Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Ordo" papildlaikā uzveic "Juventus" un triumfē turnīrā

Emils Ozerinskis

"Valmiera/Ordo" papildlaikā uzveic "Juventus" un triumfē turnīrā
Turnīra MVP - Ervīns Jonāts
Foto: Pēteris Sproģis

Piektdien, 18. septembrī "Ordo Cup 2015" turnīra noslēdzošajā spēlē Mārtiņš Laksa ar precīzu metienu papildlaika pēdējā sekundē izrāva "Valmiera/Ordo" uzvaru pār Lietuvas vienību Utenu "Juventus" 85:84. Par turnīra MVP tika atzīts valmieriešu spēka uzbrucējs Ervīns Jonāts.

Spēles sākums sekmīgāks izdevās mājiniekiem, kuri pirmajās sešās ar pusi minūtēs izvirzijās vadībā ar 13:7, tomēr pirmās ceturtdaļas atlikušajā laikā "Valmiera/Ordo" punktus neguva un Antana Sireikas trenērā "Juventus" pārņēma spēles vadību, noslēdzot mača pirmās desmit minūtes ar rezultātu 17:13. Otrajā ceturtdaļā "Juventus" panāca septiņu punktu pārsvaru, bet Ervīna Jonāta trīs precīzie tālmetieni ļāva pretiniekus tālāk neatlaist. Mača pirmais puslaiks noslēdzās ar 36:40 "Valmiera/Ordo" deficītu.

Trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Raimonds Gabrāns ar precīzu trejaci izlīdzināja spēles rezultātu - 44:44, bet vadību valmieriešiem pārņemt neizdevās un "Juventus" atguva vadību, kuru izdevās nosargāt līdz ceturtdaļas noslēgumam - 54:51. Ceturtās ceturtdaļas ievadā Jonāts ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem pānāca izlīdzinājumu, bet Lietuvas basketbolisti atguva vadību. Divas ar pusi minūtes līdz spēles pamatlaika noslēgumam valmierieši atradās iedzinējos ar -7, bet Jāņa Kaufmaņa rezultatīvā spēle mača izskaņā ļāva "Valmiera/Ordo" pietuvoties līdz viena precīza metiena tiesai, bet izšķirošo grozu pamatlaikā guva Jonāts, izlīdzinot rezultātu - 74:74. "Juventus" izdarītais trejacis grozā nekrita un spēles uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā.

Spēles pieliktajā laikā nozīmīgu lomu spēlēja Kaufmanis, kurš ar 7 gūtiem punktiem neļāva pretiniekiem veikt izrāvienu. Papildlaika pēdējā uzbrukumā pie -1 atlēkušo bumbu uzbrukumā izcīnīja Raimonds Gabrāns, kurš ar piespēli izvirzīja metiena pozīcinā Mārtiņu Laksu. Laksa mirkli pirms spēles beigu signāla realizēja pustālo metienu, izraujot "Valmiera/Ordo" uzvaru ar 85:84.

Līdz ar to "Valmiera/Ordo" noslēdza turnīru ar divām uzvarām un "Ordo Cup 2015" uzvarētāju tituls palika turnīra rīkotājiem. Otro vietu ieņēma "Vytautas", kas ceturtdien ar 91:87 pārspēja "Juventus". Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Valmiera/Ordo" basketbolists Ervīns Jonāts.

Piektdiena, 18. septembris "Ordo Cup 2015"

"Valmiera/Ordo" - "Juventus" 85:84 (13:17, 23:23, 15:14, 23:20, 11:10)
"Valmiera/Ordo": Jonāts 20 (8ab), Kaufmanis 20, Iļjins 8 (6ab), Čižauskas 8, Laksa 8, Bērziņš 7, Gabrāns 6, Vīņauds 5, Šķēle 3.
"Juventus": Luiss 16 (7ab), Dimša 15, Petrilevičius 14, Butterfīlds 11, Urbutis 10, Linkevičius 9 (11ab), Alijevas 6 (6rp). Viskontas 3, Stanionis.

Turnīra spēļu grafiks

DatumsLaiksKomanda-KomandaRezultāts
16.09.17:30"Valmiera/Ordo"-"Vytautas"70:49
17.09.17:30"Vytautas"-"Juventus"91:87
18.09.17:30"Valmiera/Ordo"-"Juventus"85:84 OT

  +3 [+] [-]

, 2015-09-18 21:59, pirms 9 gadiem
Valmiera baigo intrigu beigaas uztaisiija, mezhonji!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-18 22:01, pirms 9 gadiem
Vismaz Valmiera/Ordo šodien iepriecināja atšķirībā no Latvijas izlases, kurai ļoti bēdīgs sniegums šovakar pret čehiem... Labs sastāvs vispār Valmierai un Juventus arī spēcīgs pretinieks.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-18 22:03, pirms 9 gadiem
Skarba uzvara majiniekiem, labi, ka tiesnesi soreiz pilnigi jutas ka latviesi... Par Jonata speli liels prieks, sis valmieriesiem ir loti labs ieguvums. Ko pagaidam noteikti nevar teikt par Berzinu. Loti ceru, ka Zvirgzdins no vina kadu jegu dabus, trejacu metatajus pret stipu var ari Valmieras sprta skola sameklet... Laksa gan jau nemts komanda ka punktu masina, tad nu vajadzetu vinam gadat izdevibas mest talis metienus no statiskam pozicijam, jo caurgajieni nav Martina stipra puse. Vecais labais Kauca ir atpakal - ir gan caurgajieni ar "uzkarsanos gaisa", gan ultratalmetieni groza! Sodien otraja puslaika labi nospeleja Gabrans, tomer pagaidam vins ir Cizauska paena. Sodien tuksa diena bija Skelem, bet kopuma ari Armands ir liels ieguvums komandai. Daudz darba vel abiem garajiem, ja komanda grib medalas dabut, tad prasas daudz skarbaka darbiba groza tuvuma, sodien Viktors pie sava groza gluzi vai baidijas kadu uzmacigu leiti pagrust mala, ipasi traka bija pedeja AB pazaudesana pie sava groza, kad bumba pati gandriz krita rokas, tomer leitis, kaut isaks, to dabuja, bet Iljins palika gribot... Sava limeni ir Vinauds.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-18 22:04, pirms 9 gadiem
Kur ir Rozītis?

  -2 [+] [-]

, 2015-09-18 22:23, pirms 9 gadiem
wolmar rakstīja: Skarba uzvara majiniekiem, labi, ka tiesnesi soreiz pilnigi jutas ka latviesi... Par Jonata speli liels prieks, sis valmieriesiem ir loti labs ieguvums. Ko pagaidam noteikti nevar teikt par Berzinu. Loti ceru, ka Zvirgzdins no vina kadu jegu dabus, trejacu metatajus pret stipu var ari Valmieras sprta skola sameklet... Laksa gan jau nemts komanda ka punktu masina, tad nu vajadzetu vinam gadat izdevibas mest talis metienus no statiskam pozicijam, jo caurgajieni nav Martina stipra puse. Vecais labais Kauca ir atpakal - ir gan caurgajieni ar "uzkarsanos gaisa", gan ultratalmetieni groza! Sodien otraja puslaika labi nospeleja Gabrans, tomer pagaidam vins ir Cizauska paena. Sodien tuksa diena bija Skelem, bet kopuma ari Armands ir liels ieguvums komandai. Daudz darba vel abiem garajiem, ja komanda grib medalas dabut, tad prasas daudz skarbaka darbiba groza tuvuma, sodien Viktors pie sava groza gluzi vai baidijas kadu uzmacigu leiti pagrust mala, ipasi traka bija pedeja AB pazaudesana pie sava groza, kad bumba pati gandriz krita rokas, tomer leitis, kaut isaks, to dabuja, bet Iljins palika gribot... Sava limeni ir Vinauds.
Attiecībā uz Bērziņa spēli, man gribētos vēl skarbākus vārdus teikt. Pagaidāmi izskatās, ka viņš nav atradis savu vietu komandā un laukumā ir pilnīgi apjucis. Par Iļjinu pilnīgi piekrītu, gan šodien, gan trešdien spēlēja kā aizmidzis un Melderim ar bļaušanu bija viņš zem groza jādzen. Šķēle gan jau atvērsies, bet Jonāts patiešām šodien bija ļoti labs. Nez kas ar Rozīti, ka šodien nebija uz spēli saģērbies? Kopumā sezonas sākumu gaidu ar nelielu uztraukumu, bet tomēr ceru, ka atlikušajā laikā treneri saliks visu pa vietām. Pēc līdz šim redzētā gribētu teikt, ka prasās sastāvu papildināt ar vienu labu 4to numuru,lai ir Jonātam ar ko mainīties.

     [+] [-]

, 2015-09-18 22:56, pirms 9 gadiem
Kāpēc nespēlēja novadnieks Rozītis? Būs viņš un Haralds Kārlis ierindā, tad būs superspēcīgs sastāvs. Labi veči visās pozīcijās.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-18 22:57, pirms 9 gadiem
APsveicu Valmieras blici ar čempi! Lai tas labs ievads sezonai.

     [+] [-]

, 2015-09-19 10:01, pirms 9 gadiem
Rozitim sapot celgals. To teica zinataji. Piekritu par vajadzibu pec viena "sura veca" garaja gala, pec tada, kurs var gut grozus "ar galu"!