Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Buldogi finālspēlē saplosa ragainās vardes, izcīnot otro NCAA titulu pēc kārtas

Emils Ozerinskis

Buldogi finālspēlē saplosa ragainās vardes, izcīnot otro NCAA titulu pēc kārtas
Stetsons Benets. Foto: Zumapress/Scanpix

Par NCAA amerikāņu futbola Nacionālā čempiontitula ieguvējiem otro gadu pēc kārtas kļuvuši Džordžijas "Bulldogs" futbolisti, kuri finālspēlē sarāva gabalos Teksasas kristīgās universitātes (TCU) komandu ar 65:7 un nokārtoja perfektu sezonu.

Kirbija Smārta trenētā Džordžijas "Bulldogs" līdz finālam nonāca dramatiskā manierē. NCAA čempionāta pusfināla spēlē ar pirmo numuru izsētajai Džordzījas komandai paveicās, jo Ohaio štata universitātes kikers spēles pēdējās sekundēs nerealizēja spērienu no 50 jardu distances, ļaujot buldogiem noturēties uzvarētāju pozīcijā ar rezultātu 42:41.

Ar otro numuru izsētā Mičiganas universitātes "Wolverines" negaidīti ar 45:51 piekāpās TCU vienībai, tādējādi "Horned Frogs" nopelnīja savu pirmo finālspēlē. Teksasas kristiešu universitāte nav bijusi starp koledžu futbola vadošajām komandām gandrīz deviņdesmit gadu. Divi vienīgi TCU nacionālie čempiontituli iegūti 1935. un 1938. gadā.

Cerības uz līdzvērtīgu spēli turējās tikai līdz pirmās ceturtdaļas otrajai pusei, kad Džordžija sāka doties atrāvienā. Otrajā ceturtdaļā kļuva skaidrs, ka TCU nav vienas svara kategorijas komanda ar buldogiem ļoti strauji nonākot dziļos mīnusos. Laukumā pilnībā dominēja 25 gadus vecais Džordžijas saspēles vadītājs Stetsons Benets (pass: 4TD, 304 jardi; rush: 2TD, 39 jardi), otro gadu pēc kārtas aizvedot Džordžiju līdz čempiontitulam, kas koledžu futbolā ir ārkārtīgi rets sasniegums. Skanot beigu signālam, "Bulldogs" labā uz rezultāta tablo dega 65:7.

Ar uzvaru finālspēlē Džordžijas "Bulldogs" noformēja perfektu sezonu, uzvarot ikkatrā no 13 regulārās sezonas spēlēm un tiekot pie panākumiem arī abās finālturnīra cīņās.

Gaidāmajā NFL draftā uz izvēlēm pirmajā desmitniekā pretendēs Džordžijas aizsardzības līnijas spēlētājs Džeilens Kārters un malējais aizsargs Kīlī Ringo. Tāpat pirmā raunda izvēles varētu būt uzbrukuma līnijas spēlētājs Brodriks Džounss, piespēļu steidzinātājs Nolans Smits un balsta uzbrucējs Dārnels Vašingtons. Saspēles vadītājs Benets, sava vecuma dēļ, sagaidāms, ka uz augstu izvēli nepretendēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/college-footba...