovēnim Matjazam Smodišam.