Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Blumbergam piespēle vēl vienā uzvarā, Garbarei un Ķikutam pirmie vārti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Blumbergam piespēle vēl vienā uzvarā, Garbarei un Ķikutam pirmie vārti
Roberts Blumbergs (no labās), foto: Floor Fighters Chemnitz

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā lieliski turpina spēlēt Roberts Blumbergs, kura pārstāvētā komanda pašlaik cīnās par vadošajām pozīcijām turnīra tabulā. Tikmēr Somijā pie panākumiem tikuši Mikus Eduards Ķikuts, Markuss Dumpis un Klinta Mārtiņjēkaba, bet mainīgas sekmes mūsu florbolistēm Šveicē.

Blumbergs ne vien turpina nevainojami sargāt, bet arī izdara piespēli

Vācijas florbola Bundeslīgā savā otrajā sezonā trokšņot turpina “Unihockey Igels Dresden”, kas tikuši pie trešā panākuma tikpat cīņās. Liels nopelns tajā noteikti ir latviešu vārtsargam Robertam Blumbergam, kurš klubam pievienojās īsi pirms sezonas sākuma. Kārtējā mačā Drēzdenes klubs viesos ar 10:4 (4:1, 2:2, 4:1) pārliecinoši apspēlēja “Floor Fighters Chemnitz”, kuru rindās pērnās sezonas pirmajā pusē spēlēja Sandis Lēvalds un kuri arī šo sezonu bija iesākuši ar diviem panākumiem. Blumbergs ne vien teicami tika galā ar saviem tiešajiem pienākumiem, sargājot vārtus, bet vienā no epizodēm izceļoties arī ar rezultatīvu piespēli. Lai gan sezonas sākuma kalendārs latvieša klubam nav bijis tas pateicīgākais, ar astoņiem iekrātajiem punktiem vienība pašlaik ieņem otro vietu tabulā. Nākamā cīņa ieplānota 24. septembrī, kad savās mājās jāuzņem pašlaik piektajā vietā esošais “TV Schriesheim”.

Mārtiņjēkabas klubam pirmais panākums sezonā

Jau rakstījām, ka par pārsteigumu Somijas spēcīgākajā florbola līgā parūpējās Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas tika galā ar spēcīgo “SB-Pro”. Tajā pašā laikā pie pirmās sezonas uzvaras ticis arī Klintas Mārtiņjēkabas pārstāvētais “FBC Loisto”, kas viesos ar rezultātu 5:3 (1:0; 1:2; 3:1) apspēlēja PSS komandu. Latviešu florboliste darbojās trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un cīņu pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Spēles otrās trešdaļas ievadā mājinieces panāca 2:0 vadību, taču viešņas nepadevās atspēlējoties un noformējot sev sezonas pirmo panākumu. Neskatoties uz izcīnītajiem trim punktiem “FBC Loisto” pašlaik atrodas vien devītajā vietā, jo pēc tam, kad visas komandas nav aizvadījušas pat divas spēles, vairs tikai trīs klubi ir bez punktiem tabulā. Nākamo maču cēsnieces pārstāvētais klubs aizvadīs 23. septembrī, kad savās mājās uzņems AIF.

Ķikutam pirmie punkti, komanda turpina pārliecinoši

Otro pārliecinošo uzvaru Somijas U-22 čempionātā izcīnījuši pērnajā sezonā nepārspētie “Indians” ar Markusu Dumpi un nu jau arī Miku Eduardu Ķikutu ierindā. Šoreiz komanda viesos ar rezultātu 12:6 (6:0; 5:4; 1:2) sagrāva “TPS”, jau pirmajā periodā praktiski atrisinot jautājumu par spēles uzvarētāju. Ļoti iespējams, ka kvalitātes mača otrajā pusē kritās tādēļ, ka “Indians” uz izbraukuma spēli bija devušies deviņu laukuma spēlētāju sastāvā. Dumpis, kurš aizvadīja sezonas pirmo spēli U-22 čempionātā, atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet Ķikutam, kurš pirmajā spēlē palika tukšā, viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. “Indians” jau ar pirmajām spēlēm iekārtojušies tabulas galvgalī, bet nākamo cīņu aizvadīs 24. septembrī, savās mājās sacenšoties ar LaSB.

Garbarei pirmais rezultativitātes punkts, Jeige nosūtīta uz NLB

Spēcīgākajā Šveices sieviešu florbola līgā ar pirmo rezultativitātes punktu šajā sezonā atzīmējusies Evelīna Garbare. Diemžēl viņas pārstāvētais “Red Ants Winterthur” viesos ar rezultātu 4:7 (1:2; 0:2; 3:3) piekāpās spēcīgajam “Zug United”. Lai gan “skudras” pirmās tika pie vārtu guvuma, turpinājumā labākas bija mājinieces. Trešā perioda sestajā minūtē latviešu florboliste ar metienu no kreisās malas panāca 3:5, taču atlikušajā laikā vārtus guva tikai mājinieces. Līdz ar to “Red Ants” pašlaik divās spēlēs ar izcīnītu vienu punktu turnīra tabulā ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē. Aiz viņām atrodas tikai čempiones “piranha chur”, kas nospēlējušas vienu spēli un Jūlijas Rozītes “FB Riders DBR”, kas zaudējušas abās cīņās.

Vēl vienā spēlē pie pārliecinošas uzvaras tika Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas savās mājās ar rezultātu 9:1 (2:1; 3:0; 4:0) apspēlēja “Unihockey Berner Oberland”, tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras sezonā, kas ar trim punktiem ļāva pakāpties uz ceturto vietu turnīra tabulā. Pašlaik gan Jeige nav bijusi pieteikta nevienai NLA čempionāta spēlei šajā sezonā. Bez spēļu prakses latviete gan nav palikusi, jo vārtsardze devusies laukumā Šveices NLB čempionāta mačā “UH Lejon Zaziwil” komandas sastāvā, sekmējot 4:3 (2:0; 1:2; 1:1; 1:0) uzvaru papildlaikā pār nu jau bijušo Lauras Gaugeres pārstāvēto “Chilis Rumlang-Regensdorf”. Ar pieciem punktiem divās spēlēs ‘UH Lejon Zaziwil” pašlaik ieņem otro vietu turnīra tabulā.