Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pēc spēlētāja nāves atstādina NCAA komandas trenerus

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc spēlētāja nāves atstādina NCAA komandas trenerus
Dīdžejs Durkins
Foto: AP/Scanpix

Divus mēnešus pēc tam kā treniņa laikā saļima, bet vēlāk slimnīcā mira uzbrukuma līnijas spēlētājs Džordans Makneirs, no saviem amatiem ir atstādīnāti Merilendas "Terrapins" galavenais un fiziskās sagatavotības treneri.

Merilendas "Terrapins" komandu šajā vasarā satrieca traģēdija, jo vienā no pavasara treniņiem laukumā saļima, bet pēc vairākām dienām arī nomira komandas uzbrukuma līnijas spēlētais Džordans Mekneirs. Lai arī sākotnēji universitātes preses dienests bija izplatījis paziņojumu, kurā pauž nožēlu par notikušo un izsaka līdzjūtību mirušā studenta ģimenei, norādot, ka no skolas puses tika izdarīts viss iespējamais, lai šī situācija nebeigtos traģiski, nu ir atklājušies jauni fakti par "Terrapins" komandu pēc kuriem ir atstādināts gan vienības galvenais treneris Dīdžejs Durkins, gan fiziskās saatavotības treneris Riks Korts.

Kā pastāstīja vairāki bijušie un esošie Merilendas koledžas futbola programmas pārstāvji, gan spēlētāji, gan treneri, Durkina vadībā "Terrapins" komandā bija ļoti neveselīga atmosfēra, ko treneri paši arī centās uzturēt. Viņi ņirgājās par spēlētājiem, piemēram, izsitot spēlētājiem no rokām paplāti ar ēdienu, apsaukājot jaunos sportistus, kā arī, liekot viņiem darīt pazemojošas lietas, piemēram, kādam spēlētājam, kuram bija jāsamazina svars, lika visu treniņa laiku ēst šokolādes batoniņus, kamēr komanda trenējās. Paralēli tam kā Durkins, tā Korts, kuru savai komandai galvenais treneris pievienoja uzreiz pēc savas stāšanās amatā, pēc vairāku Merilendas komandā pabijušo stāstiem, visu laiku ar vārdiem cenšas aizskart spēlētājus.

Vairāki treneri, kas ir strādājuši Merilendā arī ir izteikušies, ka, lai arī daudzās NCAA komandās ir smagi treniņi un ļoti prasīga attieksme, "Terrapins" ir bijuši pamatīgi priekšā šajā ziņā jebkurai no komandām.

Lai arī Merilendas skolas vadība nevar ne apstirpināt, ne noliegt šo informāciju, viņi, pēc žurnālistu intereses, ir uzsākuši papildus pārbaudes. Iepriekš viņi bija nolīguši ekspertu, kuram bija jāizvērtē vai fiziskā slodze, kurai tika pakļauts Džordans Makneirs ir bijusi atbilstoša.

Pašlaik ir zināms, ka uzbrukuma līnijas spēlētājam ir palicis slikti pēc 110 metru sprintu skriešanas. Tiesa, par nespēku, kuram vēlāk sekoja arī samaņas zudums, viņš sāka sūdzēties aptuveni stundu pirms tam kā tika izsaukta ātrā palīdzība.

Interesanti, ka pēc komandas spēlētāja nāves, pavasarī, treniņu intensitāte esot samazinājusies un arī treneru attieksme bija kļuvusi pielaidīgāka, taču vasaras treniņos, kas sākušies 3. augustā, viss ir atgriezies iepriekšējās sliedēs.

Jāpiebilst, ka sportista vecāki arī ir nolīguši ekspertu komandu, kurai ir jānoskaidro notikušā patiesie apstākļi. Savukārt sabiedrība jau tad, kad Džordans atradās slimnīcā, bija sākusi līdzekļu vākšanas akciju, lai atbalstītu jauno sportistu, kuram jau tad paredzēja ilgu atlabšanas procesu pēc aknas transplantācijas. Pašlaik šī nauda ir pārvirzīta uz Makneira vārdā nosaukto fondu, kurš nodarbojas ar pusaudžu izglītošanu par sirds slimībām.

Samērā neilgā laikā šis ir jau otrs ar NCAA komandu galvenajiem treneriem saistītais skandāls. Iepriekš jau ziņojām, ka pašlaik notiek izmeklēšana par Urbana Maijera rīcību, jo viņš, pēc vienas no versijām, nav ziņojis par vardarbību kāda sava padotā (trenera) ģimenē.

Nevar nepiebilst, ka abi skandāli savā ziņā ir saistīti, jo Dīdžejs Durkins savulaik (sešas sezonas) ir strādājis kā Urbana Meijera palīgs gan Boulinggrīnas, gan Floridas koledžu komandās, kā aizsardzības un speciālo komandu treneris.

Merilendas "Terrapins" sporta programma ir viena no vadošajām visā NCAA. Lielākos panākumus gan viņi ir guvuši basketbolā (gan kungu, fan dāmu), lakrosā un futbolā, kur dažādos laikos ir kļuvuši par Nacionālajiem čempioniem. Arī amerikāņu futbolā viņi ir bijuši čempioni, taču tas ir noticis pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, bet pēdējās sezonās komanda spēlē ar mainīgām sekmēm.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja