Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Nosauktas četras NCAA amerikāņu futbola playoff komandas

Juris Miņins
Juris Miņins

Nosauktas četras NCAA amerikāņu futbola playoff komandas
Džordžijas "Bulldogs" futbolisti, Foto:USA Today/Scanpix

Šodien, dienu pēc faktiskā NCAA amerikāņu futbola regulārās sezonas noslēguma, ir nosauktas tās četras komandas, kuras turpinās cīņu par 2022. gada sezonas Nacionālo čempionu titulu.

NCAA amerikāņu futbola čempionāts ir diezgan specifisks, jo labāko komandu nosaka ne tikai pēc sportiskā rezultāta, t.i., laukumā, bet arī "palīdzot" ekspertiem, t.i., regulārās sezonas beigās, spēles zinātāji nosauc tās četras komandas, kuras izspēlē pusfinālus un, attiecīgi, arī finālus. Tiesa, protams, šīs komandas tiek nosauktas balstoties uz sezonas reitingu un sportiskajiem panākumiem.

Šogad par Nacionālo čempionu titulu cīnīsies Džordžijas "Bulldogs", Mičiganas "Wolverines", Ohaio štata "Buckeyes" un Teksasas kristīgās universitātes (TCU) "Horned Frogs".

Džordžijas un Mičiganas komandas šajā sezonā nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu un ir, attiecīgi, SEC un Big Ten divīziju čempiones. TCU vienīgo zaudējumu piedzīvoja sezonas pirmajā mačā pret Kanzasas štata universitātes komandu, bet "Buckeyes" vienīgā neveiksme tika piedzīvota savās mājās kapitulējot "Wolverines" priekšā.

Šīs gan nebūs vienīgās spēles, kuras Ziemassvētku un gadu mijas laikā izspēlēs ASV koledžu komandas. FBS apakšdivīzijas vienības cīnīsies neskaitāmās kausu spēlēs, bet pirms tam vēl būs tradicionālā ASV armijas un gaisa spēku komandu cīņa.

Džordžijas "Bulldogs" pusfinālā tiksies ar Ohaio štata "Buckeyes" komandu, bet Mičiganas "Wolverines" centīsies pieveikt TCU futbolistus. Šīs spēles norisināsies vecgada vakarā, 31. decembrī. Savukārt NCAA finālmačs ir paredzēts 9. janvārī, "SoFi" arēnā, kas atrodas Losandželosas piepilsētā.

Ohaio komandai šis būs jau piektais mēģinājums tikt pie čempionu titula, Džordžijai – trešais, bet Mičiganai – otrais. Tikai TCU šī būs debija sezonas svarīgākajos mačos. Interesanti, ka vienīgā komanda, kura ir spēlējusi "plejofos", bet vēl nav tikusi līdz titulam ir Mičigana.

Kopš 2014. gada, kad NCAA ieviesa izslēgšanas spēles amerikāņu futbola turnīra vadošajai divīzijai, šī būs pirmā reize, kad tām nav kvalificējusies ne Alabamas, ne Klemsonas vienība.

Jāatgādina, ka no 2024. gada sezonas NCAA amerikāņu futbola izslēgšanas maču turnīrs tiks paplašināts līdz 12 komandām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/