Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kelsī izplūst asarās un noslēdz karjeru, "Broncos" izsper no komandas Vilsonu

Emils Ozerinskis

Kelsī izplūst asarās un noslēdz karjeru, "Broncos" izsper no komandas Vilsonu
Džeisons Kelsī. Foto: Philadelphia Eagles

Nacionālās futbola līgas (NFL) viens no spožākajiem centra pozīcijas spēlētājiem Džeisons Kelsī pirmdien emocionāli paziņoja par savas 13 gadus garās profesionālās karjeras noslēgšanu. Savukārt Denveras "Broncos" nedēļu pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanās pavēstījusi saspēles vadītājam Raselam Vilsonam par viņa atlaišanu.

36 gadus vecais Filadelfijas "Eagles" centra pozīcijas spēlētājs Džeisons Kelsī pirmdien komandas treniņkorpusā sasauca preses konferenci, kurā oficiāli pavēstīja par savu lēmumu pielikt punktu 13 gadus garajai spēlētāja karjerai. Jau uzrunas uzsākšanas brīdī pār nu jau bijušā futbolista vaigiem tecēja asaras. Kelsī bija sagatavojis iespaidīgu runu, kurā atskatījās uz savu karjeru un pateicās visiem tajā iesaistītajiem. Leģendārajam "Eagles" spēlētājam vairākkārt bija grūti novaldīt bangojošās emocijas, futbolists uzrunai ievelkoties teju 50 minūšu garumā.

Sinsinati koledžā vecākais no brāļiem Kelsī spēlēja centra aizsarga pozīcijā, taču ar sestās drafta kārtas izvēli aizrunāto spēlētāju Filadelfijas "Eagles" saskatīja kā atlētisku uzbrukuma līnijas centa pozīcijas futbolistu. Tieši Kelsī atlētiskās īpašības, palīdzot ērgļiem skriešanas spēles veidošanā ar lieliskiem blokiem, padarīja Filadelfijas uzbrukuma līniju par labāko visā līgā.

Centrs īpašu cieņu izpelnījās par savu nepiekāpību un izturību, uzstādot Filadelfijas komandas rekordu pēc skaita visvairāk sākumsastāvā aizvadītajās spēlēs pēc kārtas - 156. Par amerikāņu futbola galvenās balvas Lombardi trofejas ieguvēju Kelsī kļuva 2018. gada februārī, kad Filadelfijas "Eagles" ar 41:33 Super Bowl izcīņā pieveica Tomu Breidiju un Jaunanglijas "Patriots". Par savu otro čempiontitulu Džeisons cīnījās pirms diviem gadiem, kad pēc dominējoša puslaika Filadelfija izlaida no rokām uzvaru, pekāpjoties Kanzssitijas "Chiefs" - 38:35. Centra spēlētājs savā karjeras noslēguma runā norādīja, ka piedzīvojis neaprakstāmi konfliktējošas emocijas, jo sāpējusi sirds par "Eagles" neveiksmi, kamēr vienlaicīgi justs neizsakāms lepnums par brāļa Trevisa gūto panākumu pretējās komandas rindās.

Džeisons Kelsī sešas reizes karjeras laikā iekļauts sezonas simboliskajā izlasē jeb "All-Pro", kā arī septiņas reizes saņēmis iesaukumu Zvaigžņu spēlē jeb "Pro Bowl". NFL noteikumi paredz, ka ātrākais, kad spēlētāju var iekļaut NFL Slavas zālē, ir piecus gadus pēc karjeras noslēgšanas. Netiek apšaubīts, ka Džeisons Kelsī būs pirmā iespējamā iesaukuma pretendents jau 2029. gada NFL Slavas zāles klasē.

Kamēr NFL līdzjutēji svinēja Kelsī vērienīgo karjeru un sociālajos tīklos dalījās ar viņu mīļākajiem spēlētāja mirkļiem, bombu izšāva Denveras "Broncos". Zirgi nedēļu pirms NFL brīvās aģentūras sākuma paziņoja 35 gadus vecajam saspēles vadītājam Raselam Vilsonam par lēmumu atlaist viņu no komandas. Pēc dažām dienām būtu apritējusi divu gadu gadadiena kopš "Broncos" maiņas darījumā ieguva Vilsonu. Uzreiz pēc darījuma Denvera piešķīra saspēles vadītājam piecu gadu līgumu 245 miljonu vērībā, taču tagad tas kļuvis par milzīgu traipu komandas algu sarakstos. Vilsona garantētā alga nākamajai sezonai bija 37 miljoni, bet kopumā zirgiem tuvākajos gados būs jāsadzīvo ar 85 miljoniem tā sauktās mirušās naudas komandas algu sarakstos, kas ir lielākā šāda summa NFL vēsturē.

Pagājušajā sezonā Vilsons sakrāja 3070 piespēļu jardus, kas ir viņa 12 gadu karjeras zemākais rādītājs. 26 reizes saspēles vadītājs izdarīja piezemējumu piespēles kā arī astoņas reizes viņa piespēles tika pārtvertas. Vēl trīs piezemējumus Vilsons veica kā skrējējs, kopumā sezonas gaitā pievienojot 341 skriešanas jardu.

Tampabejas "Buccaneers" vienojusies ar malējo uzbrucēju Maiku Evansu par sadarbības pagarināšanu uz diviem gadiem par 52 miljoniem dolāru. Evanss aizvadītajā sezonā veica 13 piezemējumus, sakrājot 1255 notverto piespēļu jardus. Savukārt Super Bowl čempione Kanzasstijas "Chiefs" izmantojusi tā saucamo franšīzes birku, lai vēl gadu paturētu komandā malējo aizsargu Ladžeriusu Snīdu. Tas nozīmē, ka Snīds jaunajā sezonā saņems atalgojumu savas pozīcijas spēlētāju top 5 līgumu apmērā.

     [+] [-]

, 2024-03-05 15:03, pirms 2 mēnešiem
Tak varēja vēl uzspēlet līdz šīs desmitgades beigām, karjeru sāka pavisam nesenajā 2011. gadā, traumu vēsture arī relatīvi tīra.

     [+] [-]

, 2024-03-05 18:14, pirms 2 mēnešiem
@kapteiniz viņš kaut kādā tur dokumentālajā sižetā minēja, cik ļoti lielās fiziskās sāpēs viņš ir sezonas laikā. Sīkā nezināšu, bet nu naudu sapelnīja, dzīve ir arī ārpus sporta. Pats domāju, ka parakstīs 1 gada līgumu ar chiefs, lai uzspēlētu ar brāli, bet nu nekā.