Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Čempioni un Trekše noliek pilnvaras

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni un Trekše noliek pilnvaras
Epizode no "Indians" un TPS spēles, foto: Juhani Järvenpää

Somijas F-liiga florbola čempionātā jau pēc ceturtdaļfināla mačiem sezona noslēgusies pērnās sezonas titula ieguvējiem Turku TPS, kas atzina “Westend Indians” pārākumu. Tikmēr pusfinālu vēl nespēja sasniegt “Nokian KrP”.

TPS komanda starpsezonu periodā diezgan ievērojami atjaunināja sastāvu un šajā sezonā tā arī ne uz mirkli nebija turnīra tabulas galvgalī, vairāk cīnoties par sava laukuma priekšrocībām ceturtdaļfināla sērijā, beigās tās neiegūstot. Pēc četrām cīņām komanda ar 1:3 atradās iedzinējos pret Markusa Dumpja pārstāvēto “Indians”. Piektajā mačā, tāpat kā ceturtajā, Dumpis gan slimības dēļ nevarēja palīdzēt savai komandai, kamēr Trekše ierasti spēlēja savas komandas pirmajā maiņā. Viesi pirmie izvirzījās vadībā, bet otrā perioda ievadā “Indians” jau bija panākuši pozitīvo 3:1 un 4:2 savā labā. Trešdaļas izskaņā gan TPS komanda pateicoties Valteri Vesterinena un Jeres Niemlas vārtu guvumiem vēl tika atpakaļ spēlē, taču trešajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, kuri Valteri Kainulainena rēķinā. Lai gan jāspēlē bija vēl desmit pamatlaika minūtes, “Indians” nosargāja 5:4 uzvaru mačā un 4:1 visā sērijā. Trekše šajā sērijā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Aizvadot otro sezonu TPS komandas sastāvā, cēsnieks arī šosezon regulārajā sezonā iekrāja 45 (21+24) punktus, atkārtojot pērn iespēto. Savukārt izslēgšanas turnīrā pērn 16 mačos izdevās tikt pie 17 punktiem, kamēr šajā sezonā vien piecas spēles un 3 (1+2) punkti. Somu mediji jau paspējuši izplatīt ziņas, ka Trekše starpsezonā varētu doties prom no TPS komandas.

Vietu pusfinālā varēja nodrošināt arī “Nokian KrP”, kas savās mājās uzņēma SPV, tomēr spēle izvērtās gaužām sarežģīta, nevienai no komandām tā arī neizdodoties izvirzīties vadībā ar vairāk par vieniem vārtiem. Jeri Heikila septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēdējo reizi vadībā izvirzīja SPV, bet Jona Rantala pēdējā minūtē, komandai spēlējot bez vārtsarga, tomēr guva vārtus un panāca 4:4 neizšķirtu. Tādējādi pirmo reizi šajā duelī bija nepieciešams spēlēt papildlaiku, kura 13 minūtē viens no SPV līderiem Riku Hakanens guva uzvaras vārtus SPV komandai, tādējādi ļaujot sadeldēt deficītu sērijā līdz 2:3.

Sērijas sestā spēle ieplānota otrdien Seinajokos, bet jau pirmdien sesto maču Jivaskilā aizvadīs “Happee” un “Classic”.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)15:47:2XXX4:0
Classic – Happee4:38:45:6 (OT)7:44:73:2
Nokian KrP – SPV6:25:66:18:54:5 (OT)3:2
Indians –TPS3:22:3 (OT)5:34:25:4XX4:1