Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas un "Panathinaikos" strīdā miers, Atēnās varētu notikt "Final Four"

Andrejs Siliņš

Eirolīgas un "Panathinaikos" strīdā miers, Atēnās varētu notikt "Final Four"
"Panathenaic" stadions Atēnās, Foto: AP / Scanpix

ULEB Eirolīgas vadītājs Hordi Bertomeu norādījis, ka iepriekš aktuālais konflikts starp turnīra organizatoriem un Atēnu "Panathinaikos" vadību šobrīd esot nogludināts, bet "Pao" īpašnieks Dimitris Jannakopuloss pat atklājis, ka klubs vēlētos rīkot 2020. gada "Final Four" turnīru.

Ekscentriskais "Panathinaikos" īpašnieks Jannakopuloss jau izsenis zināms kā ass tiesnešu kritizētājs gan vietējā Grieķijas čempionātā, gan starptautiskajā arēnā. Pagājušajā sezonā Jannakopulosa pacietības mērs par, viņaprāt, regulāriem netaisnīgiem tiesnešu lēmumiem bija pilns, un "Panathinaikos" īpašnieks pat publiski izteicās, ka klubs pametīs Eirolīgu un startēs FIBA Čempionu līgā.

Tas nenotika, un viens no Eiropas visu laiku titulētākajiem klubiem turpinās arī šosezon startēt prestižākajās Eiropas klubu sacensībās - ULEB Eirolīgā. "Šādas lietas [konflikti] gadās, taču nu tas viss pieder pagātnei. Svarīga ir rītdiena, neraugoties uz to, kas noticis iepriekš. Katrs pieļauj kļūdas un ceram, ka varēsim mācīties no šīm kļūdām," apmeklējot šovasar aizsaulē aizgājušā "Pao" bijušā īpašnieka Pavlosa Jannakopulosa piemiņas turnīru Atēnās, sacīja Eirolīgas vadītājs Hordi Bertomeu.

Pavlos Jannakopuloss un viņa brālēns Tanasis Jannakopuloss vadīja Atēnu superklubu līdz 2012. gadam, kad nodeva vadības grožus Pavlosa dēla Dimitra rokās. Emocionālais biznesmenis arī radis mieru iepriekšējās nesaskaņās ar Bertomeu un norādīja, ka "Panathinaikos" drīzā nākotnē labprāt uzņemtu Eirolīgas finālturnīru.

"Par to esam runājuši un no Eirolīgas puses jūtam labu gribu. Varbūt tas nenotiktu ["Panathinaikos" mājvietā ]OAKA arēnā, bet kādā citā hallē Atēnās. Neko vairāk nevaru pateikt. Ir domas paveikt ko īpašu par godu 20 gadu jubilejai kopš Eirolīgas radīšanas," sacīja Jannakopuloss.

Pēdējo reizi Atēnās "Final Four" turnīrs notika 2007. gadā. Viens no scenārijiem paredzot, ka 2020. gada pavasarī Eirolīgas čempiontituls tiks izspēlēts "Panathenaic" stadionā, kas pirmo reizi tika uzbūvēts sešus gadsimtus pirms Kristus dzimšanas, bet 1896. gadā piedzīvoja atjaunošanu. Tas ir vienīgais stadions pasaulē, kas uzbūvēts tikai no marmora. Tur norisinājās 1986. gada olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijas, bet 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu laikā tur notika loka šaušanas sacensības.