Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sāremā rallijam piesakās virs 180 ekipāžām, startēs arī Tanaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Sāremā rallijam piesakās virs 180 ekipāžām, startēs arī Tanaks
Foto: Facebook.com/edgars.balodis.5555

Ir noslēdzies pieteikumu iesniegšanas termiņš leģendārajam Sāremā rallijam, kas tiks aizvadīts oktobra pirmajā nedēļā. Sacensībām pieteicās kopumā vairāk par 180 ekipāžām, arī dalībnieki no Latvijas. Uz starta tiks pielaistas 170. Par dalību sacensībās paziņojis arī Ots Tanaks.

Sāremā rallijs šogad norisināsies jau 56. reizi. Sacensību pirmajā dienā, 6. oktobra vakarā, tiks veikti pirmie trīs ātrumposmi, ieskaitot speciālo dopu Kuresārē, bet 7. oktobrī pa dienu norisināsies vēl deviņi ātrumposmi. To kopējais garums abās dienās sastādīs 124.76 kilometrus. Šis būs Igaunijas rallija čempionāta noslēdzošais, sestais posms.

No spēcīgākajiem igauņu pilotiem startēs Ots Tanaks, Kens Torns, Gregors Jētss, Prīts Koiks, Urmo Āva, Timmu Korge, Kaspars Kaari, Rolands Murakas. Piedalīsies arī lietuvietis Martins Samsons un daudzi citi. Tanaks sacensībās piedalīsies ar "Rally2" klases auto, bet viņa stūrmanis būs Roberts Virvess.

Savukārt no latviešu ekipāžām uz starta solās būt Emīls Blūms/Didzis Eglītis, Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders, Mārtiņš Ķikusts/Raitis Ķikusts, Jurģis Meisters/Kalvis Blūms, Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs, Madars Dīriņš/Gints Lasmanis, Alvis Fjodorovs/Uldis Fjodorovs, Kārlis Folkmanis/Gundars Pečaks, Aleksandrs Jakovļevs/Valerijs Maslovs un Arvis Vecvagars/Jānis Sokolovs.

Dalībnieku saraksts: https://saaremaarally.eu/registreer...

Posmu pirms sezonas beigām Emīla Blūma ekipāža ierindojas otrajā vietā Igaunijas čempionāta absolūtās ieskaites grupā EMV1, kur 12 punktus zaudē līderim Timmu Korgem. EMV5 kategorijā Blūma ekipāža ir līderpozīcijā, astoņus punktus priekšā Korgem. EMV7 grupā tikmēr pirmais kopvērtējumā ir Madars Dīriņš, par 11 punktiem apsteidzot Roberta Kikkatalo ekipāžu. Pārējās kategorijās pirms Sāremā rallija līderi ir Kaspars Kasari (EMV2), Jaspars Vahers (EMV4), Tāvi Nīnemetss (EMV6) un Oskars Mennametss (EMV8). Smago auto klasē EMV9 līderis ir Tarmo Silts, bet EMV LADA ieskaitē - Sanders Klauss.

Čempionāta kopvērtējums: https://uus.autosport.ee/wp-content...