Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeige un Kirmužs spēles MVP

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige un Kirmužs spēles MVP
Elīna Jeige

Šveices otrajā spēcīgākajā līgā par mača vērtīgāko spēlētāju vienā no cīņām atzīta Elīna Jeige, bet Norvēģijas stiprākajā līgā līdzīgs sasniegums Tomam Kirmužam. Dānijas virslīgā spilgtu maču aizvadījusi Liena Krastiņa, bet Vācijā Andris Blumbahs iemetis čempionāta līderiem.

Jeigei rezultatīva piespēle un spēles vērtīgākās spēlētājas balva
Šveices NLB līgas mačā par savas komandas labāko spēlētāju cīņā atzīta latviešu vārtsardze Elīna Jeige, kura pamanījās atzīmēties arī ar rezultatīvu piespēli vārtu guvumā spēlē, kurā viņas pārstāvētais "UC Yveron" viesos ar rezultātu 2:5 (0:0, 1:2, 1:3) piekāpās "Waldkirch-St.Gallen" vienībai. Latviešu florboliste ar rezultatīvu piespēli atzīmējās trīs minūtes pirms cīņas beigām, kas komandas biedrenei ļāva panākt 2:4. Turpinājumā konkurentes nopelnīja noraidījumu, taču tik un tā prata ne vien nosargāt, bet arī palielināt pārsvaru.

Krastiņai pieci vārtu guvumi Dānijā
Dānijas spēcīgākajā florbola līgā ļoti rezultatīvu spēli aizvadījusi Liena Krastiņa, izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēle, kurā viņas pārstāvētais AFK viesos sacentās ar "Hjorring Hawks" gan nav uzskatāma par līdzvērtīgu, jo viešņas tika pie graujošas 18:1 (5:1, 7:0, 6:0) uzvaras, tādējādi svinot trešo panākumu tikpat turnīra spēlēs, ieņemot līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Paliekot bez punktiem, Kirmužs tiek pie spēles MVP
Norvēģijas vīriešu spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma izdevies tikt "Harstad" vienībai, kas viesos ar rezultātu 6:5 (1:3, 3:0, 1:2, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "Nor 92" vienību, mača izskaņā esot spiesti glābties no zaudējuma. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Toms Niedre, bet Toms Kirmužs palika bez rezultativitātes punktiem. Neskatoties uz to, tieši Kirmužs tika atzīts par labāko savā komandā. Vārtsargs Mareks Belousovs spēli vēroja no rezervistu soliņa, bet pēcspēles metienu sērijā stājās komandas vārtos, tiekot galā ar visiem četriem pretinieku bullīšiem.

Garbare iemet vieglā uzvarā
Ar vārtu guvumu Šveices spēcīgākajā līgā atzīmējusies Evelīna Garbare, kura tādējādi palīdzēja "Wizards Bern Burgdorf" vienībai viesos ar rezultātu 11:3 (2:2, 3:1, 6:0) pārliecinoši pieveikt "Aergera Giffers" vienību, izšķirošo pārsvaru gan panākot vien spēles izskaņā. Arī Garbare vārtus guva spēles pēdējā nogrieznī, trīs minūtes pirms spēles beigām panākot 10:3 vadību. Sezonas piecās aizvadītajās spēlēs latviešu florboliste tikusi pie 6 (5+1) rezultativitātes punktiem.

Blumabaham vārti pret līdervienību
Vācijas spēcīgākajā līgā ar vārtu guvumu un divu minūšu noraidījumu atzīmējies Andris Blumbahs, kura pārstāvētais "Red Devils Wernigerode" viesos ar rezultātu 2:5 (1:2, 0:0, 1:3) piekāpās turnīra tabulas līderiem "UHC Sparkasse Weissenfels". Latviešu florbolists, kuram sezona padevusies ļoti rezultatīva, pirmā perioda vidū nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko pretinieks pārvērta pirmajā vārtu guvumā. Trešās trešdaļas vidū Blumbahs guva savus ceturtos vārtus sezonā, pietauvojot komanda līdz 2:3. Tomēr pēdējās divās minūtēs divi zaudētie vārti liedza paspēkoties par pozitīvu iznākumu šajā mačā.

Mētra līderpozīcijās Somijas junioru Elitē
Pirmo sezonu leģionāra gaitās aizvada latviešu florbolists Ulvis Mētra, kurš pievienojies "Steelers" klubam, pārstāvot šā kluba junioru komandu valsts spēcīgākajā junioru līgā. Par 6:2 uzvaru sezonas pirmajā spēlē pret Ralfa Orstes pārstāvēto "LaSB" jau minējām un arī turpinājums bijis gana sekmīgs. Otrās kārtas spēlē "Steelers" savā laukumā ar rezultātu 8:6 (3:2, 1:1, 4:3) izdevās pieveikt SPV vienību, bet trešajā kārtā 4:3 (1:2, 1:0, 2:1) pieveikts "Classic". Mētram individuāli veiksmīgākā izrādījusies ceturtās kārtas spēle, kad komanda mājās ar 12:5 (4:1, 4:0, 4:4) tika uzveikti "Koovee" florbolisti. Mētra, kurš visas cīņas aizvadījis komandas trešajā maiņā, šajā spēlē atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Ja Mētras pārstāvētā komanda atrodas turnīra tabulas galvgalī, latvietim spēlējot trešajā virknējumā, tad ne tik sekmīga sezona joprojām ir Ralfa Orstes pārstāvētajam "LaSB", kas zaudējuši arī ceturto čempionāta spēli, šoreiz viesos ar 3:6 (0:3, 2:1, 1:2) piekāpjoties "M-Team" vienībai. Latviešu florbolists šosezon pie punktiem nav ticis, taču visas spēles aizvadījis komandas pirmajā maiņā, pierādot sevi kā vienu no vadošajiem vienības florbolistiem.

Vaičim sāpīgs zaudējums turnīra pastarīšiem
Negaidītu neveiksmi Vācijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) piekāpās "DJK Holzbuttgen" vienībai. Vēl nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Berlīnes klubs atradās minimālā vadībā, turpinājumā ielaižot vienus vārtus, bet 16 sekundes pirms pamatlaika beigām tika zaudēti arī izšķirošie vārti. Vaičis šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās.