Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas komandu duelī uzvar "Giants"

Juris Miņins
Juris Miņins

Ņujorkas komandu duelī uzvar "Giants"
Antrels Rols ar 57 jardus atgriezto pārtverto piespēli
Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā naktī tika aizvadītā pēdējā Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmssezonas pirmās nedēļas pārbaudes spēle un tajā, spēlējot jaunajā Ņujorkas "Jets" mājas stadionā, mājniekus ar 31:16 pārspēja kaimiņi – "Giants" futbolisti.

Lai arī "New Meadowlands Stadium", kas būs Ņujorkas "Jets" mājas spēļu jaunā arēna, atklāšanas mačā visa uzmanība tika pievērsta mājniekiem, kuri starpsezonā pamatīgi pastiprināja sastāvu, taču "Giants" spēlētāji sabojāja šos svētkus.

Ja līdz trešās ceturtdaļas beigām cīņa ritēja līdzīgi, tad pēdējās 15 minūtēs "Giants" neatstāja "Jets" nekādas cerības uz pozitīvu iznākumu – divi piezemējumi Viktora Kruza izpildījumā, 14:0 ceturtdaļā un 31:16 visā spēlē.

Taču jāpiebilst, ka mača galvenie notikumi risinājās nevis pašā spēlē, bet gan ārpus tās, proti, otrajā ceturtdaļā Ņujorkas "Giants" spēlētājam Īlajam Meningam tika pāršķelta piere un sākās spēcīga asiņošana. Kā vēlāk noskaidrojās, tad šis šķēlums bija aptuveni 7.6 centimetri plats un spēlētājam tiak uzliktas 12 šuves, taču, kā parādīja rentgenuzņēmumi, bažas par smadzeņu satricinājumu neapstiprinājās.
"Īstenībā tas pat nav savainojums," vēlāk sacīja pat Menings, "ja būtu vajadzība, es uzreiz varētu turpināt spēli."

Savukārt pēc mača Ņujorkas "Jets" treneris Rekss Raiens, komentējot spēles iznākumu, bija visai tiešs: "Man patika tas kā spēlēja pirmais sastāvs, taču esmu neapmierināts ar otrā sastāva spēli."

Ja pievēršas abu komandu "zvaigžņotajiem" debitantiem, kādu šoreiz bija visai daudz, tad viņi, kopumā, nospēlēja atbilstoši tam kā parasti tiek aizvadīti pirmssezonas pirmie mači. Ņujorkas "Giants" aizsargs Antrels Rols veica četrus spēka paņēmienus un pārtvēra vienu piespēli, atgriežot 59 jardus. Savukārt Ņujorkas "Jets" komandu pārstāvošais Ladainians Tomlinsons izcēlās ar 17 "izsistiem" jardiem astoņos mēģinājumos, kā arī vienu notvertu 14 jardu piespēli, bet viņa komandasbiedrs Antonio Kromartī veica vienu spēka paņēmienu. Visbeidzot Sanantonio Holmss bija labākais "Jets" komandas malējais uzbrucējs, jo četros piegājienos spēja veikt 55 jardus.

Taču, lai vai kāda uzmanība bija veltīta stadionam, Meningam un komandu jaunpienācējiem, par mača galveno varoni tīri sportiskā ziņā kļuva jau pieminētais "Giants" malējais uzbrucējs Viktors Kruzs, kurš guva trīs piezemējumus, notvēra sešas piespēles un veica 145 jardus. Kā pēc spēles atzina "Jets" otrās līnijas aizsargs Bārts Skots, tad šī spēlētāja sniegums bija fantastisks: "Spēles sākumā es nemaz nepazinu to čali ar 3. numuru. Bet mača gaitā, veicot trīs piezemējumus, viņš man sāka atgādināt Rendiju Mosu."

Līdz ar šo spēli ir noslēgusies NFL pirmssezonas pirmā nedēļa, savukārt otrās nedēļas mači sāksies jau 19. augustā, kad Indianapolisas "Colts" mērosies spēkiem ar Bufalo "Bills", bet Jaunanglijas "Patriots" viesosies Atlantā, lai spēlētu pret vietējo "Falcons" komandu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2010-08-17 11:57, pirms 14 gadiem
pirmo reizi dzirdu par tādu Kruzu. 3td ir impressive, lai arī pret tāliem jets rezervistiem

  +3 [+] [-]

, 2010-08-17 12:09, pirms 14 gadiem
Kas galu galā, tad ar fantasy līgu notiek? Nahrenizēji?

     [+] [-]

, 2010-08-17 12:10, pirms 14 gadiem
modests rakstīja: pirmo reizi dzirdu par tādu Kruzu. 3td ir impressive, lai arī pret tāliem jets rezervistiem
Viktors Kruzs ir nedraftētais debitants no Masačūsetas universitātes (UMass).

Īstenībā jau pavecs (1986. gads), taču pirms aizvadītās sezonas vairākos All-America sastāvos (dažādās versijās) bija iekļauts. Un starp konferences (CAA) labākajiem spēlētājiem arī bija parādījies.

Pagājušās sezonas "resīvinga" stati - 59 piespēles, 868 jardi, 5 TD.

     [+] [-]

, 2010-08-17 12:20, pirms 14 gadiem
Juri, nebaidies. Neviens tevi negrasās sist

  -1 [+] [-]

, 2010-08-17 12:24, pirms 14 gadiem
shamanis29 rakstīja: Juri, nebaidies. Neviens tevi negrasās sist
Manuprāt, vienreiz jau rakstīju (neatceros tikai kurā topikā), atkārtoties negribas.

     [+] [-]

, 2010-08-17 14:02, pirms 14 gadiem
Redzēju to nelaimīgo epizodi. Nelikās, ka vsp tur bija baigais kontakts un tā arī pēc vairākiem atkārtojumiem nesapratu, pa kuru laiku īsti viņam uztaisīja to brūci, bet tā izskatījās diezgan nejauki. Patiesībā, šķiet, ka to viņam uztaisīja komandas biedrs, kura dēļ arī sākās viss juceklis un fumble. Gribētu redzēt Īlaju tagad, brūce bija zem/pie matiem.

     [+] [-]

, 2010-08-17 14:12, pirms 14 gadiem
labi, ka meningam viss kārtībā, izskatijās jau visnotaļ draudīgi sākumā, jo tecēja jau pamatīgi. bet nu pēc tam atkārtojumos varēja redzēt, ka tas vairāk tāds freak accident's bija. paša face mask nost un uzreiz tiek ar pieri ieksā pretinieka face maskā.

     [+] [-]

, 2010-08-17 14:23, pirms 14 gadiem
shamanis29 rakstīja: Kas galu galā, tad ar fantasy līgu notiek? Nahrenizēji?
maarcha solīja noorganizēt. visi, kas grib piedalīties sūta pm viņam ar e-pasta adresēm.

     [+] [-]

, 2010-08-17 23:07, pirms 14 gadiem
Jap, izveidoju jau pasākumu, sūtiet PM un viss notiksies.