Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Emporio Armani" piesaista Beļģijas izlases aizsargu Tabu

Andrejs Siliņš

"Emporio Armani" piesaista Beļģijas izlases aizsargu Tabu
Armands Šķēle un Džonatans Tabu
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas čempionvienība Milānas "EA7 Emporio Armani" pirms tuvojošajā izslēgšanas turnīra sākuma vienojies par līgumu ar Beļģijas izlases basketbolistu Džonatanu Tabu, kurš līdz šim spēlēja Berlīnes "Alba" vienībā.

"Emporio Armani" pašlaik atrodas A sērijas līderpozīcijās un no tām arī uzsāks izslēgšanas turnīru, kas sāksies maija vidū. 29 gadus vecais Tabu sezonu pavadīja Berlīnes "Alba" rindās Vācijas Bundeslīgā un ULEB Eirolīgā. Kontinenta prestižākajā turnīrā Tabu vidēji 16 minūtēs guva 4,1 punktu un atdeva 1,9 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

183 centimetrus garais Tabu karjeras laikā jau spēlējis Itālijā, pārstāvot "Cantu" un "Vanoli Cremona" komandas, bet no 2008. līdz 2010. gadam spēlētājs izcīnīja trīs Beļģijas čempiontitulus un Beļģijas kausu. Tabu Beļģijas izlasi pārstāvējis kopš 2009. gada un gaidāms, ka spēlētājs būs starp izlases dalībniekiem arī "EuroBasket 2015" finālturnīrā, grupu turnīrā spēlējot pret Latviju.

Jaunumi arī citās Eiropas līgās. Bosniešu vieglais uzbrucējs Nihads Dedovičs, kurš jau otro sezonu pēc kārtas pārstāv Minhenes "Bayern", nokārtojis Vācijas pilsonību un turpmāk Bundeslīgā tiks pieteikts kā vietējais spēlētājs. 25 gadus vecais Dedovičs šosezon vidēji guvis 14,9 punktus, bet līgums ar Minhenes klubu ir spēkā vēl uz nākamo sezonu. Viens no Bosnijas un Hercegovinas izlases līderiem piedalījies divos Eiropas čempionātu finālturnīros (2011, 2013).

Spāņu "Barcelona" turpināšot sadarbību ar amerikāņu uzbrucēju Džastinu Dolmenu, lai gan iepriekš parādījās ziņas, ka spēlētājs varētu atgriezties "Valencia" rindās. Dolmens šosezon ACB līgā vidēji guvis 12,1 punktu un izcīnījis 4,4 bumbas. No tālmetienu līnijas Dolmens uzbrucis ar 43,1% precizitāti. Klubs vēlas paturēt arī savu centru Anti Tomiču, un izskatās, ka 217 centimetrus garais horvātu centrs piekritīs jauna līguma piedāvājumam, lai gan iepriekš izteicās, ka šis būtu pēdējais brīdis izmēģināt spēkus aiz okeāna.

Cits Spānijas superklubs Madrides "Real" mēģināšot piesaistīt serbu saspēles vadītāju Milošu Teodosiču, kurš jau četras sezonas pārstāv Maskavas CSKA. 28 gadus vecais basketbolists gan pagājušajā vasarā noslēdza jaunu līgumu ar "armijniekiem" līdz 2017. gadam. "Real" vēlas apdrošināties, ja zaudēs Serhio Juļu un Serhio Rodrigesu, kuriem varētu pavērties iespējas pāri okeānam. Tiesa, Teodosiča līgums ar CSKA esot ļoti apjomīgs finansiālajā ziņā, un tas liek madridiešiem izskatīt arī citas iespējas. Viena no tām esot Malagas "Unicaja" urugvajiešu aizsargs Džeisons Grendžers.