Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Līdzīga koncepcija, dažādas attīstības stadijas: TTT vienīgais brauciens uz Liepāju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Līdzīga koncepcija, dažādas attīstības stadijas: TTT vienīgais brauciens uz Liepāju
Aija Brumermane: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgas simboliskā piecinieka dalībniece. Foto: Augustas Didžgalvis

TTT basketbolistes (18-0) sestdien, 30. martā, plkst. 18:00 izbraukumā tiksies ar "Liepāja/LSSS". Latvijas čempionāta 28. sezonas pusfināls notiks sērijā līdz divām uzvarām.

TTT pret Liepāju – tā ir potenciālā Latvijas klasika, kura par tādu vēl nav kļuvusi. Liepājnieces pēdējos gados tradicionāli duelējušās ar RSU, “TTT juniorēm”, nupat ar Daugavpils Universitāti, taču pieejamie resursi ir pārāk atšķirīgi, lai nopietni apdraudētu hegemona pozīcijas.

Komandas tikušās 101 reizi (bilance 99-2), tai skaitā Latvijas un Igaunijas līgā 17 reizes (17-0), bet Eiropas līgā trīs reizes (3-0). LSBL “play-off” sērijās sacentušās 11 reizes (1996. gadā 2-1, septiņas reizes 2-0, trīsreiz 3-0), summā 25-1.

TTT pēdējo reizi Latvijas komandai zaudēja 2015. gada 11. aprīlī (54:73 izbraukumā Cēsīs). Turpinājumā izcīnītas 60 uzvaras pēc kārtas, 17 “play-off” spēles ieskaitot (nerēķinot EWBL). Jāatzīmē, ka rīdzinieces šosezon 45 no 47 spēlēm aizvadījušas pret ārzemju komandām (37-8).

Rīgas grands jau otro desmitgadi būvē kluba piramīdu, sistēmā attīstot kadetu un junioru vecuma spēlētājas gan no sešām galvaspilsētas sporta skolām, gan visas valsts. Arī Liepāja cenšas domāt par jaunajām spēlētājām – pērn Vēju pilsēta startēja ar divām komandām, junioru vienību ieskaitot.

Pirms gada Liepājā notika akcentu maiņa. Groza bumbas dzīvi – ar nākamā mēra Jāņa Vilnīša atbalstu – savās rokās ņēma biedrība “Liepājas basketbols”. Jaunās meitenes no junioru komandas kļuva par pieaugušo vienības sastāvdaļu, talkā nākot Kristīnai Petermanei un pāris leģionārēm.

Neskaitot minēto trio, liepājnieces ir vidēji 10 gadus jaunākas par sāncensēm, bez lielas “play-off” spēļu pieredzes. Citējot galveno treneri Kasparu Mājenieku, viņām jāizbauda spēle pret Eirolīgas “Top 8” komandu.