Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF budžets 1,5 miljoni eiro, mērķis – piektais LBL zelts

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VEF budžets 1,5 miljoni eiro, mērķis – piektais LBL zelts
"VEF Rīga" galvenais treneris Karloss Frade
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīzem f64

Basketbola kluba "VEF Rīga" budžets 2016. gada sezonā būs, maksimums, pusotrs miljons eiro, savukārt mērķi palikuši nemainīgi – Aldaris LBL zelts un iespējami augstāka vieta VTB Vienotajā līgā, ceturtdien, 24. septembrī, preses konferencē Antonijas ielā 12 teica kluba valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Starpsezonā klubā notika ievērojamas izmaiņas. Iepriekšējais galvenais treneris Nikolajs Mazurs pieņēma Krievijas Superlīgas kluba “Dynamo Moscow” piedāvājumu, komandu atstāja uzbrucējs Jānis Timma, centra spēlētāji Ronalds Zaķis un Anžejs Pasečņiks, kā arī visi leģionāri.

Jūlijā komandas stūre pārgāja spāņu speciālista Karlosa Frades rokās. Treneris sāka jaunas komandas būvi ar mērķi sekmīgi startēt divos turnīros. Aldaris Latvijas Basketbola līgā “VEF Rīga” mērķis ir piektais čempionu tituls, bet VTB Vienotajā līgā jācenšas iekļūt izslēgšanas spēlēs.

“VEF budžets būs 1,4-1,5 miljoni eiro, kas ir mazāk nekā iepriekšējās sezonās. Klubam praktiski nav valsts un pašvaldības atbalsta, taču esam spējuši pulcēt tikpat konkurētspējīgu komandu kā iepriekš,” teica Māris Martinsons.

"Nevaram atļauties augstākās klases latviešu spēlētājus par cenām, kādas viņi grib, tāpēc sastāvā būs daudz ārzemnieku," Martinsons atgādināja, ka vēlmju domāšana profesionālajā sportā nav iespējama.

“Par Rodiona Kuruca pāreju uz “FC Barcelona” saņēmām vienreizēju kompensāciju. Turpinājumā Rodions atradīsies katalāņu kluba īpašumā. Vienlaikus tuvojamies mierizlīgumam Kaspara Bērziņa lietā un informēsim par galīgo vienošanos.”

Pēc vairāku gadu pārtraukuma VEF mājas spēles Latvijas Basketbola līgā notiks Rīgā. Par mājas arēnu izraudzīts Olimpiskais sporta centrs, kas līdz šim veica VEF treniņbāzes funkcijas. Gaidāms, ka OSC telpās notiks arī mājas spēle pret BK “Ventspils”. Biļete uz Aldaris LBL spēlēm maksās četrus eiro, bērniem un citām grupām paredzētas atlaides.

VTB līgas mājas spēles arī turpmāk notiks Rīgas arēnā. Šajā turnīrā rīdzinieku sniegumam varēs sekot “TV 24” translācijās, kuras notiks ar Lietuvas un Igaunijas tehniskā personāla atbalstu. “Parādīsim visas 30 regulārās sezonas spēles un ceram, ka arī “play-off” cīņas,” teica “TV 24” direktors Klāvs Kalniņš.

Aldaris LBL Latvijas Basketbola līgā klubs pieteicis piecas kvotas ārzemju spēlētājiem. LBL nolikuma punkts 12.5 paredz, ka uz vienu LBL spēli var automātiski pieteikt trīs leģionārus, savukārt papildus ārzemnieku kvotas var iegādāties par atsevišķu samaksu.

Galvenais treneris Karloss Frade īsumā raksturoja komandas ārzemniekus.

“Spīdijs Smits – īsts saspēles vadītājs, kurš padara komandas biedrus labākus. Ļoti noderēs savstarpējai rotācijai ar Ingu Jakoviču.

Lude Hokansons – ļoti talantīgs spēlētājs. Jau 17 gadu vecumā veica Zviedrijas valstsvienības pirmā numura pienākumus. Smagi strādājošs aizsargs, kurš praktizējies “FC Barcelona sistēmā.

Kvinns Makdauels – profesionāli spēlē otro sezonu. Universāls spēlētājs, kurš var darboties vairākās pozīcijās. Ļoti uzticams spēlētājs no komandas viedokļa.

Gilje Ruvio – visvairāk pieredzējušais basketbolists komandā. Spēlētājs ar teicamu spēles izpratni, paraugs un piemērs jaunajiem censoņiem. Stabils sniegums aizsardzībā, var sagādāt papildus uzbrukuma iespējas.

Kītons Nankivils – Eiropā ieguvis solīdu pieredzi. Daudzpusīgs un ātrs garais spēlētājs. Sportiski izsalcis, vēlas sevi pierādīt.

Fransisko “Pako” Kruss – viens no labākajiem spēlētājiem jebkurā starptautiskā turnīrā. Lieliska attieksme, nenovērtētas piespēlētāja prasmes. Nav savtīgs spēlētājs.

Vladislavs Starateļevs – jauns spēlētājs, kuram nepieciešams vairāk laika, lai attīstītos.”

Preses konferences noslēgumā galvenais treneris aicināja komandas sniegumu novērtēt klātienē. “Nāciet uz mūsu spēlēm, lai redzētu un novērtētu mūsu spēlētājus. Ceru, ka parādītais sniegums iedvesmos jūs atgriezties nākamajās spēlēs.”

1 2 61 komentārs

     [+] [-]

, 2015-09-24 17:32, pirms 9 gadiem
Ceru, ka kāds būš pajautājis, kāpēc šobrīd ir izvēlēta koncepcija balstīt komandu uz leģionāriem.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-24 17:39, pirms 9 gadiem
smiekli. vismaz VTB IZSLĒGŠANAS TURNĪRS,

  +4 [+] [-]

, 2015-09-24 17:40, pirms 9 gadiem
labi, ja tiks po, kāds tur zelts! Kaut gan sastāvs jau nav zemē metams.

 +17 [+] [-]

, 2015-09-24 17:41, pirms 9 gadiem
Mērķim vajadzētu būt, lai uz spēli vismaz 1000 cilvēku atnāktu.

 +10 [+] [-]

, 2015-09-24 17:43, pirms 9 gadiem
Mērķim vajadzētu būt, lai Jaunupam jauns Lancers sanāk!

  -3 [+] [-]

, 2015-09-24 17:44, pirms 9 gadiem
tas rigatv24 vai ka vinsh tur radis vef lbl speles vai arī visas vtb??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-09-24 18:15, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Tā nav atbilde. kas viņiem liek domāt, ka kkāds Spīdijs no NCAA ar vidēji 4 pts spēlē, un kkāds 19 gadīgs Strataļevs no krievijas būs labāks par 20 gadīgo Pļavnieku? Kaut vienu iemeslu, kāpēc viņi šķiet, ka būs labāki? Te ir jautājums. Paņemot vēl vismaz 2-3 ne tos labākos latviešus, komanda būtu tikpat konkurētspējīga, toties latviska. A tagad ne šis ne tas. Ne spēcīgi leģionāri, kas taisīs rezultātu, ne latvieši. Nekā..tāds ķīsēlis. Neticu, ka Spīdijs ar 4 pts NCAA nemaz tajā stiprākajā divīzijā spēlējošais, būs labāks par jaunajiem latviešiem, vai vecajiem vidējiem letiņiem. Runa ir par principu.
Amen,varees sezonas beigaas kaut ko shlupsteet par neveiksmeem legionaaru izveelee utt utjp,speeleetu ar vieteejiem jaunajiem puikaam cilveeki mieriigi piedotu zaudeejumus(a taadi buus ) a tagad ....

  +4 [+] [-]

, 2015-09-24 18:15, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Rakstu izlasi, labi?

“Nevaram atļauties augstākās klases latviešu spēlētājus par cenām, kādas viņi grib, tāpēc sastāvā būs daudz ārzemnieku,” Martinsons atgādināja, ka vēlmju domāšana profesionālajā sportā nav iespējama.
Kad uzdevu savu jautājumu, vēl nebija publicēts viss raksts (tika papildināts).

Gan jau LBL VEF tiks līdz finālam, bet ceru, ka Liepāja, Barons, Valmiera un Jēkabpils izrādīs cienīgu pretestību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-24 18:21, pirms 9 gadiem
Kauns un negods, ka moderna Eiropas lielpilsēta nevar normālu budžetu savākt, tas ir apsmiekls, tādas kapeikas. Un te vēl par eirolīgām runā. Kāds tur brīnums, ka visi, kas prot spēlēt, aizmūk.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-24 18:21, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Vēl jo vairāk, kāda jēga no jauna krieva, kurš pat netiks laukumā. Vispār afigenna pieeja
vinjs vienmeer aizstaavees VEF, kaut buus 12 legi...

  +7 [+] [-]

, 2015-09-24 18:22, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: no otras puses jau tiek padomāts par nākamo sezonu, kur jau viens kadrs būs sagatavots un nebūs jātaustās
Geku un/vai Plavnieku iespeeleet nebuutu labaak?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-09-24 18:25, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: auniem lokālpatriotisms piestāv.....

atgādināšu, ka privātiem klubiem, kuri spēlē ārpus LBL un VTB nav jāveido pēc iespējas latviskāks sastāvs, jo to vienkārši nevar izdarīt.....
ja katru sezonu netiktu mainiita komandas komplektacijas formula un netiktu melots, tad neko neteiktu - legi ir vajadziigi, tachu ar meeru. Neuzskatu, ka vajag vairaak par 5.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-24 18:27, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tu jau nezini, kurā pozīcijā viņš spēlēs...ja krievu pārbīda uz trešo numuru, tad tur nedz Geks, nedz Pļavnieks nevar spēlēt un viņiem paveras iespējas tikt pie normālā minūtēm laukumā
nerunaju par pozicijam, zinu, kuram kura ir pamatpozicija, tachu tika deklarets, ka muusu jaunie speletaji buus prioritaate.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-24 18:37, pirms 9 gadiem
Melnie, par vēdertiesu, izdriblēs bronzu

     [+] [-]

, 2015-09-24 18:41, pirms 9 gadiem
>> resnais putns

Atbilde ir skaidra un saprotama. Ja Spīdijs tika paņemts, tātad ir labāks par nepaņemtajiem latviešiem. Par Starateļevu varētu būt cits jautājums, bet nu dosim laiku. Ja latvju puikas, kas atbilst VEF prasītajam līmenim, ir par dārgu, klubs pie tā nav vainīgs - tirgus nosaka mūziku, katrs pērk to, ko var atļauties.
Bet ņemt tādus čaļus, kuri vēl nav gatavi augsta līmeņa spēlēm visas sezonas garumā vai varbūt neiederas trenera spēles koncepcijā, tikai tāpēc, ka viņi ir latvieši - ar tādiem principiem profesionālajā sportā tālu netiksi. Ir jāmāk sabalansēt vēlmes ar iespējām un visu apsvērt ar vēsu prātu, ko VEF vadība arī dara. Tas nav kopā ar draugiem uzraut basīti sētas mačos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-24 18:46, pirms 9 gadiem
Par to krievu pat treneris neko normāli nevar pateikt, priekš kam viņš tāds tad vajadzīgs Katrā ziņā dzīvosim redzēsim kas no visa šitā sanāks.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-24 18:49, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Vecīt, es saprotu, ka esi fans, es arī tāds BIJU. Bet tāpat nebaidījos kritizēt lietas, kas saistītas ar komandu, kam bija pamats kritikai. Bet tu kādreiz esi veltījis kādu kritisku vārdu kluba darbībai, politikai? vai tiešām tev viss šķiet, zahšebiss?
vinjam viss bumbaas vienmeer.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-24 18:50, pirms 9 gadiem
Ja kas, tad Pļavnieks ir jau izīrēts Jelgavai.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-24 19:11, pirms 9 gadiem
Vau. LBL zelts. Lielas gan ambīcijas. Ne velti septiņi leģi savākti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 61 komentārs