Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" līderis Džeksons iegūst karjeras otro MVP titulu

Emils Ozerinskis

"Ravens" līderis Džeksons iegūst karjeras otro MVP titulu
Lamārs Džeksons. Foto: Baltimore Ravens

Naktī no svētdienas uz pirmdienu norisināsies amerikāņu futbola lielais mačs Super Bowl, bet trīs dienas pirms finālspēles tika godināti aizvadītās sezonas spožākie spēlētāji. Sezonas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu ieguva Baltimoras "Ravens" kvoterbeks Lamārs Džeksons.

Pēdējos sešos gados visas MVP balvas Nacionālajā futbola līgā devušās pie trīs spēlētājiem. Pagājušajā gadā pie sava otrā titula tika Kanzassitijas "Chiefs" saspēles vadītājs Patriks Mahoumss, bet pirms viņa līdz savam ceturtajam līgas vērtīgākā spēlētāja apbalvojumam aizsniedzās Ārons Rodžerss. Rodžersam šo sezonu vēl pašos starta blokos aprāva Ahileja cīpslas trauma, bet Mahoumsa uz priekšu vestajiem virsaišiem regulārā sezona nebija tik spoža kā iepriekšējās sezonās ierasts.

Baltimoras "Ravens" šogad sasniedza līgas labāko bilanci ar 13 uzvarām un tikai četriem zaudējumiem. Tādēļ komandas saspēles vadītājs Lamārs Džeksons tika uzskatīts par galveno favorītu vērtīgākā spēlētāja balvas saņemšanai un pie tās arī tika ceturtdienas naktī notikušajā ceremonijā. Regulārās sezonas laikā Džeksons sakrāja 3678 piespēļu jardus un atzīmējās ar 24 tačdaunu piespēlēm, pieļaujot tikai septiņas pārtvertas bumbas. Savukārt kā skrējējs saspēles vadītājs veica 821 jardu un vēl piecas reizes ienesa bumbu gala zonā pats saviem spēkiem.

Izslēgšanas spēlēs kraukļi aizcīnījās līdz konferences finālam, kur otrajā puslaikā "Chiefs" aizsardzība iedzina Baltimoras uzbrukumu dubļos.

NFL MVP balvu ieguvēji kopš 2010. gada

SezonaSpēlētājsPoz.Komanda
2023.Lamārs DžeksonsQBRavens
2022.Patriks MahoumssQBChiefs
2021.Ārons RodžerssQBPackers
2020.Ārons RodžerssQBPackers
2019.Lamārs DžeksonsQBRavens
2018.Patriks MahoumssQBChiefs
2017.Toms BreidijsQBPatriots
2016.Mets RaiensQBFalcons
2015.Kems ŅjūtonsQBPanthers
2014.Ārons RodžerssQBPackers
2013.Peitons MeningsQBBroncos
2012.Adrians PītersonsRBVikings
2011.Ārons RodžerssQBPackers
2010.Toms BreidijsQBPatriots

Tā kā MVP balva pēc būtības ir kļuvusi par saspēles vadītāju trofeju, tad pārējiem uzbrukuma spēlētājiem jācīnās par gada uzbrukuma spēlētāja balvu. Šo titulu godam nopelnīja Sanfrancisko "49ers" pussargs Kristians Makafrijs, kurš naktī uz pirmdienu cīnīsies par Lombardi trofeju Super Bowl mačā. Makafrijs aizvadīja fenomenālu sezonu. Kā skrējējs Kalifornijas komandā Makafrijs veica 1459 jardus un veica 14 piezemējumus, bet kā bumbas ķērājs eksplozīvais futbolists pievienoja vēl 564 jardus un septiņus tačdaunus.

Par gada aizsardzības spēlētāju kļuva Klīvlendas "Browns" aizsardzības līnijas ārējais spēlētājs jeb piespēļu steidzinātājs Mailzs Gerets. Viņam padevās veikt 14 sekus jeb pretinieku komandas saspēles vadītāja notveršanas aiz uzbrukuma līnijas spēlētāju mugurām. Tāpat Gerets piecas reizes izsita cūkādu no bumbas nesēju rokām, ļaujot pārņemt bumbas pozīciju savas komandas īpašumā.

Sezonas uzbrukuma un aizsardzības spēlētāju balvu ieguvēji

SezonaUzbrucējsPoz.KomandaAizsargsPoz.Komanda
2023.Kristians MakafrijsRB49ersMailzs GeretsDEBrowns
2022.Džastins DžefersonsWRVikingsNiks BosaDE49ers
2021.Kūpers KapsWRRamsTīdzējs VatsLBSteelers
2020.Deriks HenrijsRBTitansĀrons DonaldsDTRams
2019.Maikls TomassWRSaintsStefons GilmorsCBPatriots
2018.Patriks MahoumssQBChiefsĀrons DonaldsDTRams

Klīvlendas komanda bija ļoti plaši pārstāvēta balvu pasniegšanas ceremonijā, jo par sezonas labāko treneri tika nosaukts Kevins Stefanskis, kura vadībā "Browns" vienība ieguva 11 uzvaras un iekļuva izslēgšanas spēlēs. Stefanskim šis bija otrais gada trenera tituls. Pirmo viņš ieguva par 2020. gada komandas sniegumu. Savukārt par sezonas atgriešanās spēlētāju tika nosaukts 39 gadus vecais saspēles vadītājs Džo Flako. Notraumējoties diviem Klīvlendas saspēlniekiem no NFL brīvo spēlētāju mucas dibena tika izkasīts Flako, kurš piedzīvoja negaidītu karjeras renesanci un ar savu spēli palīdzēja "Browns" izcīnīt vietu play-off turnīrā.

Par savu nākotni var smaidīt Hjūstonas "Texans" līdzjutēji, jo par gada labākajiem debitantiem gan aizsardzībā, gan uzbrukumā tika atzīti tieši "Texans" jaunie talanti. Uzbrukuma pusē balvu ieguva ar otro drafta numuru izvēlētais saspēles vadītājs Sīdžejs Strauds, bet aizsardzības spēlētāja balvai tika izvēlēts trešais drafta numurs Vils Andersons.

     [+] [-]

, 2024-02-09 14:53, pirms 3 mēnešiem
Pēc mvp spriežot QB nfl ir 90% ja? kas to bumbu noķer tas vienalga nemaz nerunājot par defensive line,kas uztur to qb vispār dzīvu..

  +1 [+] [-]

, 2024-02-09 14:57, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: Pēc mvp spriežot QB nfl ir 90% ja? kas to bumbu noķer tas vienalga nemaz nerunājot par defensive line,kas uztur to qb vispār dzīvu..
QB dzīvu notur offensive line

     [+] [-]

, 2024-02-09 16:17, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: Pēc mvp spriežot QB nfl ir 90% ja? kas to bumbu noķer tas vienalga nemaz nerunājot par defensive line,kas uztur to qb vispār dzīvu..
Tomēr QB ir neapšaubāmi svarīgākā pozīcija NFL. Tāpēc arī tā ir

     [+] [-]

, 2024-02-09 16:40, pirms 3 mēnešiem
poh par MVP, galvenais jautājums ir vai baby GOAT iegūs 3šo turzu

     [+] [-]

, 2024-02-09 17:59, pirms 3 mēnešiem
Rinn rakstīja: poh par MVP, galvenais jautājums ir vai baby GOAT iegūs 3šo turzu
Es par Swifty Chiefiem, jo ļoti mīlu Swiftas mūziku un dievienu viņas skaistumu!