Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Tādai komandai kā "Jūrmala" BBL ir labs un noderīgs turnīrs"

Andrejs Siliņš

Gulbis: "Tādai komandai kā "Jūrmala" BBL ir labs un noderīgs turnīrs"
Foto Ivars Kezbers, BK Jūrmala

"Otrā vieta arī ir jāizcīna. Pretiniekiem bija vairākas reizes lielāks budžets, bet mēs cīnījāmies līdzīgi," pēc zaudējuma "Pieno žvaigždes" Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālā portālam Sportacentrs.com sacīja "Jūrmalas" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Vakar "Jūrmala" Pasvālē ar rezultātu 68:76 atzina vietējās komandas pārākumu, līdz ar to arī zaudējot divu spēļu summā (148:174). Tomēr otrā vieta un sudraba godalgas ir augstākais Jūrmalas sasniegums līgas vēsturē (ņemot vērā arī iepriekš kā citu organizāciju startējušo "Jūrmalu/Fēnikss").

Gulbis piekrita, ka fināla liktenis lielos vilcienos izšķīrās jau pirmajā spēlē Kauguros: "Pieņēmām pārāk daudz muļķīgu lēmumu, kas sezonas gaitā nebija novēroti. Šādi lēmumi radīja ķēdes reakciju, un varbūt tas radīja pārliecības trūkumu, kas savā ziņā mūs iegāza. Domāju, ka par cīņasspara trūkumu, komandai, kas abos mačos izcīna ap 20 bumbām uzbrukumā, pārmest neko nevar. Mazliet pietrūka arī individuālās meistarības, lai savas ar cīņassparu sagādātās iespējas izmantotu līdz galam."

"Pretinieki nevienā no spēlēm nedarīja neko tādu, kam mēs nebūtu bijuši gatavi. Pirmās spēles trešajā ceturtdaļā ielaidām 31 punktu un 27 no tiem - pārejas aizsardzībā. Iepriekš to vien teju darījām, ka strādājām pie pārejas aizsardzības," sacīja treneris. "Bija labāk jānospēlē pirmās desmit sekundes katrā aizsardzībā, bet mēs to neizdarījām, izveidojās ķēdes reakcija, sekoja citas kļūdas."

"Otrā vieta arī ir jāizcīna. Pretiniekiem bija vairākas reizes lielāks budžets, bet mēs cīnījāmies līdzīgi. Jā, noteikti varējām nospēlēt līdzīgāk, jo uzskatu, ka "Pieno žvaigždes" ir līdzīga līmeņa komanda, kāda ir Šauļiem, ko mēs sezonā uzvarējām," Gulbis uzsvēra, ka ar sezonu kopumā palicis apmierināts.

"Domāju, ka BBL tādai komandai kā "Jūrmala" ir labs un noderīgs turnīrs, ko varējām izmantot, lai augtu kā komanda. Pretī nāca pietiekami meistarīgas komandas, gribētos pat teikt - vadošās Lietuvas un Igaunijas komandas. Galu galā uzvarējām Šauļus, kas nesen uzvarēja "Žalgiri", kas savukārt nesen uzvarēja CSKA. Paspējām uzspēlēt arī pret ""Vytautas", kas atkal piedāvāja neierastāku basketbolu. BBL dod labu iespēju novērtēt, ko spējam uz šo komandu fona, kā arī redzēt savus plusus un mīnusus. Man kā trenerim šis turnīrs patika."

"Jūrmalai" pēdējā mēneša laikā bijis saspringts spēļu kalendārs un tāds tas būs arī sezonas turpinājumā - jau rītdien jāspēlē Valgā, bet kopumā divarpus nedēļās jāaizvada sešas spēles Latvijas čempionāta regulārās sezonas finiša skrējienā. Gulbis atzīst, ka tas atstājis ietekmi uz spēlētāju gatavību.

"Mūsu kalendārs ir tuvu bez maz NBA kalendāram," smejas treneris. "Pieredzējušajiem spēlētājiem bijušas lielas minūtes, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc pret "Jēkabpili" atstājām malā Edgaru Jeromanovu un Denisu Krestiņinu. Mēnesi neesam kārtīgi trenējušies, jo tomēr jāpietaupa spēki un nevaram atļauties riskēt ar savainojumiem."

  +1 [+] [-]

, 2018-04-06 16:25, pirms 6 gadiem
ja 1/2 finālā nāks pretim BKV, tad parādās, iespējams, jauna maza cerība

  +1 [+] [-]

, 2018-04-06 16:36, pirms 6 gadiem
Bbl butu obligati visam LBL komandam jaspele ja nespele eirokausos. Citadak sava sula varishanas vien sanak.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-06 16:38, pirms 6 gadiem
Ausēja faktors! Ja Ausējs spēlētu nevis PŽ, bet Jūrmalā, iznākums būtu uz otru pusi!

  -2 [+] [-]

, 2018-04-06 16:52, pirms 6 gadiem
redzams, ka komandai vajag drusku restartēties. Bet diezgan grūti pie tāda grafika.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-06 18:23, pirms 6 gadiem
Varētu Gulbis mēģināt tikt pastāžēties pie kāda Eirolīgas papuča...