Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēna izstājas no Čempionu kausa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēna izstājas no Čempionu kausa
Simona Grāpēna, foto: 1.SC tempish Vitkovice

Lai gan Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice” florbola klubs vareni sāka Čempionu kausa ceturtdaļfināla atbildes spēli pret Šveices “Zug United”, turpinājums nebija tik sekmīgs, kas lika izstāties no turpmākām cīņām.

Zaudējušas pirmo spēli Šveici ar rezultātu 1:4, Ostravas klubam savās mājās bija nepieciešams panākums, lai saglabātu cerības uz iekļūšanu pusfinālā. Jau spēles trešajā minūtē mājinieces bija guvušas divus vārtus, bet līdz pārtraukumam tika panākts arī vajadzīgais 3:0. Tomēr turpinājums izpalika, jo otrajā trešdaļā krietni sekmīgākas jau bija Cūgas florbolistes, kas guva piecus vārtus, savā cietoksnī ielaižot tikai vienu bumbiņu. Tas viešņām ļāva panākt vadību arī atbildes mačā. Pēdējā periodā atkal “Zug United” guva par vieniem vārtiem vairāk, kas deva panākumu mačā ar rezultātu 7:5.

No čempionāta izstājusies arī otra čehu komanda “FBC ČPP Bystron Grop Ostrava’, kas savās mājās ar 3:2 apspēlēja Šveices “Kloten-Dietlikon Jets”, bet Šveicē zaudēja ar 1:4 tas Nozīmēja, ka komandām jāspēlē papildlaiks, kurā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā pārāks bija Šveices klubs.

Ja dāmu konkurencē šveicietes izrādījās pārākas par čehu klubiem, tad vīriem vietas pusfinālā abas nācijas sadalīja uz pusēm. Tā, “Tatran Strešovice”, kas pērn startēja ļoti pārliecinoši, bet šo sezonu valsts čempionātā iesākuši smagnēji, pēc 5:2 uzvaras viesos, savās mājās pārliecinoši ar 10:2 sagrāva “Floorball Koniz Bern”, sasniedzot pusfinālu. Otrā pārī “FbŠ Bohemians Praha” savās mājās ar 5:4 bija uzvarējuši Šveices čempionvienību “SV Wiler-Ersigen”, tači atbildes spēlē “Wiler” revanšēja ar 5:3. Tas nozīmēja, ka jāspēlē papildlaiks, kurā “Wiler” komandas labā uzvaras vārtus guva Mihals Dudovičs.

Jeige atgriežas NLA pieteikumā, kolēģe tiek pie divām piespēlēm

Sezonas ievadā uzspēlējot pāris spēles Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā, Latvijas izlases kandidāte Elīna Jeige atgriezusies valsts vienā no spēcīgākajām komandām “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas kārtējā cīņā viesos ar 12:2 (2:2; 3:0; 7:0) sagrāva “Wizards Bern Burgdorf”. Pirmā trešdaļa gan noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, bet turpinājumā visus desmit vārtus guva favorītes. Jeige spēli vēroja no rezervistu soliņa, kamēr komandas pamatvārtsardze ne vien sekmīgi tika galā ar saviem tiešajiem pienākumiem, bet arī pāris minūšu laikā nopelnīja divas rezultatīvas piespēles. Pēc mača tieši Birhere saņēma balvu kā savas komandas labākā spēlētāja. Ar vidēji diviem nopelnītiem punktiem spēlē “Skorpion Emmental Zollbruck” pašlaik ieņem ceturto vietu tabulā.

Tikmēr par negaidītām līderēm kļuvušas “UHC Laupen ZH”, kas kārtējā mačā savās mājās ar 6:2 (2:0; 1:1; 3:1) apspēlēja Jūlijas Rozītes “FB Riders DBR”. Latvijas izlases uzbrucēja šajā cīņā palika bez rezultativitātes punktiem, līdz ar to viņai trijos mačos joprojām ir viena rezultatīva piespēle. Komandai sezona nav sākusies veiksmīgi, jo “FB Riders DBR” ir vienīgais klubs čempionātā, kas joprojām ir bez nopelnītajiem punktiem.

Eglītim divi vārtu guvumi, komandai neveiksme papildlaikā

Vācijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis latviešu pārstāvētais “BSV Roxel”, kas savās mājās ar rezultātu 8:9 (3:4; 3:2; 2:2; 0:1) papildlaikā piekāpās “Gettorf Seahawks” komandai. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Jānis Eglītis, kurš komandai pievienojās starpsezonu periodā. Tikmēr Kristaps Novikovs šoreiz palika bez punktiem. Pirmo spēli šajā sezonā aizvadīja arī vārtsargs Uvis Eglītis.