Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko arī nākamajā sezonā spēlēs Maskavas CSKA

Kiriļenko arī nākamajā sezonā spēlēs Maskavas CSKA
Andrejs Kiriļenko
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no Eiropas labākajiem basketbolistiem, 206 centimetrus garais uzbrucējs Andrejs Kiriļenko izlēmis pagarināt līgumu ar Maskavas CSKA vienību un vismaz vēl vienu sezonu pavadīs Krievijas galvaspilsētas klubā. Par aizvadītās sezonas ULEB Eirolīgas MVP interesi izrādīja arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubi, tomēr Kiriļenko izlēmis palikt savā dzimtenē.

Krievu uzbrucēja līgumā ar CSKA ir opcija, ka līdz 12. jūlijam viņam ir iespēja atteikties no līguma pagarināšanas, tomēr situācijai tuvi avoti ziņo, ka Kiriļenko ir izlēmis palikt Maskavas CSKA rindās un jau nākamajā sezonās centīsies izcīnīt ULEB Eirolīgas čempionu titulu, kurš komandai aizvadītajā sezonā izslīdēja no pirkstu galiem dramatiskā finālā pret "Olympiacos" vienību.

Kiriļenko patīk sacensības gars, jo, spēlējot vecajā kontinentā, katrs mačs sezonas gaitā ir svarīgs un katrai uzvarai ir liela vērtība. Protams, pats 31 gadu vecais basketbolists ir arī ļoti priecīgs, ka varēs vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni.

Trīs NBA klubi uzbrucējam ir piedāvājuši izdevīgus līgumus, lai viņu atvilinātu atpakaļ uz ASV, tomēr CSKA piedāvājums Kiriļenko šķitis izdevīgāks par NBA klubu izteiktajiem piedāvājumiem. Tā kā Kiriļenko paliek Maskavas kluba rindās, komandas nākotne uzreiz iekrāsojas gaišākās krāsās, jo pieredzējušais uzbrucējs, kurš NBA ir aizvadījis deviņas sezonas (visas - Jūtas "Jazz" vienībā), aizvadītajā sezonā bija izteikts komandas līderis visos turnīros, kuros CSKA piedalījās.

Kiriļenko ULEB Eirolīgā, kas bija svarīgākais sezonas turnīrs, aizvadītajā sezonā piedalījās 17 mačos, vidēji laukumā pavadot gandrīz 30 minūtes (29:54), kuru laikā viņš guva 14,1 punktu (2 p. - 59,8%, 3 p. - 41,7%), izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas un izdalīja 2,4 rezultatīvas piespēles.

Pagarināt līgumu ar CSKA izlēmis arī serbu centra spēlētājs Nenads Krstičs, kuram arī bija vairāki piedāvājumi no NBA klubiem, taču arī viņš izlēmis nākamajā sezonā turpināt aizstāvēt Maskavas CSKA kluba krāsas.

Izmantotie resursi:
Eurohoops

  +7 [+] [-]

, 2012-07-08 23:05, pirms 12 gadiem
Nezinu tagad liekas, ka uz NBA diez vai vispār ies atpakaļ, ja būtu gribējis aizietu jau tagad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-07-09 00:29, pirms 12 gadiem
laikam sapratis,ka viņam labāk der būt lielai karpai savā dīķī(Maskavā kur puisis svētā statusā,saņem nenormālu piķi un viņam vis tiek piedots) nevis mazai līdakai lielajā Daugavā tas ir NBA

  +1 [+] [-]

, 2012-07-09 07:37, pirms 12 gadiem
tur arī ir viņa īstā vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-09 14:29, pirms 12 gadiem
Tā būs iespēja Kiriļenko tikt pie eirolīgas kausa!

     [+] [-]

, 2012-07-10 11:34, pirms 12 gadiem
Armanda līķis rakstīja: Atšķirībā no leģendārā Andra Biedriņa!
Hmm, diez kādu nenormālo piķi varētu saņemt Biedriņš Eiropā, Latvijā?