Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nordstrads uzvar Utenas rallijā, Blūms/Eglītis ātrākie savā klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Nordstrads uzvar Utenas rallijā, Blūms/Eglītis ātrākie savā klasē
Karls Peders Nordstrands. Foto: Samsonas Rally Utena

Latviju pārstāvošais norvēģu pilots Karls Peders Nordstrands guvis uzvaru sacensībās "Samsonas Rally Utena", kas reizē bija gan Latvijas, gan Lietuvas rallija čempionātu noslēdzošais posms. Latvieši Emīls Blūms/Dzidzis Eglītis sasniedza ceturto vietu absolūtajā ieskaitē un bija ātrākie savā klasē.

Pirmos sešus ātrumposmus Utenas rallijā dalībnieki veica sestdien. Pēc pirmajiem trim dopiem vadībā bija Martins Samsons, pēc SS4 pirmo pozīciju pārņēma Egons Kaurs, bet Nordstrands par līderi kļuva pēc piektā ātrumposma. Dienas izskaņā viņa tuvākie sekotāji bija Blūms/Eglītis, zaudējot 7.7 sekundes, kamēr netālu sekoja Kaurs, Vlads Jurkevičs un uz piekto vietu atkritusī Samsona ekipāža.

Svētdien notika astoņi ātrumposmi. Nordstrands visai daudz laika zaudēja SS8, pēc kā igaunis Kaurs atkal nokļuva vadībā. Norvēģu jaunajam talantam vajadzēja četrus ātrumposmus, lai atgrieztos vadībā. Finišā Nordstrands bija 20 sekundes priekšā lietuviešu braucējam Jurkevičam, kurš pēdējā ātrumposmā nokļuva priekšā Kauram.

Blūms/Eglītis jau svētdienas pirmajā ātrumposmā atkāpās uz trešo pozīciju, bet pēc dienas trešā dopa bija jau ceturtie, šo vietu saglabājot līdz beigām. Viņi uzvarēja Latvijas čempionāta absolūtajā ieskaitē un LRC5 grupā, kā arī Lietuvas čempionāta LARČ1 ieskaitē.

Latvijas čempionātā starp LRC5 ekipāžām, zaudējot Blūmam/Eglītim vairāk par minūti, otrais bija igaunis Timmu Korge, bet trešajā vietā Andris Spilva/Māris Kulšs. LRC7 un Junioru vērtējumā ātrākais bija igauņu pilots Oskars Mennametss. LRC7 vērtējumā trešā vieta Kristapam Lācim/Robertam Loķim.

Pēc diviem ātrumposmiem vadošajā desmitniekā kopējā ieskaitē atradās veterāni Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, pēc tam izstājoties tehniskas problēmas dēļ. Otrās dienas sākumā tehnika pievīla arī Kristera Cimdiņa/Renāra Šķendera ekipāžu.

"Samsonas Rally Utena" rezultāti: