Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kaspars Vecvagars: "Visas traumas ir pagātnē"

Andrejs Siliņš

Kaspars Vecvagars: "Visas traumas ir pagātnē"
Kaspars Vecvagars
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Lai arī "VEF Rīga" basketbolistam Kasparam Vecvagaram traumu dēļ karjera bijusi saraustīta, viņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka tagad visi savainojumi ir pagātnē un viņš koncentrējas tikai nākotnei.

"VEF Rīga" pirmdien izcīnīja svarīgu uzvaru VTB Vienotās līgas mačā, savu skatītāju priekšā ar 89:77 uzvarot "Astana" un sperot soli pretī dalībai izslēgšanas turnīrā.

"Šim mačam bijām labi sagatavojušies, jo zinājām, ka šī spēle ir ļoti svarīga. "Astana" ir mūsu tiešie pretinieki cīņā par izslēgšanas turnīru, tāpēc tikt pie panākuma bija ļoti nepieciešams," pauda Vecvagars.

Tiesa, savstarpējos mačos ar "Astana" komandu rīdzinieku bilance palikusi negatīva, jo pirmā apļa spēlē viesos tā zaudēja ar 14 punktu starpību, tāpēc pirmdien ideālā scenārija gadījumā vajadzēja pieveikt pretiniekus vismaz ar 15 punktu pārsvaru.

"Zinājām, ar cik punktiem mums jāuzvar, lai nodrošinātu pārsvaru pret "Astana" divu spēļu summā. Ar vismaz 15 punktu starpību uzvarēt neizdevās, bet neko darīt. Uzvara ir uzvara. Jāuzvar pēdējā regulārā čempionāta spēle pret Minskas vienību, un lietas sakārtosies pašas no sevis," uzsvēra rīdzinieku aizsargs, kurš pirmdienas mačā izmantoja iespējas uzbrukumā, atzīmējoties ar 12 gūtiem punktiem. "Esam situācijā, kur katru spēli var pielīdzināt "play-off" cīņām."

"Zinājām, ka "Astana" spēlētājs Džastins Kārters ir viens no rezultatīvākajiem visā līgā. Jā, pret mums viņš iemeta 20 punktus, bet mēs paveicām labu darbu tieši komandas aizsardzībā - palīdzējām viens otram. Līdz ar to atvērās iespējas uzbrukumā," apmierināts bija Vecvagars.

Vienotās līgas regulāro čempionātu rīdzinieki sestdien noslēgs Minskā pret vietējo "Cmoki" komandu, kur treneru kolektīvā strādā latvietis Edmunds Valeiko. Arī šī vienība aktīvi cīnās par dalību izslēgšanas turnīrā.

Pašlaik 24 gadus vecais Vecvagars savulaik tika uzskatīts par ļoti perspektīvu basketbolistu, turklāt viņam bija līgums ar Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiris". Tiesa, viņa karjeras ritējumu izjauca daudzie savainojumi. Šajā sezonā, ņemot vērā Vienotās līgas un "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrus, viņš kopumā aizvadījis tikai 22 spēles.

"Ilgu laiku nespēlēju, bet tagad esmu atpakaļ. Jūtos labi, visas traumas ir pagātnē. Ceru, ka tā tas būs arī tālāk. Par nekādām traumām vairs nedomāju," apņēmīgs bija Vecvagars.

Izmantotie resursi:
LETA