Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līga: "Prokom" un "Lietuvos Rytas" ir kandidātu sarakstā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pirmdien portālā "Talkbasket" tika publicēta informācija par divu ULEB Eirolīgas komandu – Gdiņas "Asseco Prokom" un Viļņas "Lietuvos Rytas" – pievienošanos VTB bankas Vienotajai līgai, kurā 2010. gada sezonā sacentās astoņas komandas no piecām valstīm. Lai pārbaudītu informāciju, Sportacentrs.com sazinājās ar līgas preses direktoru Aleksandru Fedotovu.

„Gdiņas un Viļņas komandas ir VTB līgas kandidātu sarakstā,” apstiprināja Fedotovs, kurš ir arī Krievijas basketbola federācijas izdevuma „Basketbola planēta” galvenais redaktors. „Taču oficiāla paziņojuma par dalību nav, pārrunas turpinās. Pagaidām vēl nav skaidrs līgas 2011. gada sezonas formāts, tiek noskaidroti līgas darbības virzieni. Par Polijas un Lietuvas klubu dalību līgā varam runāt perspektīvā.”

Pirmā VTB līgas sezona noslēdzās janvārī Kauņā ar ULEB Eirolīgas „Četru fināla” dalībnieces Maskavas CSKA uzvaru, apsteidzot vēl divas Top16 komandas, Kauņas „Žalgiri” un Maskavas apgabala „Khimki”, kā arī Kazaņas „Unics”. Latviju līgas debijas sezonā pārstāvēja „VEF Rīga”.

Atbalstu dalībai līgā iepriekš izteicis „Lietuvos Rytas” galvenais treneris Rims Kurtinaitis, bet pārējo kluba amatpersonu nostāja ir mērenāka. Savukārt „Asseco Prokom” pievienošanās gadījumā var kļūt par pirmo Polijas klubu līgā. Jāpiebilst, ka komandas izpilddirektore Vera Vakuļenko vēl nesen bija skeptiski noskaņota par Gdiņas vienības pievienošanos VTB līgai.

Izmantotie resursi:
talkbasket.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-13 07:44, pirms 14 gadiem
Kurtinaitis (tapat ka Valters) var churat bikset aiz nostalgijas pec PSRS cempionata, bet vai LR vajadzigs vel viens turnirs ar parlidojumiem, kadu nav pat Eiroliga, bet bez kada prestiza?
Turklat nevajag aizmirst, ka tas VTB prtende tikai uz Krievijas atklata cempionata statusu, ne kadas nopietnas internacionalas ligas statusu. Ta ir ta pati kluda, kas KHL nelauj (un nelaus) klut par Eiropas limenja turniru