Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

39 000 amerikāņu aizbrauc uz NCAA spēli Dublinā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

39 000 amerikāņu aizbrauc uz NCAA spēli Dublinā
"Aer Lingus College Football Classic" balvas pasniegšana. Foto: Notre Dame twitter

Sestdien, 26. augustā, Īrijas galvaspilsētā Dublinā sākās Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) sezona amerikāņu futbolā. "Notre Dame" un "Navy" spēli apmeklēja 39 176 amerikāņi.

Augusta beigas ir viens no visvairāk gaidītajiem brīžiem ASV sportā. Šajā laikā sākas NCAA amerikāņu futbola sezona, savukārt īsi pēc tam startē NFL regulārā sezona.

Amerikāņu futbols joprojām ir aizokeāna sporta spēļu karalis. Sestdien uz sezonas atklāšanas spēli ārzemēs ieradās visu laiku lielākais amerikāņu līdzjutēju skaits – 39 176, tai skaitā apmēram 32 000 “Notre Dame” atbalstītāju.

“The 2023 Aer Lingus College Football Classic” rīkoja sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Irish American Events”. To veido īru viesmīlības un pasākumu rīkotājs Corporate.ie kopā ar amerikāņu uzņēmumu “On location”. Partneri: Aer Lingus, Failte Ireland, Tourism Ireland un Dublinas pilsēta.

“Notre Dame” un “Navy” duelis ir viens no vecākajiem derbijiem koledžu futbolā. Interese par spēli bija tik liela, ka 2023. gada februārī rīkotāji izsludināja biļešu loteriju – katrs interesents varēja pieteikties ne vairāk kā divām biļetēm.

Jāuzsver vēsturiskās saites – “Notre Dame” komandas iesauka ir “Irish”, turklāt ASV dzīvo 36 miljoni īru izcelsmes amerikāņu. Tā ir trešā lielākā izcelsmes grupa aiz vāciešiem (49 miljoni) un meksikāņiem (38 miljoni).

“Notre Dame” pieveica “Navy” ar 42-3. Tiek lēsts, ka “Aviva” stadionā notikusī spēle Īrijas ekonomikai sagādās pienesumu 147 miljonu eiro apmērā.

     [+] [-]

, 2023-08-29 13:34, pirms 8 mēnešiem
Jaudīgi

     [+] [-]

, 2023-08-29 13:51, pirms 8 mēnešiem
Nu nezinu. Ņemot vērā ka vides lidmašīnas ietilpība ir ap 300 cilvēkiem tas nozīme ka tur vajadzētu būt vairāk ka 100 reisiem tikai ar faniem. Skaidrs ka komerciālie lidojumi to nevar nodrošināt, tiešām tika veikti tik daudz čarteri? Būtu interesanti uzzināt šo