Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Jūrmala/Fēnikss'' prezidents: ''Ilgi nebija skaidrs, vai spēsim nodrošināt finansējumu''

Krišs Upenieks

''Jūrmala/Fēnikss'' prezidents: ''Ilgi nebija skaidrs, vai spēsim nodrošināt finansējumu''
Jānis Drulle
Foto: jurmala.lv

Piedāvājam Aldaris Latvijas basketbola līgas (LBL) kluba ''Jūrmala/Fēnikss'' sagatavoto interviju ar valdes priekšsēdētāju Jāni Drulli, kurā jūrmalnieku vadītājs komentē iepriekšējo sezonu, pastāsta par sarežģījumu budžeta veidošanā un pievēršas arī citām tēmām.

Kā vērtējat aizvadīto sezonu?
- Abas pēdējās sezonas Latvijas basketbola līgā, manuprāt, bijušas ļoti veiksmīgas. Ceturtā vieta iepriekšējā sezonā un piektā vieta šajā, tikko aizvadītajā, vērtējamas kā liels Jūrmalas komandas panākums. Izdevās sasniegt uzstādīto mērķi – iekļūt ''play-off'' posmā, kur skaistā un dramatiskā trillerī ar 2:3 zaudējām mūsu tradicionālajiem sāncenšiem 'Jēkabpils komandai. Pēc pirmajiem diviem apļiem stabili bijām pat otrajā vietā turnīra tabulā, kas laikam arī noteica to, ka ''Jūrmalu/Fēnikss'' atzina par Jūrmalas gada komandu.

Pirmoreiz Jūrmalas komanda startēja arī starptautiskajā Baltijas basketbola līgā…
- Arī šo debiju uzskatu par veiksmīgu. Lai arī neiekļuvām šī turnīra ''play-off'', toties Jūrmalas komandas vēsturē tagad ir uzvaras pār Somijas čempioniem Tamperes ''Pyrinto'' 70:69 un septiņkārtējiem Igaunijas čempioniem Tallinas ''Kalev/Cramo'' 69:63. Tās nu tagad varam pievienot mūsu līdz šim skaistākajai uzvarai 116:110 pret Latvijas čempionvienību ''VEF Rīga''.

Tikko kā pagāja Eiropas čempionāts, kurā viens no labākajiem Latvijas izlasē bija jūrmalnieks, tagad ''VEF Rīga'' spēlētājs Mārtiņš Meiers, kas savas basketbolista gaitas sāka tieši Jūrmalas komandā. Vai tam ir kāds turpinājums?
- Jūrmalas komandā vienmēr bijusi kaut kāda pozitīva gaisotne, kas palīdz atraisīties talantiem. Pēdējos divos gados Latvijas izlasē savus spēkus ir izmēģinājuši mūsu spēlētāji Aigars Šķēle, Mārtiņš Laksa un Iļja Gromovs. Jūrmalā spožu renesansi piedzīvoja Ainārs Zvirgzdiņš, kas tagad atkal trenē Latvijas izlasi. Ozons un jūras gaisā esošais lielais joda saturs acīmredzot savu paveic.

Kādi jaunumi komandā?
- Šī ir profesionālā līga. Ilgi nebija skaidrs vai spēsim šogad nodrošināt vajadzīgo finansējumu, vai vispār startēsim, tāpēc nespējām noturēt vairākus mūsu līderus – Jonātu, Laksu, Ausēju. Tomēr komandas kodols ir saglabājies – Edgars Jeromanovs, Uģis Pinete, Kristaps Mediss, Jānis Dilevka, Uldis Feldmanis. Klāt nākuši valmierieši Māris Ziediņš un Edmunds Elksnis, ventspilnieks Edgars Štelmahers. Pirmoreiz komandā arī trīs viesspēlētāji – ukrainis Aleksandrs Kušnirjovs, amerikāņi Endrjū Smits un Keisijs Robertss. Smits gan nav tikai amerikānis. Viņam ir arī Latvijas pilsonība, viņš pat izmēģināja spēkus Latvijas izlasē. Šķiet, ka viņš šosezon varētu būt viens no mūsu komandas līderiem, ar ļoti skatāmu spēles stilu. Keisijs Robertss ir viņa komandas biedrs no ''Liberty''vienības. Treneri tāpat kā pagājušo sezonu ir Eiropas junioru čempionāta cīņās rūdītie Arnis Vecvagars un Mārtiņš Liepa, ģenerālmenedžera amatā atkal pagaidām vienīgais Jūrmalas ''Paraugs sportā'' titula īpašnieks, komandas ilggadējais kapteinis Atis Ozols. Vērojot pirmsezonas pārbaudes spēles rodas iespaids, ka šogad mums būs ātra un mobila komanda, kas negriezīs ceļu nevienam. Visi puiši, kā viens, ir ar izteiktu cīnītāja raksturu. Vēl gan jāatrod iespēja pastiprināt centra spēlētāju pozīciju.

Kā izdevās sakārtot organizatorisko jautājumu un tomēr nodrošināt komandas startu?
- Liels paldies par atbalstu šogad jāsaka pilsētas mēram Gatim Truksnim. Bez viņa palīdzības mums nebūtu izdevies sakārtot organizatoriskos jautājumus. Jūrmala paliktu bez augstākās līgas basketbola komandas. Paldies daudzajiem privātajiem sponsoriem, kas visi kopā radīja šo iespēju atkal baudīt augstākā līmeņa basketbola izrādes Jūrmalā. Augstākajā līgā šosezon vairs nestartē Saldus komanda, toties nākušas klāt Ogres un apvienotā Valkas/Valgas komanda. Prieks par Ogres komandu, viņiem ļoti laba sporta skola. Jūrmalas komandā pēdējos gadus spēlējuši četri Ogres audzēkņi, no Jūrmalas sporta skolas diemžēl tikai viens.

Kur notiks spēles?
- Visas spēles notiks Lapmežciema zālē, mūsu mīļajam ''Taurenītim'' vairs atļauja netika dota. Lapmežciemā līdz šim viss bijis labā līmenī, par to paldies Normundam Velpam. Vienlaikus ar nepacietību gaidām jauno zāli Kauguros. Šogad vairāk kā citus gadus esam padomājuši par līdzjutējiem, ceram, ka būs interesantāk. Kā vienmēr līmenī būs mūsu karsējmeitenes.

Pirmā spēle LBL čempionātā jūrmalniekiem otrdien, 29.septembrī pulksten 19:00 Lapmežciemā pret Jelgavas komandu.n BBL spēles sāksies oktobrī.

Izmantotie resursi:
BK Jūrmala/Fēnikss Facebook konts

  -1 [+] [-]

, 2015-09-24 22:14, pirms 9 gadiem
Shefs liimenii...😉👍
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-25 18:43, pirms 9 gadiem
Truksnis daudzu gadu garumā sola zāli Jūrmalā, bet kā nav tā nav. Šogad noraka arī virslīgu hokejā. Neatļāva "Spartakam" spēlēt eirokausus Jūrmalā.
Par ko viņam paldies - nesaprotu.