Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākus mēnešus

Rolands Eliņš

Gutkovskis traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākus mēnešus
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Norbert Barczyk/ Pressfocus

Nelāgas ziņas Polijas futbola Ekstraklasē, kur Ņecečas „Termalica” paziņojusi par Vladislava Gutkovska savainojumu. Lai gan sākotnēji bijuši satraukumi par ceļgala krustenisko saišu plīsumu, medicīniskajās pārbaudēs konstatēts meniska savainojums, kura dēļ būs nepieciešama operācija un vismaz divu mēnešu nepiedalīšanās treniņprocesā. Polijas mediji pieļauj, ka šogad Gutkovskis laukumā vairs neizies.

Vladislavs Gutkovskis traumu guva trešdien Polijas kausa spēlē, kur viņa komanda ar 1:2 piekāpās pirmās līgas vienībai „Chojniczanka”. Gutkovska savainojums tika prognozēts kā ļoti nopietns jau tobrīd, un kluba preses sekretārs vēlāk poļu medijiem izteicās, ka gūts smags ceļgala savainojums un treneri baidās par ceļgala krustenisko saišu plīsumu.

Šodien pēc papildu medicīniskajām pārbaudēm gan konstatēta ne tik „barga” diagnoze. Gutkovskim ir meniska trauma, kas gan tik un tā liks ilgāku laiku palikt bez futbola. Pirmdien Gutkovskim tiks veikta operācija, pēc kuras viņš nevarēs piedalīties treniņos vismaz divus mēnešus, proti, līdz novembra izskaņai vai decembra sākumam.

„Termalica” kalendārs paredz, ka pēdējā spēle šogad tiks aizvadīta 16. decembrī, līdz ar to pastāv liela varbūtība, ka Gutkovskis šogad laukumā vairs neizies. Pēc tam Ekstraklasē būs gandrīz divus mēnešus ilgs ziemas pārtraukums.

22 gadus vecais Gutkovskis „Termalica” komandā bieži devās sākumsastāvā, un, lai arī šosezon Ekstraklasē deviņās spēlēs ar vārtiem nebija izcēlies, poļu mediji viņu sauc par lielu zaudējumu komandas uzbrukumā. Pagājušajā sezonā „Termalica” sastāvā Gutkovskis 31 līgas spēlē guva astoņus vārtus.

Gutkovskis arī bija Latvijas izlasē iepriekšējā sasaukumā, kad devās uz maiņu spēlē pret Ungāriju un palika rezervē pret Šveici. Uz spēlēm pret Fēru salām un Andoru gan viņš nav izsaukts. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs preses konferencē to paskaidroja kā treneru štāba lēmumu un iespējas došanu citiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
Vladislavs Gutkovskis może długo pauzować z...