Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu tiesneša viedoklis: "Valmierai" bija pamats nonākt dubultajā mazākumā

Emils Ozerinskis

Lietuviešu tiesneša viedoklis: "Valmierai" bija pamats nonākt dubultajā mazākumā
Andris Treimanis. Foto: Arvis Ertmanis

"Optibet" futbola Virslīgā svētdien tika aizvadīta ļoti svarīga spēle Valmierā cīņā par čempiontitulu un Eirokausu ceļazīmēm. Duelī starp "Valmieru" un RFS netrūka arī strīdīgi lēmumi, kurus no savu skatu punkta izskaidroja bijušais Lietuvas starptautiskās klases futbola tiesnesis Pauļus Malžinsks.

Vakardien savā starpā tikās čempiontitula jaunā tīkotāja "Valmiera" un RFS, kurai sezonas noslēdzošajās spēlēs vēl jācīnās par Eirokausu pozīcijas noturēšanu. Teju visu spēli atrodoties skaitliskajā mazākumā, vidzemniekiem neizdevās nosargāt minimālo pārsvaru un pamatlaika pēdējās sekundēs RFS izrāva neizšķirtu ar 1:1. Par spēles epizodēm, kurās varēja tikt un vai tika parādīta sarkanā kartīte, "Futbolbumbas TV" apjautājās neitrālajam dienvidu kaimiņam Pauļum Maižinskim, kurš sniedza savu vērtējumu par Andra Treimaņa lēmumiem piešķirt vai nepiešķirt sarkano plāksteri.

Nopietnu pavērsienu spēle piedzīvoja 12. minūtē, kad valmieriešu aizsargs Paps Falls ar kāju trāpija pa galvu RFS futbolistam Jovanam Vlalukinam, kurš piedzīvoja smadzeņu satricinājumu. Lietuviešu speciālists norādīja, ka tiesneša Treimaņa lēmums par sarkano kartīti esot bijis atbilstošs spēles noteikumiem un traktējams kā pareizs.

Pārkāpumu veikušais senegālietis ļoti nelaimīgi piezemējās, atsitot pakausi un zaudējot samaņu. Aizsargs nonāca dzīvībai bīstamā situācijā, aizrijoties ar mēli, taču RFS centra aizsarga Vitālija Jagodinska ātrā reakcija ļāva "Valmieras" medicīnas personālam uzzināt par situācijas nopietnību un izglābt Fallu no nāves briesmām. Lai gan tribīnēs esošajiem skatītājiem varēja nešķist saprotama sarkanās kartītes parādīšana ātrās medicīniskās brigādes apgādībā nonākušam spēlētājam, tomēr tiesnesim tas ir bijis jādara, lai ļautu "Valmieras" treneru štābam saprast, ka komandai spēli būs jāturpina desmit spēlētāju sastāvā.

Otra epizode, ko lietuviešu speciālists izskatīja, bija Raimonda Kroļļa asais izklupiens pret Aufuseniju Džatu. Lietuvietis uzskata, ka šī epizode arī bija sodāma ar sarkano kartīti, tomēr spēles tiesnesis pažēlojis mājinieku komandu, kas tobrīd jau spēlēja mazākumā. Otras sarkanās kartītes parādīšana būtu bijis drosmīgs spēles arbitra solis, ko attiecīgajā spēles mirklī tiesnesis nespēra.

RFS futbolisti prasīja Kroļļa noraidīšanu no laukumā pēc spēles ar roku, tomēr Malžinsks paskaidroja, ka spēle ar roku, kas neaptur potenciāli bīstamu pretinieku uzbrukumu, nav jāsoda ar brīdinājumu.

  -3 [+] [-]

, 2022-10-31 15:19, pirms 2 gadiem
Dīvāna ekspertam protams ka labāk redzams...

  -4 [+] [-]

, 2022-10-31 17:06, pirms 2 gadiem
Njā. Kā strīdīgā epizodē nonāk RFS, tā Novickis uzreiz zvana lietuviešu draugam. Viss tas viņa twiter vakar un šodien pilns ar norādēm, kā nabaga RFS tika atņemta uzvara. Ja esi žurnālists, tad vismaz izliecies, ka esi neitrāls, pārāk jau lien viņam ārā tā nevēlēšanās, lai Valmiera paņemtu titulu.
P.s. piekrītu, ka Krollim bija tieša sarkanā. Trībīnēs atviegloti noelpju, kad ieraudzīju, ka Treimanis izvelk tikai dzelteno.

     [+] [-]

, 2022-10-31 17:33, pirms 2 gadiem
Jā nu Novickis zemāks par zāli palicis. Nožēlojams kepons.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-31 17:57, pirms 2 gadiem
Valmieras keponi joprojām tic, ka viņu spārdītāji tiks pie titula?

  +1 [+] [-]

, 2022-10-31 18:00, pirms 2 gadiem
Es jau pēc spēles rakstīju,ka par to izklupienu Krollim pienācās sarkanā kartīte,lai ari biju par Valmieru.Pēc būtības,tas būtu "nāves spriedums"Valmierai un labi ,ka šoreiz tiesnesis nebija burta kalps.Nekas netraucēja RFS pierādīt savu pārākumu laukumā,kā vien viņu tizlums momentu realizācijā.

  -3 [+] [-]

, 2022-10-31 19:48, pirms 2 gadiem
tomaats rakstīja: Njā. Kā strīdīgā epizodē nonāk RFS, tā Novickis uzreiz zvana lietuviešu draugam. Viss tas viņa twiter vakar un šodien pilns ar norādēm, kā nabaga RFS tika atņemta uzvara. Ja esi žurnālists, tad vismaz izliecies, ka esi neitrāls, pārāk jau lien viņam ārā tā nevēlēšanās, lai Valmiera paņemtu titulu.
P.s. piekrītu, ka Krollim bija tieša sarkanā. Trībīnēs atviegloti noelpju, kad ieraudzīju, ka Treimanis izvelk tikai dzelteno.
Protams ka RFS ir galvenais, vizinā līdzi uz Stambulu, Florenci, Edinburgu. Ta jau jādzied pa viņiem. Krollim bija sarkanā

Ticu Valmierai............

  +2 [+] [-]

, 2022-10-31 21:48, pirms 2 gadiem
Uz kādu laiku darbojas līgums Novickis - RFS ?

     [+] [-]

, 2022-11-01 18:26, pirms 2 gadiem
Savādi, ka LTV7 šo pārkāpumu (11:21) nofilmēja tikai no viena rakursa un spēles laikā nerādīja to atkārtojumā.