Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu braucēji uzvar Rokišķu rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu braucēji uzvar Rokišķu rallijā
Vaidots Žala un Ivo Pūķis. Foto: Facebook.com/VaidasZala

Lietuvas rallija čempionāta ceturtajā posmā "CBet Rally Rokiškis" pārliecinošu uzvaru izcīnījusi Vaidota Žalas un Ivo Pūķa ekipāža. Tikmēr augsto trešo vietu kopējā ieskaitē un uzvaru savā klasē guva Emīls Blūms/Didzis Eglītis.

Žala/Pūķis aizvadīja vien otrās kopīgās sacensības, bet, tāpat kā Lietuvas čempionāta trešajā posmā, arī šonedēļ Rokišķos sasniedza ļoti pārliecinošu uzvaru. Sacensības norisinājās divas dienas un kopumā dalībniekiem bija jāmēro 17 ātrumposmi. To kopējais garums sasniedza 139.4 kilometrus.

Piektdien Žala/Pūķis uzvarēja visos sešos ātrumposmos un tobrīd bija jau nepilnu minūti priekšā Giedrjus Notkus ekipāžai. Sestdien līderi uzvarēja astoņos ātrumposmos, bet divos ieņēma otro vietu, kas summā ļāva triumfēt ļoti pārliecinoši.

Notkus pēc soda saņemšanas par nokavētu ierašanos laika kontrolē zaudēja iespēju ierindoties pirmajā trijniekā un rezultātā atkrita uz septīto vietu. Līdz ar to vistuvāk Žalam/Pūķim finišēja Martins Samsons, kurš no viņiem atpalika 1 minūti un 18 sekundes.

Emīls Blūms/Didzis Eglītis startēja ar "Mitsubishi Lancer Evo IX" un pārspēja daudzas tehniski krietni pārākas ekipāžas. Pēc pirmās dienas latvieši bija stabili ceturtie, bet uz trešo vietu pakāpās pēc tam, kad sodu saņēma Notkus ekipāža. Finišā mūsējiem trešā vieta, bet savā LARČ3 grupā - pirmā. Tuvais sekotājs klasē bija Giedrjus Firants, kurš zaudēja 42 sekundes. Ceturtie šajā ieskaites grupā bija Iļja Zakmans/Estere Zakmane.

Trešajā ātrumposmā pamatīgu avāriju piedzīvoja Vlads Jurkevičs, kurš bija viens no pretendentiem uz vietām pirmajā trijniekā. Rallija pirmajā dienā izstājās arī Reinis Trūps/Beate Klipa.

Lietuvas čempionāta piektais posms "Rally Elektrėnai" norisināsies septembra pirmajā pusē.

Rokišķu rallija rezultāti: