Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līga veiks pārrunas ar Latvijas klubiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VTB līga veiks pārrunas ar Latvijas klubiem
Interesi par dalību VTB līgā paudis arī basketbola klubs "Ventspils"
Foto: Renārs Buivids

"Konsultācijas turpinās. VTB līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs šajā un nākamajā nedēļā apmeklēs Baltijas valstis, lai uzzinātu klubu viedokli par dalību līgas 2011. gada sezonā. Galīgais lēmums par turnīra formātu un komandu skaitu tiks pieņemts pēc tam," telefonsarunā Sportacentrs.com teica līgas preses direktors Aleksandrs Fedotovs.

Līgas pārstāvis noraidīja lietuviešu medijos izskanējušo informāciju, ka 2011. gada sezonā VTB līga aizvietos Krievijas čempionātu.

„VTB līgā jābūt vismaz 12 komandām. Lai gan sākumā runājām par Krievijas čempionāta aizvietošanu, šobrīd tam vēl nav pienācis laiks. Par visiem klubiem pagaidām ir grūti runāt, domāju, daudzi nav gatavi šajā gadā apmainīt nacionālo čempionātu pret starptautisku līgu. To noteiks finanšu iespējas. Ja parādīsies varianti, mēs tos izskatīsim,” teica Fedotovs.

„Svarīgs ir ne tikai Krievijas klubu viedoklis,” uzsvēra Fedotovs. „Pieņemot lēmumu, jārēķinās ar partneru viedokli. Runājot par citu valstu klubu dalību līgā, Gdiņas „Asseco Prokom” no Polijas ir devis savu piekrišanu. Ļoti piedalīties vēlas Baltkrievijas labākais klubs „Minsk 2006”, taču daudz būs atkarīgs no viņu spējas savākt finanšu līdzekļus un nokomplektēt sastāvu. Par „Žalgiri” šaubu nav, bet potenciālo dalībnieku vidū sevi redz arī Viļņas „Lietuvos rytas”. Iespējams, ka no Igaunijas būs divi klubi – gan Tallinas „Kalev”, gan Tartu „Rock”, taču šāds scenārijs īstenosies tikai gadījumā, ja līgas dalībkomandu skaits pārsniegs divpadsmit. Tas ir spēkā, runājot arī par Latvijas pārstāvniecību.”

2010. gada sezonā VTB līgā sacentās astoņi klubi no piecām valstīm, to skaitā pašreizējie LBL finālisti "VEF Rīga", kuri jau apliecinājuši savus nodomus startēt turnīrā arī nākamajā sezonā. Krievija bija pārstāvēta ar trīs klubiem, Ukraina ar diviem, Latvija, Lietuva un Igaunija ar vienu. Sadalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā, komandas izspēlēja divu apļu turnīru, diviem labākajiem klubiem no katras grupas iekļūstot „Četru Finālā”. Finālsacensībām kvalificējās visi trīs Krievijas klubi un „Žalgiris”, bet pirmo VTB čempionu titulu janvārī Kauņā savā īpašumā ieguva Maskavas CSKA.

 +80 [+] [-]

, 2010-05-11 14:26, pirms 14 gadiem
Cerams, ka VTB līgā spēlēs mūsu vadošās komandas, jo BBL tā ir parodija nevis līga.

 +10 [+] [-]

, 2010-05-11 14:38, pirms 14 gadiem
ja jau BBL ir parodija, tad kur ir garantijas, ka arī VTB par tādu nepaliek???
labu vietējo čempi neviena starptautiska līga nevar aizvietot!!!

 +11 [+] [-]

, 2010-05-11 14:39, pirms 14 gadiem
augustus rakstīja: ja jau BBL ir parodija, tad kur ir garantijas, ka arī VTB par tādu nepaliek???
labu vietējo čempi neviena starptautiska līga nevar aizvietot!!!
tu gribi teikt, ka mums ir labs vietejais chempis?

 +11 [+] [-]

, 2010-05-11 14:43, pirms 14 gadiem
Pizonis rakstīja: tu gribi teikt, ka mums ir labs vietejais chempis?
Bija, kamēr nesāka bīdīt visādus napoleona plānus un savas intereses stādīt augstāk par kopējām....

 +16 [+] [-]

, 2010-05-11 14:45, pirms 14 gadiem
VEF, laikam, būs, Ventspils arī grib tur spēlēt, bet kā ar Baronu? Iespējams, labāko - spēcīgāko Latvijas basketbola klubu..?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2010-05-11 15:14, pirms 14 gadiem
Mums ir 3 vienāda līmeņa komandas! Domāju, ka Vefs nākamgad būs vēl stiprāks, jo viņi progresē katru sezonu. BKV +/- katru sezonu ir vienā līmenī, bet par Baronu kko grūti spriest. Itkā normāla komanda, taču grūti saprast viņu mērķus ārpus LBL...

 +15 [+] [-]

, 2010-05-11 15:22, pirms 14 gadiem
Tā VTB līga izsklauses pec kaut kadas setas ligas, tas tapat ka tagad mums ir LBL, Amatieru liga, Mateja Līga, DAL utt. Taisam karoch jaunu ligu ar visam specigakajām komandām no katras līgas. Nezinu kāda interese ir spelet tur CSKA vai kadam citiem no krievijas grandiem, ja viņiem ir krietni augstākā līmenī vietējā līga + Euriolīga!!! Mūsu bāleliņiem protams tā ir super pieredze ja var uzspelet pret Eiroligas komandām, bet no viņu puses raugoties ši līga viņiem nekādi meistarību neceļ. Domāju ka VTB ir biznesa projekts un kadam ir izdevīgi ka tada līga vispār skrien... cash cash cash. Turklat šī līga ir nav populāra, domaju ja kādam spānijā spelejošam tagad stastītu ka nakamo sezonu kapasim VTB - viņš prasis WTF is VTB?

Tā protams no offense, es jau tik par, lai musu komandas ceļ meistaribu un jaunie dzeki dabon uzspelet ar normālām blicēm.

     [+] [-]

, 2010-05-11 16:56, pirms 14 gadiem
Man šķiet, ka Fedotovs dakšo, jo cik zinu, tad krieviem bija sanāksme pirms kādas nedēļas un tur tika nolemts, ka VTB būs pilnā sezona un aizvietos Krievijas čempi, tobiš spēlē visi 9 krievu klubi, kopā 16 komandas, no Latvijas tikai VEF. Tur nianse palika par sezonas beigu izspēli, vai VTB play-off vai nacionālie, vēl mazliet aizķeršanās ar finansiālajām lietām. Kamēr viņi to oficiāli nevarēs paziņot, tikmēr publiskajā telpā arī lies par visādām vizītēm un lemšanām.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-11 16:57, pirms 14 gadiem
gorbis rakstīja: Cerams, ka VTB līgā spēlēs mūsu vadošās komandas, jo BBL tā ir parodija nevis līga.
Pašlaik parodija ir LBL. VTB, visticamāk, vieta būs tikai vienai Latvijas komandai - VEF. Bet puslīdz normālus turnīrus vajaga arī Ventspilij un Baronam, tāpat Valmierai, Liepājai.