Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Plaukstas locītavas trauma pieliek punktu "Bengals" līdera Burova sezonai

Emils Ozerinskis

Plaukstas locītavas trauma pieliek punktu "Bengals" līdera Burova sezonai
Džo Burovs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) viena no uzlēcošajām zvaigznēm Džo Burovs piedzīvojis plaukstas locītavas savainojumu, kas liks Sinsinati "Bengals" saspēles vadītājiem atlikušo sezonas daļu noraudzīties no malas.

Savainojums 26 gadus vecajam saspēles vadītājam Džo Burovam izpaudās ceturtdienas nakts spēlē pret Baltimoras "Ravens" (20:34), kurā Ohaio štata komandas līderis saķēra savu plaukstu pēc piespēles izdarīšanas. Futbolists pats uzsvēris, ka centies paciest sāpes un noteipot plaukstas locītavu, tomēr turpināt spēlēt kvoterbeks nebija spējīgs. Padziļinātās pārbaudēs atklājies saites plīsums, kā labošanai visticamāk būs nepieciešama operācija.

Burovam jau sezonas sākums bija samocīts, jo treniņnometnes sākumā saspēles vadītājs iedzīvojās kājas muskuļa savainojumā, kas acīm redzami liedza tīģeru vadošajam spēlētājam rādīt savu labāko sniegumu. Oktobrī Burova sniegums kļuva labāks un "Bengals" sāka naski krāt uzvaras, taču tagad komandas cerības uz divu gadu senu panākuma atkārtošanu, iekļūšanu Super Bowl cīņā, izčākstējušas gaisā.

"Bengals" bilance šobrīd ir piecas uzvaras un pieci zaudējumi. Sarežģītajā Amerikas futbola konferences ziemeļu divīzijā tīģeri ieņem pēdējo ceturto vietu. Pēc Burova savainojuma sagaidāms, ka pirmā saspēles vadītāja lomu būs jāuzņemas Džeikam Brauningam, kurš ir gadu vecāks par Burovu, bet NFL laukumos līdz šim izgājis tikai divas spēlēs.

Šīs sezonas desmit spēlēs Burovs veica 15 piezemējumus, sakrājot 2 309 piespēļu jardus. Burova limitētās spējas skriešanas spēlē, šosezon izpaudušās tikai ar 88 sakrātiem skriešanas jardiem.

Bez "kritušajiem" neiztika arī otrā pusē. "Bengals" pretiniece Baltimoras "Ravens" uz atlikušo sezonu palikusi bez sava doršākā bumbas ķērāja - balsta uzbrucēja Marka Endrūsa. 28 gadus vecais kraukļu futbolists šajā sezonā veicis sešus tačdaunus un sakrājis 544 notverto piespēļu jardus. Endrūss iedzīvojies nopietnā potītes savainojumā. Īpaši sāpīga šī trauma "Ravens" vienībai ir tādēļ, ka tā šosezon sasniegusi bilanci 8-3 un bija viena no Amerikas futbola konferences vadošajām komandām, izvirzot pamatotas ambīcijas uz cīņu par iekļūšanu Super Bowl.