Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" pastiprinās ar Seibuti

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

"Žalgiris" pastiprinās ar Seibuti
Renalds Seibutis
Foto: bc.lrytas.lt

Kaspara Vecvagara pārstāvētais Lietuvas superklubs Kauņas ''Žalgiris'' noslēdzis vienošanos ar lietuviešu aizsargu Renaldu Seibuti, kurš pirms divām sezonām spēlēja Viļņas ''Lietuvos Rytas'' sastāvā.

30 gadus vecais lietuviešu aizsargs Renalds Seibutis pērnajā sezonā strādāja Turcijā, kur pārstāvēja ''Darussafaka'' vienību. 32 Turcijas čempionāta spēlēs lietuvietis, kurš piedalījās arī vietējā Zvaigžņu spēlē, caurmērā atzīmējās ar 11,5 punktiem, 2,9 atlēkušajām bumbām un 2,2 rezultatīvām piespēlēm, palīdzot savai komandai iekļūt Turcijas kausa izcīņas pusfinālā.

2013./2014. gada sezonā Seibutis spēlēja Viļņas ''Lietuvos Rytas'' komandā un 13 Eirolīgas spēlēs palīdzēja ''avīžniekiem'' ar 11,4 punktiem, 2,5 atlēkušajām bumbām, 3,2 rezultatīvām piespēlēm un 1,4 pārķertām bumbām.

2007. gadā Seibuti, kurš Lietuvas pieaugušo valstsvienību pārstāvējis kopš 2005. gada, ar kopējo 50. numuru NBA jauno spēlētāju aizrunāšanas ceremonijā draftēja Dalasas ''Mavericks''. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis tādas komandas kā ''Olympiacos'', ''Marousi'', ''Bilbao Basket'' un ''Sakalai''.

Kauņas ''Žalgiris'' starpsezonā piesaistījusi Lietuvas izlases vīrus Mantu Kalnieti un Martīnu Pocju, kā arī pagarinājusi vienošanos ar pieredzējušajiem garā gala spēlētājiem Robertu Javtoku un Pauļu Jankūnu. Komandā arī nākamsezon spēlēs Latvijas izlases aizsargs Kaspars Vecvagars.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - eurobasket.com