Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti NCAA futbola turnīra "playoff" un kausu dalībnieki

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti NCAA futbola turnīra "playoff" un kausu dalībnieki
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīrā bija nozīmīga diena, jo tika nosauktas tās četras komandas, kas šosezon cīnīsies par Nacionālo čempionu titulu.

NCAA futbola turnīrā uz šo brīdi piedalās vairāk kā 650 komandu, bet pirmajā divīzijā – 251, tāpēc, saprotams, ka sarīkot čempionātu tā, lai visas komandas vismaz vienu reizi tiekas savstarpējā cīņā ir nereāli. Tomēr, lai noteiktu vienu sezonas labāko komandu, spēcīgākās FBS divīzijas vienības gan tiekas savstarpējos mačos. Iepriekš par Nacionālo čempionu titulu cīnījās divas labākās Top-25 ranga komandas, bet nu jau vairākus gadus notiek izslēgšanas spēles, kurās iekļūst četras vienības, kas ir demonstrējušas vislabāko sniegumu visas sezonas garumā (komandas izvēlas ekspertu komisija).

Protams, ka te ir vieta subjektīvismiem un šāda situācija ik gadu rada ļoti daudz neapmierinātu futbola līdzjutēju, ekspertu un arī komandu.

Šogad gan neapmierinātībai nevajadzētu būt, jo izslēgšanas mačos iekļautais kvartets ir identisks Top-25 reitinga pirmajam četriniekam – Alabama, Klemsona, Notrdama un Oklahoma.

Jāpiebilst, ka iepriekšējā nedēļā SEC divīzijas finālmačā tikās Alabama un Džordžija, kas šī gada sākumā cīnījās par Nacionālo čempionu titulu. Toreiz uzvaru izcīnīja Alabama, tāpēc šoreiz Džordžjas "Bulldogs" bija apņēmības pilni revanšēties. Turklāt, ja Alabama zaudētu, iespējams, viņi arī netiktu iekļauti izslēgšanas mačos. Brīnums gan nenotika un "Crimson Tide" svinēja uzvaru ar 35:28.

Tas Džordžijas komandai bija ne tikai atkārtots trieciens pa pašapziņu, bet arī maksāja vietu četru labāko komandu konkurencē, jo nu viņus no tās izspieda Oklahomas "Sooners".

Oklahomas komanda, jāpiebilst, arī spēlēja savas divīzijas finālā, par "Big 12" čempionu titulu cīnoties ar Teksasas "Longhorns". Lielāko mača daļu spēlējot līdzīgi, mača beigās "Sooners" gan tika pie panākuma ar 39:27.

Kopā ar četru labāko komandu nosaukšanu ir kļuvuši zināmi visi kausu maču dalībnieki. Interesanti, ka prestižajā "Sugar Bowl" spēlēs abu iepriekšminēto finālu zaudētājas – Teksasa pret Džordžiju. Tāpat prestižākajos kausos ir iekļuvušas Ohaio štata universitāte un Vašingtonas universitāte ("Rose Bowl"), LSU "Tigers" un UCF "Knights" ("Fiesta Bowl"), kā arī Floridas "Gators" un Mičiganas "Wolverines", kuras spēlēs "Peach Bowl".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-12-05 12:26, pirms 5 gadiem
ucf nevienu spēli nav zaudējuši jau 2 gadus un netiek playofos, tad nevar teikt, ka tā playoff uzvarētajs ir čempions, jo ne visiem ir pat teorētiskas iespējas par tādu kļūt. var nosaukt par kautadu bowlu tikai.

Varēja uztaisit 8 kārtu playoff tā vietā, var piedalīties 256 komandas, būtu arī gan spriedze, gan ažiotāža.

     [+] [-]

, 2018-12-05 13:02, pirms 5 gadiem
šādu čempionātu uzvarētājus sauc par mītiskajiem čempioniem