Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Broncos" ceļas no mirušajiem un izrauj ceturto uzvaru pēc kārtas

Emils Ozerinskis

"Broncos" ceļas no mirušajiem un izrauj ceturto uzvaru pēc kārtas
Uzvaru nesošais Kortlanda Satona bumbas ķēriens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 11. spēļu nedēļas svētdienas nakts spēlē Denveras "Broncos" ar 21:20 izrāva uzvaru pār Minesotas "Vikings", tādējādi gūstot ceturto panākumu pēc kārtas, kas Šona Peitona vadītajai komandai sāk ļaut izvirzīt pretenzijas uz cīņu par izslēgšanas spēļu turnīru.

Bieži vien ceturtdienas nakts spēles izvēršas pagalam neinteresantas. Tomēr 11. spēļu nedēļas ievadošā cīņa atstāja ļoti lielu iespaidu uz sezonas turpinājumu. Divīzijas konkurentu cīņā Baltimoras "Ravens" ar rezultātu 34:20 apspēlēja Sinsinati "Bengals". Svarīgākie notikumi gan bija savainojumu frontē, jo plaukstas locītavas traumas dēļ no ierindas uz atlikušo sezonu izkrita tīģeru saspēles vadītājs Džo Burovs, bet "Ravens" palika bez sava lieliskā balsta uzbrucēja Marka Endrūsa. Pašā spēlē Lamars Džeksons (pas: 2TD, 264 jardi; rush: 54 jardi) izšķirošo izrāvienu veica pirmā puslaika beigās ar rezultatīvām piespēlēm Nelsonam Agaloram (rec: 1TD, 37 jardi) un Rašodam Beitmenam (rec: 1TD, 10 jardi). Abiem malējiem uzbrucējiem piezemējumu ķērieni bija vienīgie spēlē.

Nacionālās futbola konferences Ziemeļu divīzijas līdervienība Detroitas "Lions" izbēga no izgāšanās pret vienu no turnīra pieticīgākajām komandām Čikāgas "Bears". Lāčiem izdevās doties izrāvienā pēc Džastina Fīldsa (pas: 1TD, 169 jardi; rush: 104 jardi) piespēles Dīdžejam Mūram (rec: 1TD, 96 jardi). Čikāda pēdējās ceturtdaļas gaitā bija panākusi 12 punktu pārsvaru. Džereds Gofs (pas: 2TD, 3INT, 236 jardi) pēc savām daudzajām kļūdām pakaļdzīšanos palīdzēja noorganizēt ar Džeimisona Viljamsa (rec: 1TD, 44 jardi) tačdaunu, bet izšķirošo piezemējumu guva pussargs Deivids Montgomerijs (rush: 1TD, 76 jardi). Ar beigu rezultātu 31:26 lauvas izcīnīja savu astoto uzvaru desmit aizvadītās spēlēs.

Maiami "Dolphins" atgriezās pēc brīvās nedēļas, kuras laikā komandai bija iespēja pārdomāt neveiksmes, ko tā bija piedzīvojusi iepriekšējo trīs nedēļu laikā iekrājot divus zaudējumus pret pagājušās sezonas Super Bowl finālistēm. Savu reaktīvo raķešātrumu nekavējās atrādīt delfīnu malējais uzbrucējs Tairīks Hils (rec: 1TD, 146 jardi), veicot spēles pirmo piezemējumu pret Lasvegasas "Raiders". Pretējā pusē Devante Adamss (rec: 1TD, 82 jardi) apliecināja, ka arī ir starp līgas elitārajiem bumbas ķērājiem, tomēr kopējā situācija ap Nevadas komandu nav pateicīga, lai talantīgais spēlētājs varētu pilnībā demonstrēt savas spējas. "Dolphins" saspēlnieks Tua Tangavailoa (pas: 2TD, 1INT, 325 jardi) palīdzēja Floridas komandai izvirzīties spēles vadībā, bet pārsvaru ar pēdējās spēles izspēlēs gala zonā pārtvertu bumbu palīdzēja nosargāt savainojumu sadziedējušais aizsargs Džeilens Remzijs, veicot trešo pārtverto bumbu trīs šosezon aizvadītās spēlēs.

Vēl vienu uzvaru pārliecinošā manierē guva Sanfrancisko "49ers" futbolisti, kuri ar 27:14 apspēlēja Tampabejas "Buccaneers". Kalifornijas komandas saspēles vadītājs Broks Purdijs (pas: 3TD, 333 jardi) izdalīja saviem kolēģiem trīs piezemējumu piespēles, kuras palīdzēja atnest komandai septīto panākumu turnīra tabulā, palielinot Sanfrancisko vienības pārsvaru Nacionālās futbola konferences Rietumu divīzijā. Kristians Makafrijs (rush: 78 jardi; rec: 1TD, 25 jardi) veica savu sezonas 14. piezemējumu. Brendons Aijuks (rec: 1TD, 156 jardi) ceturto reizi sezonā pārsniedza simts jardu robežu. Savukārt Džordžs Kitls (rec: 1TD, 89 jardi) atzīmējās ar savu piekto sezonas tačdaunu.

Sietlas "Seahawks" jau otrajā ceturtdaļā panāca 13 punktu pārsvaru pār saviem divīzijas konkurentiem Losandželosas "Rams". Auni savus pirmos punktus guva vien pašās pirmā puslaika beigās, ar tačdaunu atzīmējoties pirmgadniekam Pukam Nakua (rec: 1TD, 70 jardi). Spēles gaitā no ierindas kājas savainojuma dēļ izkrita "Rams" labākais malējais uzbrucējs Kūpers Kaps, kurš pirms divām sezonām bija Super Bowl vērtīgākais spēlētājs. Savukārt "Seahawks" pamatsastāva saspēles vadītājs Džīno Smits (pas: 1TD, 233 jardi) guva pleca savainojumu, spēles izskaņā liekot jūrasvanagu saspēles vadītāja funkcijas pārņemt Drū Lokam. Losandželosas vienība ar trīs punktu spērienu pusotru minūti pirms spēles laika beigām pārņēma vadību ar 17:16. Sietlas komanda savā pēdējā uzbrukumā nonāca spēriena atstatumā no uzvaras gūšanas, taču Džeisons Maijers no 55 jardu atstatuma nomāzēja. liekot "Seahawks" piedzīvot ceturto sezonas zaudējumu, kas apgrūtinājis Pīta Kerola trenētās vienības izredzes cīņā par divīzijas uzvarētāju titulu.

No mirušajiem negaidīti piecēlusies Denveras "Broncos" komanda, kas sezonu ievadīja ar piecām sakāvēm pirmajās sešās spēlēs. Sezonas ievadā vienīgā uzvara zirgiem nāca pret pieticīgo Čikāgas "Bears". Taču tagad Šona Peitona vadītā komanda sākusi krāt uzvaras pret konkurētspējīgām vienībām. Iepriekšējās spēlēs Denvera uzveica gan Super Bowl čempioni Kanzassitijas "Chiefs", gan allaž bīstamo Bufalo "Bills". Svētdienas nakts spēlē "Broncos" uzņēma ar pozitīvu bilanci esošo Minesotas "Vikings" komandu. Ziemeļniekus pēc Kirka Kazinsa traumas uz priekšu ved negaidīts varonis - Džošua Dobss (pas: 1TD, 1INT, 221 jards; rush: 1TD. 21 jards), kurš septiņu sezonu laikā izmētāts pa teju ceturtdaļu NFL komandu. Dobsa piezemējums ļāva vikingiem trešajā ceturtdaļā izvirzīties priekšā ar 17:9. Tomēr spēles izšķirošie notikumi nosliecās par labu Denveras "Broncos". Rasels Vilsons (pas: 1TD, 259 jardi) pusotru minūti pirms laika iztecēšanas gala zonā adresēja bumbu malējam uzbrucējam Kortlendam Satonam (rec: 1TD, 66 jardi), kura notvertā bumba atnesa Denverai uzvaru ar 21:20. Zirgiem šis bija ceturtais panākums pēc kārtas, ļaujot panākt neitrālu bilanci 5-5, kas pavērusi cerību priekškaru uz cīņu par vietu play-off turnīrā.

Pirmdienas nakts spēlē, kas sāksies pulskten 3:15 naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) savstarpēji tiksies aizvadītā Super Bowl dalībnieces Kanzassitijas "Chiefs" un Filadelfijas "Eagles". Abas komandas rāda lielisku sniegumu arī šosezon, esot savu konferenču vadošajās pozīcijās.

NFL 11. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Ravens - Bengals34:20
Browns - Steelers13:10Lions - Bears31:26
Packers - Chargers23:20Dolphins - Raiders20:13
Commanders - Giants19:31Panthers - Cowboys10:33
Jaguars - Titans34:14Texans - Cardinals21:16
49ers - Buccaneers27:14Bills - Jets32:6
Rams - Seahawks17:16Broncos - Vikings21:20
Chiefs - Eagles
Brīvā nedēļas nogale
Falcons / Colts / Patriots / Saints

....

Amerikas futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Dolphins7-3Ravens8-3Jaguars7-3Chiefs7-2
2.Bills6-5Browns7-3Texans6-4Broncos5-5
3.Jets4-6Steelers6-4Colts5-5Raiders5-6
4.Patriots2-8Bengals5-5Titans3-7Chargers4-6

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Eagles8-1Lions8-2Saints5-549ers7-3
2.Cowboys7-3Vikings6-5Falcons4-6Seahawks6-4
3.Commanders4-7Packers4-6Buccaneers4-6Rams4-6
4.Giants3-8Bears3-8Panthers1-9Cardinals2-9

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

     [+] [-]

, 2023-11-20 11:08, pirms pusgada
Paldies autoram par rakstiem un video.
Maz piebilde - par Rams spēli pret ērgļiem - pēdējais spēriens bija 55 jardi nevis 38, to var arī redzēt no pievienotā video, ka spēriens ir no 45 jardu atzīmes, ieskaites zona ir 10 jardi, kopā 55 jardi. Sitiena spēks bija pietiekošs, bet vējš labi parāva bumbu uz sāniem. Es domāju, ka Rams izjauca koncetrēšanos kikerim, jo pēdējā brīdī paņēma pēdējo taimautu, un tas izsita no līdzsvara spērēju.
Un tā bija savstarpējā spēle, kura var iekost sāpīgi ērgļiem par wild card vietu.

     [+] [-]

, 2023-11-20 12:19, pirms pusgada
archdevil rakstīja: Paldies autoram par rakstiem un video.
Maz piebilde - par Rams spēli pret ērgļiem - pēdējais spēriens bija 55 jardi nevis 38, to var arī redzēt no pievienotā video, ka spēriens ir no 45 jardu atzīmes, ieskaites zona ir 10 jardi, kopā 55 jardi. Sitiena spēks bija pietiekošs, bet vējš labi parāva bumbu uz sāniem. Es domāju, ka Rams izjauca koncetrēšanos kikerim, jo pēdējā brīdī paņēma pēdējo taimautu, un tas izsita no līdzsvara spērēju.
Un tā bija savstarpējā spēle, kura var iekost sāpīgi ērgļiem par wild card vietu.
Paldies par jardu precizējumu! Protokolā paskatījos nepareizo skaitli.
Ērgļi gan spēlēs tikai šonakt, Hawks ir vanagi.